Duel in oglinda

luni, 15 mai 2006, 21:09
3 MIN
 Duel in oglinda

In sens figurat, inchiderea gurilor rele (a antrenorului Jiului, Aurel Sunda care s-a laudat ca omologul iesean, Ionut Popa, nu l-a invins niciodata in duelurile directe si a circotasilor ce stiau inainte de meci ca Poli se va preda in fata Jiului) au contat mai mult decit dogoarea din fundul clasamentului de care Petrosaniul incearca sa fuga. Drept urmare, Politehnica s-a impus duminica in fata „minerilor” la capatul unui meci agreabil, cu multe faze de poarta, in care gazdele au oferit mai multe mostre de joc: norocos, mai ales in start, cind oaspetii au ratat doua ocazii monumentale, pragmatic, cu care s-a realizat diferenta si spectaculos, pe final.
Succesul, logic dupa aspectul partidei, s-a conturat dupa un duel tactic in „oglinda”, ambele echipe mizind pe sistemul „4-4-2”. Intr-un astfel de meci, in care mijlocasii laterali au urcat des pe aceeasi linie cu virfurile, generind dueluri globale de 4 la 4 cu linia defensiva adversa, confruntarile „unu la unu” au devenit determinante. Elocvente sint fazele celor doua goluri cind Cernoch si Bilba au depasit unicul stoper aflat in zona, cehul inscriind iar Bilba obtinind penaltiul de 2-0. Mai trebuie amintit si curajul lui Ionut Popa de a muta de doua ori la pauza – cind Iasul avea totusi 1-0 – in linia mediana, substituirile facute aducind prospetime si forta, actul secund fiind dominat mult mai clar de Poli, care, desi a rulat pe final cu un singur virf, a mai avut si doua bare.
Pentru gruparea din Copou urmeaza vineri un nou test de orgoliu, duelul cu FC Vaslui. Fotbalistii ieseni au avut ieri liber, antrenamentele urmind a fi reluate in cursul dupa amiezii de astazi.
Poli-catalog
Branet (6,5) – sigur, a avut cel putin doua interventii capitale.
Onut (6,5) – cel mai bun joc al sau in postura de fundas dreapta; inspirat, s-a plasat perfect in minutul 19, cind a scos de pe linia portii sutul lui Voicu.
Ciobanu (6,5) – fara greseala in defensiva, a plasat iarasi citeva pase lungi de efect; nu a resimtit faptul ca a lipsit in ultima perioada.
Bernard (5) – nesigur in start, cind a gafat in citeva rinduri, si-a mai revenit apoi.
Bordeanu (5,5) – un prim act slab si o repriza secunda buna, incheiata cu o cursa buna pentru orice generic TV.
Onofras (5) – nu s-a regasit.
Iurisniti (6) – util.
Dianu (5,5) – nu l-a multumit pe antrenor, care l-a schimbat la pauza.
Rednic (6,5) – sters in prima repriza, si-a revenit dupa pauza, cind a inscris din penalty si a mai avut citeva actiuni bune.
Bilba (6,5) – a centrat excelent la primul gol si a obtinut penaltiul de 2-0.
Cernoch (6,5) – a deschis scorul cu o lovitura perfecta de cap, fiind la un pas sa „recidiveze” in actul doi.
Arhire (6,5) – a dat tonul cresterii ritmului de joc si a spectacolului in actul doi; continua sa nu aiba lipici la gol, semnind o bara in minutul 90^4.
Mitruc (5,5) – sapunit dupa meciul cu Sportul, nu s-a mai facut de ris.
Tincu a intrat in minutul 82, avind o bara in minutul 90.
Avem licenta, avem antrenor!
Conform asteptarilor, dupa ce saptamina trecuta si-a platit restantele la bugetul pe stat pe anul 2005, Politehnica Iasi a primit ieri licenta de club profesionist, necesara participarii in sezonul viitor in prima liga. Prezent la Bucuresti, presedintele gruparii din Copou, Sorin Boca, a declarat: „Nu a aparut nimic neprevazut, asa ca am primit licenta. Ramine sa continuam goana dupa bani pentru a lichida toate datoriile si pentru a avea asigurat bugetul pentru sezonul viitor”. O alta veste buna vine in ceea ce priveste mariajul dintre Poli si antrenorul Ionut Popa. Primarul Gheorghe Nichita a declarat la emsiunea Sport Show de la Pro TV Iasi ca Popa va ramine cu siguranta in Copou si anul viitor. „Ionut va ramine suta la suta. Nu am parafat inca actele, insa am batut palma iar pentru noi asta inseamna ca lucrurile sint batute in cuie” a spus Nichita. Popa a confirmat ieri varianta: „Pot sa-l mai supar pe domnul primar!? Asa ramine!”. Altfel, vinzarea de abonamente pentru sezonul viitor continua la stadion si in aceasta saptamina

Comentarii