Euro 2012, vazut de Simionas

miercuri, 20 iunie 2012, 22:14
3 MIN
 Euro 2012,  vazut de Simionas

– Domnule Simionas, ce v-a impresionat cel mai mult la turneul final?

– Comportamentul suporterilor irlandezi, care au cantat si cand echipa lor era condusa cu 2-0 sau 4-0!

– Din punct de vedere tactic au aparut ceva noutati?

– Pe mine m-au surprins inovatiile la care au apelat antrenorii Italiei si Spaniei in primele jocuri din grupa, cand primii au jucat cu trei stoperi iar spaniolii fara nici un varf veritabil. Din punctul meu de vedere, nu au fost decizii bune. De altfel, atat Prandelli cat si Del Bosque au revenit apoi: Italia a jucat ultimul meci bine in formula cu patru fundasi iar Spania, cu Torres in atac a fost mai periculoasa decat cea cu Fabregas in rolul de varf. Apoi, am vazut ca majoritatea echipelor au preferat sa tina un singur om sau chiar niciunul la bare atunci cand se executau cornere. Acest lucru e pe placul meu, deoarece eu cred ca portarul e mai mult incomodat decat protejat in momentul in care are doi jucatori la bare.

– Ce v-a surprins?

– Revenirea Cehiei si eliminarea Rusiei. De obicei, echipele care castiga primul joc se califica, iar cele care pornesc cu stangul pleaca acasa. Bine, cea mai mare surpriza ramane eliminarea Olandei, care a platit scump evolutia dezastruoasa a defensivei. Cu siguranta, acolo se vor schimba multe. Nu as vrea sa trec peste Suedia, o formatie care a avut forta de a reveni dupa startul slab si de a demonstra ca nu merita sa plece acasa, dupa doua jocuri foarte bune facute cu Anglia si Franta.

– Grecia nu v-a surprins?

– Aici cred ca a fost vorba de norocul lor proverbial, care cred ca se va opri in urmatorul joc!

– Va asteptati mai mult de la echipele organizatoare?

– Sincer, nu! Polonia a avut un joc exact, insa fara un entuziasm deosebit in timp ce ucrainenii s-au stins dupa un start foarte bun.

– Ce jucatori v-au sarit in ochi?

– In primul rand vedetele, care au confirmat, unele in ciuda unui start slab. Ma refer aici la Ronaldo si Ibrahimovic. Trecand la mijloc, Modric si-a confirmat clasa, Pirlo a aratat ca este cel mai bun coordonator de joc, iar spaniolii ca nu poti sa remarci un singur jucator. Cel mai complet mijlocas mi s-a parut Schweinsteiger, care joaca perfect si faza defensiva si cea ofensiva.

– Dezamagiri?

– Ma asteptam mai mult de la Van Persie, care este cel mai complet atacant pe care l-am vazut in ultima perioada, si chiar de la Sevcenko.

– Ce parere aveti de sistemul cu cinci arbitri?

– Personal, nu agreez interventia sistemelor electronice in arbitraj. Il inteleg la rugby, unde e densitate mare, la hochei, unde pucul e mic, la tenis, unde viteza mingii este extrem de mare, insa nu sunt de acord cu el la fotbal. Totusi, nu pot sa inteleg cum de nu s-a vazut golul valabil pe care ucrainenii l-au marcat englezilor.

– Riscati cateva pronosticuri pentru sferturi?

– Germania, care pare cea mai completa echipa, nu cred ca poate avea probleme cu Grecia, in derbyul echipelor in revenire cred ca Portugalia trece de Cehia, iar Spania este superioara Frantei. Singurul meci de 1-X-2 este Anglia – Italia! Personal, agreez echipele latine si mi-as dori ca una dintre acestea sa castige campionatul.

Comentarii