Fara Lacatus, un pic mai bine pentru cei din Ghencea

miercuri, 05 mai 1999, 23:00
2 MIN
 Fara Lacatus, un pic mai bine pentru cei din Ghencea

Ieri au avut loc, la Bucuresti si Bacau, au avut loc meciurile retur din cadrul semifinalelor Cupei Romaniei zisa si Tuborg. Capul de afis l-a constituit partida de pe arena din Ghencea, o reeditare a eternului derby Steaua – Dinamo.
Steaua – Dinamo 3-1 (1-0). Cum in meciul tur disputat pe terenul din Soseaua Stefan cel Mare scorul fusese 2-1 pentru militari era firesc ca elevii antrenorului Cornel Dinu sa atace mai mult, desi jucau in casa inamicului. Dar, in minutul 7, o actiune pura de contraatac Ciocoiu-Danciulescu a fost finalizata de ultimul. In faza de constructie, Dinamo a dominat in continuare jocul la mijlocul terenului, dar, in ciuda erorilor din defensiva stelista, nu a reusit sa marcheze. Jucatorii lui Ienei au incercat sa fragmenteze elanul adversarilor, chiar si prin mijloace ortodoxe, ros-albastrii fiind gratulati cu cinci cartonase galbene numai in prima repriza. Dupa pauza, scenariul este identic cu Dinamo la cirma si cu Steaua excelind pe contraatac. Din astfel de faze, profitind si de forma slaba a portarului Fouhami, militarii au reusit sa inscrie de doua ori, in minutele 56 si 61, prin acelasi jucator, ex-craioveanul Lutu, aflat la primele reusite oficiale pentru echipa la care joaca din acest an. Golul de onoare al dinamovistilor a sosit tirziu, in minutul 86, marcator fiind Jean Vladoiu. Dar, cu trei minute inainte, dinamovistii au suferit o pierdere importanta in perspectiva derbiului campionatului, care se va desfasura duminica cu Rapid: mijlocasul Catalin Hildan a fost eliminat, primind al doilea cartonas galben pentru un hent intentionat. Scorul final a fost de 3-1 pentru Steaua, echipa militara calificindu-se pentru finala cu scorul de 5-2.
FCM Bacau – Rapid 2-1 (0-1) . La Bacau, Rapidul incepea meciul cu echipa gazda avind un fragil avantaj de 1-0, obtinut in Giulesti. Dar, echipa antrenata de Mircea Lucescu a reusit sa deschida scorul destul de repede, prin fundasul Adrian Iencsi in minutul 6, scor care s-a mentinut pina la pauza. Mentionam ca in cursul primei reprize, giulestenii au ramas fara Jean Barbu, care a acuzat o intindere, dar exista mari sperante ca pina duminica, valorosul atacant sa fie recuperat pentru derby. In repriza a doua, gazdele au atacat furibund, dar n-au reusit sa inscrie decit doua goluri, prin Petcu (min. 55) si Fl. Ganea (min. 72), insuficiente pentru calificare, din cauza golului in deplasare realizat de Iencsi. In minutul 79, jucatorul bacauan Serea a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene si, astfel, sarcina elevilor lui Halagian de a forta calificarea in ultimele minute s-a ingreunat simtitor. Scorul a ramas 2-1 pentru FCM Bacau, dar finala se va disputa intre Steaua si Rapid. (Nic. G)

Comentarii