Fara presiune

vineri, 04 noiembrie 2005, 00:00
2 MIN
 Fara presiune

Ramasa pe ultima pozitie in clasament dupa ce a pierdut clar partida din etapa precedenta, de pe teren propriu, cu Rapid Bucuresti, echipa ieseana de baschet feminin nu-si face prea multe probleme de situatie cu atit mai mult cu cit indeplinirea obiectivului nu sta in meciurile cu echipele vechi si experimentate din Divizia A. Evitarea retrogradarii (doar ultima clasata va parasi primul esalon) inseamna o lupta in trei cu Somej Dej si CSU Oradea si bataliile adevarate abia incep. Cu Somesul National a pierdut in deplasare dupa prelungiri, la un punct diferenta, si are nevoie de o victorie la doua puncte in retur pentru a-si asigura mentinerea in elita iar cu Oradea se poate vorbi de o eventuala clasare superioara, prima confruntare dintre cele doua combatante fiind programata la Iasi, miercuri. Pina atunci, fetele pregatite de Maricel Luchian mai au dreptul la o „incalzire”, miine, la Bucuresti, cind vor intilni Olimpia. La prima vedere gazdele sint favorite prin statutul de gazda si experienta superioara acumulata in primul esalon insa nimic nu poate fi sigur dupa ce bucurestencele au evoluat oscilant pina acum, de la o infringere pe teren propriu la trei puncte in fata liderului ICIM Arad, la altele mai consistente cu Sportul Studentesc, Rapid, U BT Cluj sau Magic Sibiu si pina la o victorie la limita, singura de altfel, obtinuta cu CET Govora. Asadar, cu putina ambitie echipa oaspete ar putea si ea sa incerce o surpriza desi anticipam ca nu-i va fi deloc usor. Si daca grija rezultatului nu apasa, iesencele ar trebui sa se preocupe miine de integrarea in lot a ultimei achizitii, Ecaterina Chirica, baschetbalista de 33 ani care poate juca extrema sau pivot. Fosta jucatoare la Bucuresti si Galati, Chirica a participat la citeva antrenamente in aceasta saptamina si conducatorii au decis legitimarea ei, strategie permisa de regulament atita vreme cit ea n-a mai evoluat la nici o alta echipa in ultimii doi ani.
Celelalte partide ale etapei a 7-a: CET Govora – Sportul Studentesc Bucuresti, CSU Oradea – Biandra Tirgoviste si Somes Dej – Magic Sibiu. Partida Rapid Bucuresti – ICIM Arad s-a disputat ieri, scor 72-77 iar U BT Cluj sta. (L.M.)
Derby la Divizia B masculina
Dupa ce a stat in etapa trecuta, divizionara B CSM-CSSU-Politehnica revine miine la program si primeste vizita uneia dintre principalele favorite la calificarea pentru turneul semifinal, CSU Galati. Clienta veche a pozitiilor fruntase din esalonul secund, echipa galateana a acumulat si pina acum doua victorii (cu LPS Galati si Gama Cahul) si vine la Iasi cu pretentii ridicate. Cu o infringere si o victorie, echipa lui Gabriel Clapon nu pare dispusa sa cedeze teren acasa si de aceea se anunta o confruntare interesanta, nefiind exclus ca gazdele sa uzeze de doua piese de rezistenta cu care ne tot „ameninta” in ultimul timp, veteranii Costel Moscalu si Oleg Doros. Cum Polivalenta este inchisa pina la duminica, partida se va disputa la sala Scolii nr. 15, de la ora 12.00. (L.M.)

Comentarii