Favoritii joaca finala

joi, 09 iulie 2009, 22:38
3 MIN
 Favoritii joaca finala

Dupa trei zile pline de tenis Trofeul Municipiului Iasi se apropie de sfirsit atita vreme cit pe tabloul de simplu s-a ajuns la nivelul sferturilor de finala in vreme ce la dublu astazi se joaca finala. Prim-favorita la acest turneu perechea Victor Ionita – Marius Copil a aratat ca se simte din ce in ce mai bine si aseara a dispus clar (6-1, 6-0) de tinerii beneficiari de wild-card Valentin Mihai si George Tatomir. Si pe cealalta jumatate de tablou s-au impus favoritii adica gemenii ucraineni Alekseenko. Diferenta este ca ei au facut-o foarte greu in fata perechii Marcel Miron – Costin Paval, dupa un meci care a necesitat super tie-break: 6-4, 5-7, 11-9. Ultimul act pe tabloul de dublu este programat astazi pe terenul I al arenelor CFR, cel mai devreme de la ora 17.00.

Pe tabloul de simplu lucrurile au decurs in grafic insa mai multi favoriti s-au intrebuintat serios pentru a cistiga. Cel mai chinuit a fost tocmai primul favorit, Victor Ionita, care a avut mult de furca cu rusul venit din calificari, Victor Kozin. Echilibrul din primul set s-a rupt in tie-break cint tenacele rus si-a aratat lipsa de experienta si a pierdut cu 3-7. Ionita a condus urmatorul set cu 5-3 dar Kozin a revenit, a egalat la game-uri pe serviciul adversarului si s-a ajuns din nou in tie-break unde romanul n-a ratat cistigind cu 7-4. Din nou de trei seturi a avut nevoie Razvan Sabau in fata mult mai tinarului posesor de wild-card, Laurentiu Gavrila. Invins in primul set cu 3-6 Sabau a revenit apoi si le-a cistigat pe urmatoarele doua cu 6-1, 6-4. Situatie oarecum asemanatoare a fost in intilnirea Rodriguez-Navarro – Gleb Alekseenko, cu ucraineanul cistigator in primul set cu 2-6 apoi cu spaniolul venit din calificari pe post de taur fioros pentru alte doua seturi identice: 6-0. Belgianul Vandenbulcke este si el la un pas sa prinda a doua semifinala consecutiva in Romania dupa ce a trecut de bataiosul pusti de 18 ani, Robert Coman, cu 7-6 (4), 6-2. Spaniolul aflat la prima experienta intr-un turneu futures peste hotarele tarii natale, Granollers-Pujol, va fi cel mai odihnit semifinalist. In conditiile in care n-a jucat la dublu (desi este redutabil la acest capitol), barcelonezul favorit nr. 3 la Iasi a fluierat pina acum cita vreme a pierdut doar doua game-uri in primul tur iar ieri conducea cu 5-0 in primul set, atunci cind Dragos Mirtea a decis sa renunte din cauza unei accidentari. In fine, intr-o disputa cu jucatori de nici 19 ani, Marius Copil a avut un pic mai mult de muncit cu Costin Paval (6-3, 6-3), in vreme ce Andrei Mlendea (favorit nr. 2) a trecut lejer si de turul secund dupa 6-2, 6-1 cu italianul Capone.

Reuniunea de astazi incepe la ora 10.30 cu doua meciuri pe terenuri paralele: Ionita – Rodriguez-Navarro si Vandenbulcke – Granollers-Pujol. Pe terenul principal vor urma apoi celelalte doua sferturi de finala (Copil – Torroni si Sabau – Mlendea) iar apoi finala de dublu, care nu va incepe mai devreme de ora 17.00

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii