Flash de Iasi

miercuri, 13 septembrie 2006, 23:59
3 MIN
 Flash de Iasi

Cu avionul, la Craiova
Politehnica Iasi a organizat ieri o conferinta de presa pe marginea partidei de vineri cu Universitatea Craiova. Presedintele Sorin Boca, antrenorul secund Narcis Ciocirlan si capitanul echipei, Bogdan Onut au declarat la unison ca Poli poate obtine un rezultat pozitiv in Banie. Faptul ca antrenorul principal, Ionut Popa a lipsit de la pregatirea jocului datorita gravelor probleme de sanatate ale socrului sau nu este considerat un impediment, ci un motiv de mobilizare in plus. „De la Arad, Ionut a tinut permanent legatura cu noi. Avem acum posibilitatea de a demonstra ca sintem alaturi de el, prin evolutia de pe teren. Aceasta este si dorinta mea, dar si a baietilor” a spus Ciocirlan. Sorin Boca a anuntat ca gratie unor oameni de afaceri care vor sa-si pastreze anonimatul a fost facuta rost de o parte a fondurilor necesare deplasarii cu avionul la Craiova. „Deplasarea cu avionul e singura solutie pentru ca echipa sa pregateasca asa cum trebuie meciul cu Craiova si cel de martea viitoare, cu Aradul” a spus Boca. Onut a declarat ca problemele financiare ale clubului nu au dus la demobilizarea fotbalistilor. „Avem incredere in conducere ca toate problemele vor fi rezolvate”, a precizat capitanul Politehnicii.In ceea ce priveste problemele de sanatate, acestea ii ating pe Marc, Palimaru si Miclea, Ciobanu fiind incert. Poli va pleca in cursul serii de astazi la Craiova, urmind a reveni la Iasi imediat dupa meci.
Meciul de la Craiova, va fi condus de bucuresteanul Viorel Sandu, ajutat de Eduard Ungureanu si Traian Marchis. Observatori vor fi Iosif Urs si Vasile Avram. (OM)
Decapitare!
Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Rugby a analizat, ieri, incidentele petrecute Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Rugby a analizat astazi cazul incidentelor petrecute la sfirsitul meciului de la Constanta, disputat simbata, in Divizia Nationala, intre Farul si Poli Agro Unirea Iasi. In urma unui incident provocat de un jucator constantean, a izbucnit o bataie generala, la care au luat parte si jucatorii de rezerva ai echipei iesene, sase dintre participanti primind cartonase rosii. La sedinta la care a participat si antrenorul iesean Constantin Verives, Comisia de Disciplina a analizat caseta meciului si a audiat jucatorii impricinati. Comisia a fost extrem de drastica cu jucatorii ieseni, trei rugbisti fiind sanctionati cu 18 etape de suspendare, ceea ce inseamna ca, daca sentinta se mentine, vor lipsi intreg sezonul din echipa. Acestia sint Ioan Lupu, jucator important din linia I si aripile Ionut Calitescu si Daniel Gavrilas. Marius Bisoc a primit sase etape de suspendare, iar veteranul Marian Cucuteanu si Constantin Pislaru au fost sanctionat cu avertisment. Ceea ce este edificator pentru modul in care onorabila comisie a judecat conflictul, este faptul ca omul care a pornit bataia, constanteanul Cornel Enciu, a primit doar sase etape de suspendare.
RCJ Farul Constanta si Poli Agro Unirea Iasi sint in lupta directa pentru obtinerea unui loc in play-off-ul Diviziei Nationale, echipa ieseana fiind dezavantajata in urma acestei decizii. Simbata, Poli Agro va intilni formatia Universitatea Remin Baia Mare (una dintre fruntasele seriei), pe teren propriu, iesenii nutrind sperante de a obtine in acest meci, punctul de care au nevoie pentru a lua fata Farului. In aceste conditii, sarcina si asa dificila, devine o misiune aproape imposibila.
Debut cu liderul
Desi campionatul esalonului secund de handbal feminin a inceput de duminica, nou-infiintata LPS Iasi n-a apucat inca sa debuteze. Prima etapa ii rezervase o intilnire pe teren propriu cu CSM Bucuresti insa partida nu s-a jucat din cauza faptului ca gruparea bucuresteana inca nu-si terminase de perfectat actele de infiintare. Initial s-a vorbit de neprezentare si o victorie a iesencelor la masa verde insa, pina la urma, decizia este ca CSM Bucuresti nu va mai participa la competitie, ea nefiind programata nici in aceasta etapa cum nu este programata nici echipa masculina cu acelasi nume care s-a inscris in Seria I. Cu o linie de clasament in care abunda multi de 0, LPS Iasi incepe campionatul din etapa a doua si astazi joaca la Bacau cu liderul dupa prima etapa, Stiinta, echipa care duminica a invins cu 32-27 pe Oltchim II Rm. Vilcea si a preluat sefia datorita numarului superior de goluri marcate. Va fi practic o partida dificila pentru trupa antrenorului Jean Lupan, care are in majoritate handbaliste care debuteaza intr-o competitie rezervata senioarelor.
Tot in cadrul etapei a 2-a astazi se mai joaca partidele Oltchim II Rm. Vilcea – Activ Ploiesti si CSM Sf. Gheorghe – CSM Ploiesti in vreme ce HCF Piatra Neamt sta (L.M.)

Comentarii