Flash

duminică, 02 august 2009, 21:20
7 MIN
 Flash

Deciziile pot fi schimbate

Vicepresedintele Federatiei Romane de Box, Vasile Citea, a declarat, ieri, ca Biroul Federal a decis sa modifice regulamentul, iar un juriu de apel ar putea schimba decizia dictata initial de arbitrii judecatori daca invinsul depune contestatie. "Statutul AIBA are interpretari neclare la unele puncte, de aceea am decis in Biroul Federal sa modificam regulamentul federatiei si sa stipulam posibilitatea modificarii unor decizii dictate initial. In cazul in care primim o contestatie de la un pugilist invins, juriul de apel o va analiza pina la finalul galei respective, se va viziona inregistrarea meciului, iar daca se va constata ca arbitrii au dat o decizie neconforma cu ceea ce s-a intimplat in ring, se va putea schimba decizia. Astfel, in cazul in care un pugilist se considera nedreptatit, el mai are o sansa in acest juriu de apel", a afirmat Vasile Citea.

  

Cine ne fluiera in Cupe?

Omonia Nikosia – F C Vaslui (marti, Europa League): Paolo Tagliavento – Massimiliano Grilli, Espedito Musolino (Italia).

FC Timisoara – Sahtar Donetk (miercuri, Liga Campionilor): Terje Hauge – Steinar Holvik, Kim Håglund (Norvegia).  Hauge a mai condus in anul 2007 meciul Steaua-Arsenal (0-1), din grupele Ligii Campionilor, dar si in anul 2005 partida Romania-Cehia, scor 2-0, din cadrul preliminariilor pentru CM 2006.

Motherwell – Steaua (joi, Europa League): Carlos Clos – Juan José Galindo, Luis Fernando Marco (Spania).

Locul VII la polo

Echipa nationala de polo a Romaniei a invinsreprezentativa similara a Canadei, scor 9-6 (2-1, 1-1, 3-3, 3-1), si a terminat pe locul VII la Campionatul Mondial de la Roma. Goluriile tricolorilor au fost marcate de Busila, Georgescu (2), Matei (2), Radu (2), Iosep si Edi Andrei. Noua campioana mondiala este Serbia, care a invins in finala dupa lovituri de departajare, echipa Spaniei. Dupa timpul regulamentar de joc, scorul a fost 6-6, iar dupa prelungiri scorul final a fost 7-7. La loviturile de departajare, nationala Serbiei s-a impus cu 7-6. In meciul pentru medalia de bronz a competitiei Croatia a invins SUA cu 8-6.

Potec, a cincea la 800 m

Inotatoarea Camelia Potec a terminat pe pozitia a cincea in proba de 800 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de natatie de la Roma, dupa ce in urma cu patru zile cucerise bronzul la 1.500 de metri liber. Potec a inceput foarte bine cursa si dupa primii 300 de metri ocupa un loc in primele trei, insa in cele din urma a incheiat pe locul 5, cu 8:20,44. Medalia de aur a fost cucerita de Lotte Friis (Danemarca, 8:15.22), care a reusit un nou record al Campionatului Mondial, in timp ce argintul i-a revenit britanicei Joanne Jackson, cu 8:16.66, iar bronzul Alessiei Filippi din Italia, cronometrata cu 8:17.21.

Sepsi, din nou la Santander

Internationalul roman Laszlo Sepsi a fost imprumutat pentru al doilea an consecutiv de Benfica Lisabona la formatia spaniola Racing Santander, care va avea drept de achizitionare a jucatorului in vara viitoare. "Racing si Benfica au ajuns la un acord pentru cedarea, pina pe 30 iunie 2010, a fotbalistului roman Laszlo Sepsi. Clubului spaniol ii ramine dreptul de cumparare a fundasului", se arata intr-un comunicat al formatiei spaniole. Jucatorul in virsta de 22 de ani a fost achizitionat de Benfica Lisabona de la Gloria Bistrita acum un an si jumatate in schimbul a aproximativ doua milioane de euro, insa numai dupa un retur petrecut la formatia din capitala Portugaliei a fost imprumutat la Santander. in editia trecuta a Primerei Division, Sepsi a bifat 19 partide, dintre care 14 ca titular.

Tudor arbitreaza in Belarus

Arbitrul roman Alexandru Tudor va conduce meciul Bate Borisov-FK Ventspils, din mansa secunda a turului III preliminar al Ligii Campionilor, informeaza site-ul oficial al UEFA. Centralul va fi ajutat de asistentii Aurel Onita si Sebastian Gheorghe, rezerva fiind Radu Petrescu. In partida tur, gruparea letona a invins cu 1-0.

Doi Neagoe in Cipru

Fostul tehnician al echipei Pandurii Tirgu Jiu, Eugen Neagoe, a semnat un contract valabil un sezon cu formatia cipriota de liga a doua Asil FC Lysi, acolo unde s-a transferat simbata si mijlocasul Robert Neagoe.  Antrenorul in virsta de 42 de ani a sosit in Cipru inca de acum o saptamina si jumatate, iar obiectivul sau este promovarea in primul esalon. Asil FC l-a transferat simbata si pe mijlocasul Robert Neagoe, ultima oara la Steaua, care a negociat in ultima perioada cu Astra Ploiesti. "Nu m-am mai inteles la bani cu cei de la Astra, imi impuneau diferite clauze care erau aberante. Am decis sa vin aici alaturi de domnul Eugen Neagoe si pina acum nu regret. Mi s-au oferit casa, masina, sint toate conditiile necesare. Am semnat pe un an si vrem sa promovam", a declarat fotbalistul pentru agentia NewsIn.

Din Giulesti, la Le Mans

Fostul fotbalist al Rapidului, Joao Paulo Andrade, va semna un contract valabil trei ani cu formatia franceza Le Mans, care a ajuns la un acord cu FC Porto pentru transferul definitiv al acestuia. Mijlocasul in virsta de 28 de ani, care in sezonul trecut a fost imprumutat la Rapid, mai era dorit de Standard Liège si Sporting Braga, insa in cele din urma Porto a decis sa accepte oferta celor de la Le Mans, care vor achita 1,5 milioane pentru acesta. Fost component al echipei nationale de tineret a Portugaliei, Andrade a mai evoluat in cariera sa pentru Uniao Leiria si Sporting Lisabona.

Rossi a ajuns manager

Fostul campion mondial Paolo Rossi a acceptat postul de vicepresedinte al echipei Pescina Valle del Giovenco, din al treilea esalon fotbalistic italian. Golgeterul turneului final din Spania (1982) se va afla la prima sa functie oficiala in cadrul unui club, dupa retragerea din activitate, in 1987. Fostul atacant al echipelor Juventus si AC Milan, acum in virsta de 52 de ani, s-a ocupat in ultimii ani de afaceri imobiliare.  Noua echipa a lui Rossi, Pescina Valle del Giovenco, a promovat anul acesta in Lega Pro Prima Divisione, adica liga a treia din Italia.

Viteazul Andrade

Boxerul mexican Librado Andrade, challenger oficial la centura mondiala IBF la supermijlocie, este decis sa termine lupta inainte de limita in fata campionului roman Lucian Bute, in meciul programat pe 28 noiembrie la Montreal. ”Sint fericit pentru ca se va face dreptate si de aceasta data rezultatul va fi acelasi, il voi face KO pe Bute. Nu va fi un alt deznodamint, singura problema care se pune in aceasta revansa este daca voi reusi KO-ul in primele reprize, asa cum am reusit la finalul primei lupte. Voi pune multa presiune pe el, pina va cade”, a declarat increzator Andrade. Lucian Bute si Librado Andrade s-au mai intilnit pe 24 octombrie 2008, la Montreal, romanul reusind o controversata victorie la puncte, dupa ce a fost trimis la podea de mexican, in ultima repriza. Bute, campionul momdial IBF, are in palmares 23 victorii, din care 19 prin KO, in timp ce Andrade numara 28 victorii si doua infringeri.

Massa arde sa revina

Pilotul brazilian al scuderiei Ferrari, Felipe Massa, care in urma cu o saptamina a suferit un grav accident in urma caruia a fost spitalizat, a afirmat ca starea sa de sanatate este mult mai buna si vrea sa revina in circuit in cel mai scurt timp. "Sint norocos ca inca mai sint in viata. Nu imi mai amintesc ce s-a petrecut atunci cu mime. Cind m-am trezit in spital, m-am intrebat ce caut acolo si am vrut sa-mi scot tubul de oxigen. Noroc ca fratele meu a fost linga mine si mi-a explicat ce s-a intimplat. Am avut mult ghinion la acel accident, dar, in acelasi timp, trebuie sa fiu fericit ca sint inca in viata. Acum, tot ce vreau este sa o iau de la capat. Deja ma simt mult mai bine si sper ca in cel mai scurt timp sa urc din nou la volan", a spus Massa.  Dupa accidentul pe care pilotul brazilian l-a suferit in timpul calificarilor pentru Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, reprezentantii echipei Ferrari au anuntat ca septuplul campion mondial, Michael Schumacher, retras din activitate in 2006, il va inlocui pe Massa pina cind acesta din urma isi va reveni.

Nu-i cind vrea omul

Internationalul suedez Henrik Larsson a suferit o fisura la rotula dreapta in utlimul meci pe care echipa sa, Helsingborg, l-a disputat in competitia interna si pare decis sa renunte la fotbal, cu patru luni mai devreme de data la care si-a fixat retragerea oficiala. "Inainte de accidentare, Henrik era convins in proportie de 95% ca va abadona fotbalul in noiembrie, cind se incheie sezonul in Suedia. Acum, a spus ca i-a ajuns si s-a terminat pentru el", a declarat o sursa din anturajul lui Helsingborg. Henrik Larsson, care pe 20 septembrie va implini 38 de ani, va fi acum indisponibil in jur de opt saptamini.

Levski a cistigat Supercupa

Levski Sofia a reusit simbata sa cistige Supercupa Bulgariei, dupa ce a trecut de Litex Loveci, scor 1-0, in meciul de deschidere al sezonului 2009-2010. Singurul gol al partidei a fost marcat de Bardon, in minutul 65. Levski a evoluat cu un om mai putin pe teren din minutul 72, dar Litex nu a reusit sa mai intoarca rezultatul. Levski Sofia era cistigatoarea campionatului, in timp ce Litex Loveci a jucat in Supercupa dupa ce a reusit la finalul sezonului trecut sa cistige pentru a doua oara consecutiv Cupa Bulgariei.

Ce pregateste Iancu?

Finantatorul FC Timisoara, Marian Iancu, a declarat, ieri, la un post de radio local, ca saptamina viitoare va anunta citeva noutati in privinta palmaresului gruparii, care ii vor bucura pe suporterii echipei banatene. "Am citeva noutati foarte importante privitoare la palmares. Va bucura pe foarte multa lume ce voi spune", a declarat Iancu, la Radio Timisoara. Oficialul banatenilor a precizat ca va dezvalui noutatile dupa meciul retur cu Sahtar Donetk, din preliminariile LC. "Probabil, dupa meciul cu ucrainenii voi organiza o conferinta de presa ori voi publica un comunicat pe site-ul oficial al clubului. Voi prezenta documente care vor aduce bucurie pentru sute de mii de suporteri si, poate, milioane de banateni care urmaresc fotbalul alb-violet", a afirmat Marian Iancu. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis, pe11 iunie, ca FC Timisoara sa primeasca inapoi cele sase puncte cu care fusese penalizata de Comisia de Disciplina a FIFA. Cu noul punctaj, echipa banateana a depasit-o in clasamentul Ligii I pe Dinamo, urcind pe pozitia a doua care i-a permis participarea in turul trei preliminar al Ligii Campionilor. (MEDIAFAX)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii