Flash

vineri, 30 aprilie 2010, 22:11
5 MIN
 Flash

Nicoleta Grasu – atleta anului

Discobola Nicoleta Grasu a fost desemnata, ieri,  atleta anului 2009, in cadrul Adunarii Generale a F.R. de Atletism. Iolanda Balas, presedintele de onoare al Federatiei Romane de Atletism, si Sorin Matei, presedinte al FRA, au oferit Nicoletei Grasu, titlul de atleta anului trecut. Nicoleta Grasu, legitimata la Dinamo Bucuresti si Farul, a obtinut medalia de bronz la aruncarea discului la CM de la Berlin. ”Nu m-am asteptat ca sportivii sa fie chemati la Anunarea Generala a federatiei. Au facut un gest frumos pentru competitori. Nu am spus stop inca pentru cariera mea. Am facut deja baremul pentru Campionatele Europene”, a spus Nicoleta Grasu.

Piatra de incercare pentru handbalisti

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, George Boroi, a declarat, ieri, ca spera si intr-un ajutor divin in returul semifinalei Cupei Cupelor la handbal contra spaniolilor de la Fraikin BM. Granollers si astfel sa obtina calificarea in ultimul act al competitiei. "Miine dimineata plecam in Spania cu emotii destul de mari. Sper sa ne dea Domnul si cu un pic de ajutor sa ne intoarcem cu o calificare in finala", a spus Boroi. Steaua s-a impus in meciul tur, cu scorul de 32-28. Meciul Fraikin BM. Granollers – Steaua MFA, din mansa secunda a semifinalelor Cupei Cupelor la handbal masculin, va fi transmis in direct, miine, de la ora 13.30, de Sport.ro.

Din bazin, pe uscat

Fostul poloist si actualul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor la polo, Cristian Barabancea, a fost numit in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al clubului de fotbal Universitatea Cluj. "Este o mare onoare pentru mine. Sunt de aproape 40 de ani in Cluj, orasul e ca a doua casa pentru mine. Am acceptat propunerea finantatorului Florian Walter si acum toti trebuie sa luptam din toate fortele pentru a ne atinge obiectivul, acela de a promova in Liga I. Chiar daca vin din polo, am experienta in managementul unei societati sportive. Sportul tot la fel e, indiferent ca e fotbal sau polo", a declarat Barabancea. Fostul jucator al nationalei Romaniei si maestru emerit al sportului si-a preluat de vineri atributiile la Universitatea, urmind ca saptamina viitoare sa fie prezentat intr-un cadru oficial. Barabancea il inlocuieste in functie pe Razvan Dumitru, care si-a prezentat demisia in urma cu o luna, invocind motive medicale.

Si Soava, si Mazilu

Jucatorii romani Ionut Mazilu si Florin Soava au marcat fiecare cite un gol pentru formatia Arsenal Kiev, in meciul cistigat, vineri, cu scorul de 5-1 (2-0), in deplasare, cu Vorskla Poltava, in etapa a XXVIII-a a campionatului ucrainean. Mijlocasul Florin soava a marcat golul doi al oaspetilor, in minutul 40, in vreme ce Mazilu a inscris ultimul gol al formatiei din Kiev, in minutul 72, din penalty. Celelalte reusite ale gazdelor au fost semnate de Satkih(’13), Mikoliunas (’53) si Vorobei( ’63), in timp ce golul de onoare al gazdelor a fost inscris de Cicikov (’68)

Jandarmii dau sanctiuni

Jandarmeria Bucuresti a emis, ieri, un comunicat in care precizeaza ca dupa analizarea incidentelor de la partida Steaua – FC Timisoara, a decis sa sanctioneze societatea de securitate prezenta pe stadion, sa inceapa urmarirea penala pentru patru suporteri si sa interzica 23 de fani pe stadioane. Jandarmeria a precizat ca a identificat 342 de persoane prezente in sectoarele Tribunei a II-a a de la Stadionul Steaua care au participat la incidentele de la sfirsitul meciului. Jandermeria a decis sa sanctioneze si firma de securitate prezenta pe stadion la meciul Steaua – FC Timisoara.

Terenul Beldeanu

Un teren de fotbal ce va purta numele fostului jucator al echipei Universitatea Craiova, Aurica Beldeanu, a fost inaugurat, ieri, la Penitenciarul Pelendava Craiova, cu ocazia implinirii a 11 ani de la infiintarea acestei institutii. La eveniment a participat fostul jucator Aurica Beldeanu, care a venit insotit de doi componenti ai echipei Universitatea Craiova, Stefan Barboianu si Dan Gogosoiu, dar si de vicepresedintele clubului, Lucian Mitu. Cu aceasta ocazie s-au desfasurat mai partide de fotbal, intre reprezentantii presei craiovene, echipe de juniori ai clubului Universitatea si doua echipe formate din detinuti.

Tata pentru a cincea oara

Rutierul Lance Armstrong, septuplu cistigator al Turului Frantei, a anuntat ca va deveni tata pentru a cincea oara. Armstrong a postat pe platforma de micro-blogging Twitter un mesaj in care afirma ca bebelusul se va naste in luna octombrie. Acesta ar fi al cincilea copil al campionului american, care are deja un baiat si doua fete gemene din prima casatorie. Alaturi de partenera sa Anne Hansen, Armstrong mai are un baiat, Max, nascut vara trecuta. Rutierul de 38 de ani, care a supravietuit unui cancer la testicule, a lasat sa se inteleaga, saptamina trecuta, ca se pregateste de fericitul eveniment.

Descalificata pentru dopaj

Schioarea poloneza Kornelia Merek, depistata pozitiv cu EPO in timpul Jocurilor Olimpice de la Vancouver, a fost descalificata pentru dopaj, a anuntat, ieri, Comitetul International Olimpic (CIO). "Dupa ce a analizat dosarul si propunerea scrisa transmisa de sportiva, Comisia de Disciplina a CIO a concluzionat, in unanimitate, ca schioarea a incalcat regulamentul antidoping", se arata int-run comunicat al forului mondial. Sportiva poloneza in virsta de 24 de ani a fost descalificata, astfel, din cele cinci probe la care a participat la Vancouver. De asemenea, echipa Poloniei a fost descalificata din proba de 4×5 kilometri schi fond, desi celelalte trei componente ale stafetei poloneze au fost gasite nevinovate in acest caz de dopaj.  Marek ar putea fi sactionata si de autoritatile internationale din schi.

Exportam oina

Federatia Romana de Oina a demarat un proiect de internationalizare a sportului nostru national, iar Suedia va fi prima tara in care se va implementa aceasta initiativa.  Asociatia Culturala Nordico-Romana s-a raliat acestui proces si va asigura raspindirea oinei in partea de nord a Europei. Prima tara in care se va implementa oina este Suedia, care are un joc asemanator, numit bradball, informeaza Federatia Romana de Oina. La Kiel (Germania) va avea loc in luna iunie un turneu international de oina. Demersurile de creare a Federatiei Internationale de Oina sint sustinute de catre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Autoritatea Nationala de Sport si Tineret etc. (AGERPRES)

Gay vrea un record mondial

Sprinterul american Tyson Gay, principalul rival al jamaicanului Usain Bolt, cel mai rapid om al planetei, si-a propus sa doboare, pe 16 mai la Manchester (Anglia), recordul probei de 200 m in linie dreapta, cu o vechime de 44 ani.
Dupa ce un alt atlet din Statele Unite, Tommie Smith, a parcurs distanta de 200 m de 19,5 secunde, pe o pista de zgura, in mai 1966, la San José (California), nimeni nu a mai incercat sa imbunatateasca acest record, neomologat de catre IAAF, care recunoaste doar recordul mondial la 200 m stabilit pe pista clasica, in care startul se da in curba iar sosirea are loc in linie dreapta, detinut in prezent de Usain Bolt (19,19 s). Gay, ale carui recorduri personale sint de 9sec.69/100 la 100 m s 19sec.58/100 la 200 m, va alerga, pe 16 mai, pentru prima oara in proba de 200 m in linie dreapta, la evenimentul de la Manchester urmind sa fie prezent si Tommie Smith. (AGERPRES)

Comentarii