Flash

vineri, 27 august 2010, 22:51
6 MIN
 Flash

"Nu vrem stelisti"

Antrenorul Eugen Neagoe, colaborator al lui Piturca la Univesitatea Craiova a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca gruparea olteana nu intentioneaza sa transfere jucatori de la Steaua. "Daca vom avea nevoie de 2-3 jucatori vom face tot posibilul sa ii achizitionam in perioada ramasa. Nu este vorba despre niciun jucator de la Steaua. Nu am discutat absolut cu nimeni, iar numele care au aparut in presa nu sint adevarate. Ne gindim la alti jucatori, nu la cei de la Steaua", a explicat Neagoe.  Tehnicianul a adaugat ca nu doreste sa vorbeasca despre Steaua, echipa pe care a pregatit-o impreuna cu Victor Piturca si Florin Marin in primele trei etape ale actualei editii a Ligii I. "Nu imi place sa vorbesc despre alte echipe. Jucatorii care au inceput pregatirea cu noi la Steaua in cele trei jocuri in care noi am antrenat si-au facut datoria foarte bine. Nu veti auzi, nici din gura mea, nici din gura domnului Piturca, ca vom vorbi de alti antrenori si alte echipe. Numai oamenii slabi vorbesc de alti antrenori", a precizat Eugen Neagoe.

 

Victorii pentru Monica si Victor

Jucatoarea de tenis Monica Niculescu a acces, ieri, in turul trei al calificarilor de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Niculescu a invins-o in turul doi, cu scorul de 6-3, 6-1, pe sportiva rusa Vitalia Diatcenko. In turul trei al calificarilor, Monica Niculescu o va intilni pe argentinianca Florecia Molinero.

In alta ordine de idei, Victor Crivoi l-a invins cu 1-6, 6-3, 6-4 pe belgianul Steve Darcis (nr. 3) si s-a calificat in semifinalele turneului challenger de la Manerbio (Italia), dotat cu premii in valoare totala de 64.000 de dolari. In penultimul act al competitiei, Victor Crivoi il va intilni pe olandezul Robin Haase, al doilea favorit al turneului.

De la Rapid la Serif

Atacantul leton al echipei Rapid Bucuresti Edgars Gauracs va evolua la formatia Serif Tiraspol, el semnind un contract pe un sezon. "Sint foarte fericit. Serif este o echipa ambitioasa. Sper sa marcehz multe goluri la Serif", a declarat Gauracs. Gauracs a jucat la Rapid din februarie 2010, cind a fost imprumutat de Ventspils

Unirea se scuza fata de Astra

Clubul de fotbal Unirea Urziceni a dat publicitatii un comunicat in care cere scuze lui Ioan Nicolae, patronul echipei Astra Ploiesti, dupa ce nu s-a mai respectat acordul pentru transferarea unor jucatori la gruparea prahoveana.
”Conducerea FC Unirea isi cere scuze domnului Ioan Nicolae, patronul clubului Astra Ploiesti, pentru neconcordantele aparute pe parcursul negocierilor. Am fost prea sentimentali si am cedat in fata presiunilor unui jucator, astfel ca intelegerea initiala nu a mai putut fi respectata", se arata in comunicat. Unirea si Astra ajunsesera la un acord pentru transferul mai multor jucatori la gruparea prahoveana, printre care si fundasul George Galamaz si atacantul Marius Bilasco. Acestia nu au dorit, insa, sa plece la Astra, preferind un transfer la Steaua. Dupa aceasta promisiune nerespectata de Unirea, Ioan Nicolae a anuntat ca renunta si la ceilalti jucatori vizati, Ricardo Gomes, Iulian Apostol, Laurentiu Marinescu, Sorin Frunza si Raul Rusescu. (AGERPRES)

Cardoso s-a accidentat

Fundasul echipei Pandurii Tirgu Jiu, Alexandre Cardoso, a suferit o ruptura partiala de ligament colateral intern la genunchiul drept si are nevoie de o perioada de repaus de cinci zile. "E o problema mai serioasa la Cardoso, el are o ruptura partiala de ligament colateral intern si nu poate juca, trebuie sa stea cinci zile. Speram sa se refaca apoi pina la meciul cu Universitatea Craiova", a declarat tehnicianul Ionut Badea. Cardoso s-a accidentat, miercuri, la un meci amical cu echipa a doua a clubului Pandurii. Un alt jucator cu probleme medicale este fundasul Alin Chibulcutean, care are dureri de spate. Acesta nu a fost inclus in lotul formatiei Pandurii pentru partida de astazi, cu CFR Cluj, deoarece nu intra in vederile antrenorului Ionut Badea.

"Cormoranii" l-au vindut pe Mascherano

Cluburile FC Barcelona si Liverpool au ajuns la un acord de principiu pentru transferul lui Javier Mascherano la spanioli in urmatoarele patru sezoane pentru 22 de milioane de euro. Mascherano va primi 5,5 milioane de euro pe sezon. El va efecuta vizita medicala la sfirsitul saptaminii, iar luni se va antrena cu noii sai coechipieri. "FC Barcelona si Liverpool FC au ajuns la un acord de principiu pentru transferul lui Javier Mascherano in urmatoarele patru sezoane. Acordul s-a incheiat dupa eforturi intense ale clubului in ultimele ore si datorita implicarii jucatorului in negocieri", a anuntat FC Barcelona pe site-ul oficial.

Simao se retrage din nationala

Jucatorul echipei Atletico Madrid, Simao Sabrosa, a anuntat, ieri, intr-o scrisoare data publicitatii de Federatia Portugheza de Fotbal (FPF), ca a decis sa se retraga din nationala Portugaliei, din motive personale. "Consider ca a sosit momentul sa imi inchei cariera la echipa nationala. Vreau sa anunt ca de la aceasta data, si din motive personale, nu voi putea sa fi disponibil pentru a reprezenta oficial si ca fotbalist profesionist echipa nationala de fotbal. A fost o mare onoare sa joc pentru prima reprezentativa in toti acesti ani si sint foarte mindru ca am facut parte din echipe extraordinare, care au obtinut atitea victorii", a precizat fotbalistul in virsta de 30 de ani. Presedintele FPF, Gilberto Madail, a declarat ca regreta decizia lui Simao,  dar trebuie sa o accepte. " Simao va ramine mereu un simbol al echipei nationale, datorita talentului sau enorm si dorintei sale de a-si reprezenta tara in cel mai bun mod posibil", a afirmat Madail.

Transfer de milioane

Brazilianul Diego, care evolua la Juventus Torino, a semnat un contract pe patru sezoane cu VfL Wolfsburg, a anuntat, ieri, clubul german pe site-ul oficial. Valoarea transferului nu a fost dezvaluita de Wolfsburg, insa Juventus a indicat ca este vorba de 15 milioane de euro. Anul trecut, Juventus a platit 24 de milioane de euro pentru a-l aduce pe Diego.Revenirea lui Diego in campionatul Germaniei este al treilea mare transfer al verii in Bundesliga dupa ce Raul a semnat cu Schalke 04 si Michael Ballack cu Bayer Leverkusen.

Decontul dupa bataie

Patru baschetbalisti, doi sirbi si doi greci, au fost suspendati mai multe meciuri la Campionatul Mondial din acest an, pentru implicarea lor in bataia generala ce a avut loc cu ocazia unui meci amical intre nationalele Serbiei si Greciei. Capitanul nationalei Serbiei, Nenad Krstic, banuit ca s-a aflat la originea bataii generale si care si-a petrecut o noapte in inchisoare dupa ce a aruncat un scaun in directia unui jucator grec, a fost suspendat de Federatia Internationala de Baschet (FIBA) pentru trei meciuri si amendat cu suma de 45.000 de franci elvetieni, aceasta fiind cea mai mare sanctiune dintre cele patru. Coechipierul sau, Milos Teodosic, a fost suspendat doua meciuri, la fel ca alti doi componenti ai nationalei Greciei, Antonis Fotsis si Sofoklis Schortsanitis. Cei patru vor rata astfel primele meciuri din primul tur al Campionatului Mondial de baschet, care va debuta simbata, in Turcia.

Rugbist banuit de crima

Un jucator al echipei sud-africane de rugby Blue Bulls, banuit ca a ucis in bataie un politist, a fost arestat, ieri, la Pretoria, a anuntat politia locala, informeaza AFP."Politistul a fost ucis in timpul unei altercatii. El a fost agresat grav si a murit in urma ranilor suferite. Se pare ca suspectul este un jucator cunoscut de la Blue Bulls", a declarat purtatorul de cuvint al politiei locale, Katlego Mogale, care a precizat ca nu poate divulga numele acestuia. Politia a deschis o ancheta pentru omucidere. Intr-un comunicat dat publicitatii de clubul din Pretoria este mentionat numele lui Bees Roux, insa oficialii sud-africani precizeaza ca "nu se cunosc faptele ce ii sint reprosate". Bees Roux (28 de ani) s-a transferat la Bulls in 2009 si a participat, in luna mai, la finala Super 14 in fata unei alte echipe sud-africane, Western Stormers (scor 25-17), la Soweto. Formatia Blue Bulls a cistigat acest campionat al provinciilor din Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda pentru al doilea an consecutiv.

Platini multumit de stadioane

Michel Platini, presedintele UEFA, a declarat  la Monte Carlo, ca ”lucrurile se amelioreaza enorm’‘ in pregatirile pentru Euro-2012, aratindu-se increzator ca vor fi ”patru stadioane in Polonia si patru in Ucraina”, incertitudinea planind pina acum asupra a doua stadioane ucrainene. In luna aprilie, Michel Platini fixa un termen de doua luni Ucrainei pentru a recupera intirzierile. ”Putem spune ca acum nu mai exista acest ultimatum”, a adaugat el. Lla Monte Carlo, Platini a indicat ca ”lucrurile se amelioreaza enorm, chiar daca aceste tari au un deficit in organizare, deoarece ele nu au gazduit niciodata competitii majore”. (AGERPRES)

Comentarii