Flash

miercuri, 03 august 2011, 22:05
6 MIN
 Flash

Danezii au infundat grecii in criza

Surpriza zilei de marti, in care s-au disputat meciurile din mansa retur a turului III preliminar al Ligii Campionilor s-a inregistrat la Atena. Cea mai iubita echipa din capitala Greciei, Panathinaikos, a fost eliminata de echipa daneza Odense BK, dupa ce in regatul lui Hamlet scorul a fost 1-1. In min. 11, finlandezul Johansson a deschis scorul pentru Odense, dar Boumsong (’35) si Toche (’50) au dus scorul pe fagasul normal. Egalarea lui Ruud (’58) a complicat din nou lucrurile, danezii trecind din nou in pole-position la calificare. Grecii s-au aruncat in atac, iar in final, danezii au replicat inscriind prin Kadrii (’80) si Andreasen (’87). Golul lui Petropoulos din min. 90 a stabilit scorul final de 4-3 pentru Odense. Celelalte doua echipe calificate in play-off in ziua de marti sint BATE Borisau 3-1 (1-0 in tur) cu lituanienii de la Ekranas si FC Copenhaga (2-0 in deplasare, dupa 1-0 acasa) cu Shamrock Rovers (Irlanda)

Hanescu merge mai bine la dublu

Perechea Victor Hanescu/Frank Moser (Romania/Germania) s-a calificat, miercuri, in sferturile de finala ale probei de dublu din cadrul turneului de la Kitzbühel (Austria), dotat cu premii in valoare totala de 450.000 de euro. Cei doi au trecut cu 6-2, 6-3 de favoritii numarul 1, cuplul Frantisek Cermak/Filip Polasek (Cehia/Slovacia). In sferturile de finala, Victor Hanescu si Frank Moser vor intilni perechea Santiago Giraldo/Pere Riba (Columbia/Spania), care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-4, de cuplul german Dustin Brown/Michael Kohlmann. In turneul feminin de la San Diego, Simona Halep a fost eliminata din primul tur: 6-0, 4-6, 5-7 cu Tamira Paszek (Austria, locul 36 WTA).

Gaman si Barboianu, la Astra

Fundasii Valerica Gaman si Stefan Barboianu, care in returul sezonului trecut au evoluat la Dinamo, s-au inteles, ieri cu Astra Ploiesti si urmeaza sa semneze contracte pe urmatorii patru ani, a declarat pentru MEDIAFAX impresarul Victor Becali. "Gaman si Barboianu s-au inteles cu Astra, s-au pus de acord asupra conditiilor. E adevarat ca au fost discutii si cu Dinamo, dar pretentiile jucatorilor, ceea ce au cerut ei, au fost satisfacute in proportie mai mare de Astra. Vor semna contracte pe patru ani", a declarat Becali. Cei doi fotbalisti au devenit jucatori liberi de contract dupa dupa ce s-au aflat in litigii cu Universitatea Craiova. in returul editiei trecute a Ligii I, cei doi jucatori au fost legitimati la Dinamo.

Primaria lasa balta pe FC Arges

Primarul orasului Pitesti, Tudor Pendiuc, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca autoritatile locale nu pot investi in gruparea FC Arges deoarece este un club privat, motiv pentru care a fost infiintata o noua echipa, SCM Pitesti. Pendiuc spera ca echipa sa ajunga in trei ani in Liga I. Pendiuc a precizat ca  SCM Pitesti si FC Arges vor imparti Stadionul "Nicolae Dobrin", insa echipa patronata de Cornel Penescu va fi data afara de pe arena daca nu isi va achita chiria. Autoritatile locale s-au implicat deja la noua echipa si au cooptat in staful tehnic si administrativ foste glorii locale ca Ion Ceausu, Ilie Barbulescu si Vasile Popa, primii doi urmind a fi antrenori, iar ultimul presedinte.

N-avem sperante la baschet

Echipa nationala de baschet masculin a Romaniei a fost invinsa, marti, la Munster, de reprezentativa B a Germaniei, scor 60-62 (31-39), in cel de-al doilea meci din cele trei amicale programate. In pofida jocului excelent al capitanului Mihai Silvasan, care a avut noua reusite de la trei puncte, tricolorii nu au reusit sa treaca de echipa secunda a Germaniei, pe care au dominat-o o buna parte din joc. In primul meci din cadrul turneului de la Munster, tricolorii au invins reprezentativa universitara a Braziliei, scor 77-72 (36-30), urmind sa dispute ultima partida din Germania, ,in compania echipei universitare a Japoniei.

Demisia, Grondona!

Mai multe sute de suporteri, nemultumiti de proiectul de revizuire a campionatului, i-au cerut, marti, demisia presedintelui Federatiei Argentinene de Fotbal, Julio Grondona, in cursul unei manifestatii in fata sediului AFA de la Buenos Aires. Suporterii au protestat impotriva recentelor propuneri de reforma a campionatului, care vizeaza unificarea primelor doua divizii si, astfel, salvarea clubului River Plate, retrogradat in liga secunda. Fanii, care au aruncat cu diverse obiecte spre sediul AFA, nu au putut intra in cladirea federatiei care a fost pazita de fortele de ordine. "La revedere, Grondona", se putea citi pe pancartele manifestantilor, care au cerut demisia lui Julio Grondona aflat din 1979 in fruntea Federatiei Argentiniene de Fotbal. Proiectul, aprobat in 25 iulie de un ansamblu al conducatorilor fotbalului argentinian condus de Grondona, a intimpinat o puternica rezistenta din partea altor oficiali si din partea suporterilor argentinieni, fiind suspendat momentan.

Mai lasati Ramadanul!

Jucatorii musulmani din campionatul Germaniei au fost sfatuiti de Consiliul central al musulmanilor sa intrerupa postul Ramadanului la debutul campionatului de fotbal. "Jucatorii profesionisti pot tine post in zilele in care nu au meciuri si sa-l respecte astfel pe Dumnezeu si Ramadanul", a declarat presedintele consiliului, Aiman Mazyek. In 2010, in Germania, autoritatile islamice, conduse de Consiliul central al musulmanilor (ZMD), au venit in ajutorul cluburilor, permitindu-le fotbalistilor sa manince si sa bea in timpul zilei pe perioada Ramadanului (care dureaza o luna), cu conditia sa dea dovada de profesionalism si propunindu-le sa tina postul la finalul sezonului.  Aproximativ un miliard si jumatate de musulmani din lumea intreaga au inceput, luni, postul de Ramadan. in timpul Ramadanului, musulmanii se abtin sa manince si sa bea din zori si pina la amurg.

  

Fotbalistii italieni ameninta cu greva

Presedintele Asociatia Fotbalistilor Italieni (AIC), Damiano Tommasi, a amenintat, ieri, ca debutul sezonului 2011/2012 al campionatului intern, programat in 27 august, ar putea fi intirziat, daca liga profesionista nu va semna o noua conventie colectiva de munca.  Precendentul acord de munca a expirat in urma cu un an si, in sezonul trecut, jucatorii au amenintat de doua ori cu greva, evitata de fiecare data ca urmare a negocierilor. " Chiar si presedintele federatiei, Giancarlo Abete, a spus asta. Va fi greu pentru jucatori sa nu se afle pe teren, insa este nevoie ca drepturile lor sa fie scrise negru pe alb, si nu este vorba despre o problema economica", a declarat Tommasi pentru SkySport24.

Chievo, buna de plata

Clubul Chievo Verona (Serie A) a anuntat, ieri, pe site-ul oficial, ca va plati doar o amenda de 80.000 de euro pentru rolul sau in scandalul privind meciurile trucate din campionatul italian. Responsabilii clubului italian mentioneaza ca membrii Comisiei de disciplina a Federatiei Italiene de Fotbal au acceptat cererea gruparii Chievo de a plati aceasta suma, ca urmare a implicarii in scandalul "Calcioscommesse", si ca presedintele Luca Campedelli a propus ca banii respectivi sa fie donati in scopuri caritabile. Presa italiana a anuntat, la sfirsitul lunii iulie, ca doua cluburi din Serie A, Atalanta Bergamo si Chievo Verona, trei din Serie B, 11 din liga a treia, doua din liga de amatori si alte 26 de persoane vor fi judecate pentru implicare in cazuri de meciuri trucate. Procurorul Federal Stefano Palazzi a luat aceasta decizie in baza probelor adunate de Procuratura din Cremona.Potrivit agentiei de presa ANSA, jucatorul echipei Ascoli, Vittorio Micolucci, a fost suspendat pentru o perioada de 14 luni, pentru implicarea in acest caz, desi procurorii solicitau initial trei ani de suspendare. El a primit o suspendare mai mica, deoarece a colaborat cu anchetatorii.

 

"Neymar, mai stai acasa!

Pelé, legenda fotbalului brazilian, l-a sfatuit pe compatriotul sau Neymar sa nu plece prea devreme in Europa, informeaza Reuter. Performantele lui Neymar in tricoul lui Santos au atras comparatii intre acest atacant de 19 ani si Pelé, care a jucat la aceeasi echipa. Presa a relatat ca Neymar este in vizorul formatiilor engleze Chelsea si Manchester City. Pele, 70 de ani, cistigator a trei Cupe Mondiale, crede ca este mai intelept ca Neymar sa ramana in Brazilia pentru a progresa. "Poate ajunge un mare jucator, poate ajunge ca Messi sau Ronaldo, n-am nici o indoiala. Cred ca ar fi putin cam complicat pentru el sa plece acum in Anglia sau Italia, unde se face un marcaj foarte strins. I-ar fi destul de greu, fiindca este foarte tanar. In Anglia si Italia jocul e foarte dur. Poate in Olanda sau Franta sau chiar in Spania i s-ar potrivi mai bine", a declarat Pelé, aflat la Londra. Cum Brazilia gazduieste Cupa Mondiala din 2014, lui Pelé i se pare ca sansele tarii sale de a cistiga titlul ar creste daca Neymar nu ar pleca in Europa. Totusi, isi da seama ca ar fi "foarte greu" ca el sa ramina in Brazilia.  (AGERPRES)

Comentarii