Flash

luni, 02 aprilie 2012, 21:59
5 MIN
 Flash

Vasluiul a batut Steaua

Echipa FC Vaslui a urcat de pe locul 96 pe 78, cu 135,5 puncte, in clasamentul pe luna martie al Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), fiind formatia din Romania cel mai bine clasata in aceasta ierarhie.Urmatoarea echipa romana din clasamentul IFFHS este Steaua, in urcare patru pozitii, pina pe locul 80, cu 134,5 puncte. Celelalte echipe romanesti ocupa urmatoarele pozitii: Rapid – 108 (^13); Dinamo -120 (^10); Gaz Metan – 146 (^6); Otelul – 299 (-7); CFR Cluj – 324 (^62); Pandurii – 382 (^18); "U" Cluj – 390 (^26). Primele trei pozitii sint ocupate de Barcelona, Real Madrid si Velez Sarsfield (Argentina).

Balaj l-a dat in judecata pe Becali

Arbitrul Cristian Balaj a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, ca l-a actionat in justitie pe finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, pentru afirmatiile acestuia potrivit carora centralul ar fi primit 500.000 de euro de la CFR Cluj pentru a dezavantaja gruparea "ros-albastra". "Eu am spus inca din luna decembrie ca il voi actiona in instanta, iar de atunci nu s-a schimbat nimic. Va avea ocazia sa probeze tot ceea ce a declarat. E o stare de normalitate, atit timp cit ma simt curat. Apelez la justitie, pentru ca doar asa ne putem apara. Este regretabil ca am ajuns aici, dar nu am nici un fel de emotii. I-am solicitat daune atit cit a zis ca am luat de la CFR, dar nu banii sint importanti, ci ii dau ocazia domnului Becali sa dovedeasca faptul ca are dreptate si ca sint un hot", a spus Balaj.

28 de echipe vor licenta

Toate cele 18 cluburi din Liga I si primele cinci clasate din fiecare serie a Ligii a II-a si-au depus pina la termenul de 31 martie dosarele de licentiere pentru sezonul urmator, a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, directorul de licentiere al FRF, Viorel Duru. Oficialul FRF a precizat faptul ca decizia definitiva privind acordarea sau nu a licentelor va fi anuntata la 8 mai in cazul cluburilor din Liga I si la 8 iunie in cazul celor din esalonul secund. "Toate cele 18 cluburi din Liga I si cele zece din Liga a II-a, primele cinci din clasamentele celor doua serii, si-au depus la termen dosarele de licentiere pentru sezonul urmator. Avem semnale insa ca mai sint cluburi din Liga a II-a care doresc sa-si depuna dosarele de licentiere, chiar daca nu sint obligate, si mai asteptam citeva zile pentru acestea. ", a declarat Duru.

Una buna, alta rea

Nationala de handbal masculin a Romaniei a invins, luni, in deplasare, reprezentativa Macedoniei, scor 27-26 (11-11), in cel de-al doilea meci amical, dupa ce duminica fusese invinsa cu scorul de 28-30. Marcatorii tricolori au fost: Dospinescu 6 goluri, Ghionea 6, Mihalcea 3, Csepreghi 3, Fenici 2, Rotaru 2, Ghita 2 si Novanc 2. Nationala Macedoniei, care s-a clasat pe locul cinci la Campionatul European din acest an, pregateste participarea la turneul preolimpic din Suedia, de la finalul saptaminii viitoare, in cadrul caruia se va confrunta cu Ungaria, Suedia si Brazilia. In acelasi interval, 6-8 aprilie, nationala Romaniei va gazdui Trofeul Carpati, la Oradea, la care mai participa lotul B tricolor, Ucraina si Turcia.

Inca un fotbalist italian arestat

Fotbalistul Andrea Masiello, de la formatia Atalanta, a fost arestat, in noaptea de duminica spre luni, pentru presupusa implicare in cazul meciurilor aranjate din campionatul Italiei, anunta presa italiana. Investigatorii cred ca Masiello a participat la trucarea ultimelor meciuri din sezonul trecut, cind juca la Bari, echipa ce evolua in Serie A si care a retrogradat. Masiello ar fi obtinut 300.000 de euro pentru meciul din deplasare cu Lecce, in care a marcat un autogol. Partida de atunci s-a incheiat cu victoria echipei Lecce, scor 2-0, care si-a asigurat raminerea in prima liga. Alte meciuri suspectate sint cele disputate de Bari cu formatiile Chievo, Sampdoria, Bologna si Cesena. Politistii ii mai suspecteaza de implicare in aceste cazuri printre altii pe Daniele Portanova (Bologna), Alessandro Parisi (Torino), Marco Rossi (Cesena) si Simone Bentivoglio (Sampdoria). De asemenea, au fost arestati si doi pariori care ar fi contribuit la trucarea meciurilor echipei Bari din finalul sezonului.

Italiencele au cistigat Cupa CEV

Echipa italiana Yamamay Busto Arsizio a cistigat Cupa CEV la volei feminin, duminica, la setul de aur, scor 15-9, impunindu-se in finala cu formatia turca Galatasaray.  Gruparea italiana, invinsa in deplasare in prima mansa a finalei, cu scorul de 1-3, a cistigat returul cu 3-1 (25-19, 25-13, 23-25, 25-23). Conform regulamentului, cistigatoarea competitiei a fost desemnata in urma disputarii unui set de aur. La aceasta editie a Cupei CEV au participat si echipele Tomis Constanta, Stiinta Bacau si Dinamo Bucuresti. Tomis a fost eliminata in semifinale, Stiinta Bacau in optimi si Dinamo in 16-imi.

Cancellara va fi operat

Rutierul elvetian Fabian Cancellara, campion olimpic la contratimp, a fost operat la Basel, dupa ce a cazut in Turul Flandrei, a anuntat ieri agentia SportInformation. Interventia chirurgicala a durat o ora si jumatate. Elvetianul, in virsta de 31 de ani, a cazut, duminica, la Turul Flandrei, cu 62 de kilometri inainte de sosire si a suferit o cvadrupla fractura la clavicula dreapta si nu o tripla fractura, asa cum se anuntase initial. in momentul caderii, el facea parte din plutonul fruntas. Data revenirii in competitie nu este cunoscuta, insa medicul echipei RadioShack-Nissan, Andreas Gösele, crede in recuperarea rapida a sportivului. Directorul sportiv al RadioShack, Dirk Demol, citat de cotidianul Le Matin, a declarat ca Fabian Cancellara va reveni cel mai curind la Turul Bavariei (23-27 mai) sau Turul Luxemburgului (30 mai-3 iunie).

Apel respins la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul sportivei lituaniene Zivile Balciunaite, campioana Europei la maraton in 2010 si suspendata doi ani pentru dopaj, a anuntat, ieri Federatia Lituaniana de Altetism.  Zivile Balciunaite, in virsta de 33 de ani, a fost depistata pozitiv cu testosteron in urma unui control efectuat de forul international dupa Campionatele Europene de la Barcelona, din iulie 2010, urmind sa fie suspendata pina in septembrie, astfel ca nu va participa la Jocurile Olimpice de la Londra. In apararea sa, sportiva a sustinut ca a folosit un medicament prescris de ginecolog.

Patinaj pe echipe

Sase natiuni s-au calificat pentru Trofeul mondial pe echipe, care va avea loc intre 18 si 22 aprilie la Tokyo, potrivit listei comunicate de Federatia internationala de patinaj artistic (ISU) la incheierea Mondialelor-2012, de la Nisa. Tarile respective sint Japonia, Canada, Rusia, SUA, Italia si Franta. Aceasta competitie, care va intra in programul Jocurilor Olimpice-2014 de la Soci (Rusia) si care se va disputa la fiecare doi ani, reuneste sase natiuni, calificate dupa cumulul de rezultate la mai multe competitii de referinta ale ISU, intre care si Mondialele.
Prima editie a Trofeului pe echipe a avut loc in 2009, iar a doua ar fi trebuit sa se dispute in 2011 in Japonia, dar a fost aminata pentru aprilie 2012, din cauza cutremurului si tsunamiului care au lovit Japonia pe 11 martie 2011. Fiecare tara trebuie sa prezinte doi patinatori si doua patinatoare,precum  si un cuplu de dansatori si o pereche sportiva (AGERPRES)

Comentarii