Foc stins in conflictul Poli -Telecom

marți, 25 septembrie 2001, 23:00
3 MIN
 Foc stins in conflictul Poli -Telecom

Contrele aparute in ultima perioada intre divizionarele C, AS Poli Unirea si AS Telecom au creat o stare de iritare atit in curtea "telefonistilor" cit si a suporterilor acestei echipe. Cedarea la Negresti a jucatorului Condurache, luat cu citeva zile inainte de inceperea sezonului de Poli de la Telecom, si interdictia de pregatire pe stadionul "Tepro" primita de "satelitul" lui Poli luni de la "patronul" din Copou au involburat apele in si asa nelinistitul fotbal iesean.
Ieri, presedintele gruparii din Copou, Pavel Hodea a tinut sa faca urmatoarele precizari: " Noi l-am luat pe jucatorul Condurache inainte de a incepe campionatul de la Laminorul Roman, club de care acesta apartinea chiar daca se pregatea la Telecom. Cum el nu a confirmat, nu i-am platit ratele contractuale stabilite si a putut deveni jucator liber, avind posibilitatea de a-si alege echipa la care sa joace. El a ales Negrestiul si nu Telecomul. In privinta stadionului <<Tepro>> pe care cei de la Telecom nu au fost lasati sa se antreneze luni, acesta este rezervat grupelor de copii si juniori ale clubului. Pina acum le-am permis celor de la Telecom sa se pregateasca acolo, spunindu-le insa de foarte mult timp sa-si amenajeze un teren de antrenament linga stadionul <<Nena>>, lucru pe care nu l-au facut" . "Subiectul Tepro" a fost detaliat de consilierul lui Hodea, Ioan Apostol, director in cadrul RAJAC. Reamintim ca portarul stadionului din Tatarasi i-a spus antrenorul telefonistilor, Corneliu Costachescu ca Apostol a dat dispozitie ca portile arenei sa ramina inchise pentru cei de la Telecom. "Asociatia Sportiva pe care o avem la RAJAC are un contract de inchiriere cu Tepro pe o perioada de cinci ani in privinta stadionului. Pe cei de la Telecom i-am primit sa se pregateasca pe acel teren cu promisiunea ca vor contribui la plata intretinerii. Or, acest lucru nu s-a intimplat, de doua luni neprimind nici un leu. Mai mult, de trei saptamini incerc sa inchei un contract cu e,i insa sint aminat. In plus, le-am propus celor de la Telecom sa se mute linga stadionul <<Nena>> pe o suprafata pe care tot noi am tuns-o, ei urmind doar sa o amenajeze pentru ca terenul din Tatarasi sa ramina doar pentru juniori. Nu au miscat un deget nici in aceasta privinta. Chiar si asa, nu cred ca se ajungea in situatia de luni daca nu intervenea o neintelegere legata de ora de incepere a antrenamentului, eu neputind fi apelat telefonic decit dupa ora 17.00".
Pozitia celor de la Telecom a fost prezentata de presedintele Dumitru Boncu: " Pina acum nu am primit un leu de la conducere si de aici au aparut tot felul de probleme, inclusiv intirzierea la plata salariilor fotbalistilor. Saptamina aceasta plec la Bucuresti si sper ca necazurile noastre sa se sfirseasca. Oricum, noi trebuie sa avem o relatie de colaborare cu Poli".
Una peste alte, focul a fost stins deocamdata, cei de la Telecom continuind sa se pregateasca deocamdata pe stadionul "Tepro". Chiar si fara Condurache! (Ovidiu MINEA)

Comentarii