Fortuna nu tine cu granzii

miercuri, 28 octombrie 2009, 23:36
2 MIN
 Fortuna nu tine cu granzii

Astra Ploiesti – FC Timisoara 2-2 (1-1, 2-2) – 6-5 la lovituri de departajare. Miranda (‘6), Paun (’93) / Parks (’19), Vrsic (‘102). Elevii lui Nicolo Napoli au inceput furibund si au deschis scorul repede cind Oswaldo Miranda a profitat de o greseala a portarului Taborda. In continuare, multa vreme meciul a fost dominat de Astra, chiar daca Parks a reusit egalarea, rezervele folosite de antrenorul Ovidiu Sabau neridicindu-se la nivelul titularilor. Pe final, Timisoara a avut o imensa ocazie de a transa disputa, dar Chiacu a tras in portar din apropiere. Eliminarea lui Borbely (’85) a facut ca banatenii sa joace prelungirile cu un om in minus. Ambele echipe au mai inscris cite o data si s-a ajuns la lovituri de departajare, duelul portarilor Taborda si Miron fiind cistigat de ultimul. Au transformat: Seto, Hatchi, Paun, Rohat, Sandu, Craciun / Vrsic, Stancu, Magera, Maxim, Luchin. Au ratat: Gheorghe, Miranda, Dokic / Curtean, Chiacu, Chitu, Mera.

Gloria Bistrita – Steaua 0-0 (5-4 la lovituri de departajare). Ultimul meci al serii a avut o desfasurare memorabila, desi nu s-a inscris nici un gol timp de 120 de minute. Echipa gazda si-a depasit cu mult conditia de lanterna, mai ales in prima repriza, iar Steaua a atacat mai virtos in cea de-a doua si in prelungiri, in ciuda faptului ca a ramas in zece dupa ce Onicas a vazut rosu direct, pentru un pumn aplicat lui Borbely. In min. 102, efectivele s-au echilibrat, Dinu Sinmartean primind al doilea cartonas galben. Dayro Moreno a fost cel mai bun jucator de la oaspeti, dar a ratat enorm. Si daca Rada a fost la un pas de autogol, Bicfalvi ar fi putut aduce victoria Stelei in prelungiri, cind torpila sa a lovit incheietura barelor. Spectacolul a continuat si la loviturile din punctul cu var, singurul repetent fiind bulgarul Bibiskov care a tras in transversala. Ultimul care a executat a fost veteranul bistritean Coroian, care a adus victoria echipei sale. Au mai transformat Szekely, Baciu, Plesan, Dayro Moreno (Steaua), Borbely, Nastase, Saceanu si Hora (Gloria)

Celelalte rezultate din optimile Cupei Romaniei: Gaz Metan Medias – FC Vaslui 0-1; Unirea Urziceni – FC Brasov 0-1; Poli Iasi – Universitatea Craiova 0-3. Ultimele meciuri se disputa astazi: Gaz Metan Craiova – CFR Cluj (16:00, Sport.ro), International Curtea de Arges – Rapid (18:15, Sport.ro), Dinamo – Otelul Galati (21:15, Pro TV)

Comentarii