Fotbalul iesean in zodia cantonamentelor

duminică, 22 iulie 2001, 23:00
3 MIN
 Fotbalul iesean in zodia cantonamentelor

Simbata dimineata, pe terenul II din Copou a avut loc un meci amical intre "suratele" Poli Unirea si AS Telecom, prima grupare impunindu-se cu 3-2 (3-1). Formatia din Copou a inceput meciul in forta si cu un minut inainte de pauza conducea cu un scor de forfait. Atacantii titulari, Dobrea si Manole isi facusera datoria inscriind in minutele 6, respectiv 18, Robu, in minutul 38, marcind pentru 3-0. Echilibrarea scorului a inceput in minutul 45 cind a inscris P. Basascu, acesta recidivind in minutul 63. Pina la final nu s-a mai intimplat nimic deosebit, disputa echilibrindu-se dupa ce Poli Unirea a efectuat mai multe schimbari la pauza. Au jucat: Poli – Cimpeanu (’30 Dulcianu; ’60 Luca) – Gheban, A. Ilie, Petrache, D. Munteanu – Robu, Andrusi, Cotan, Tiron – Dobrea, Manole, apoi Dragoi, Brighiu, Grigore, Bozianu, Suru, Pietrariu, Climinte, Cabalau, Ciocanaru. Telecom – Dobos – Tudorache, Lohan, Dediu, Cordas, Dascalu – Ciocoiu, Condurache, Marian – Basascu, Anton, apoi Pintilie, Badarau, Scinteie, Moisii, Miron, Etcu.
Ieri, in jurul prinzului, Poli Unirea s-a imbarcat intr-un autocar al societatii Transmixt, delegatia ieseana urmind a avea pina pe 2 august cartierul general la Vatra Dornei, pentru un stagiu de pregatire centralizata. Antrenorii Adrian Kereszy si Gelu Paveliuc anuntasera cu o zi inainte pe cei 26 de fotbalisti care vor face deplasarea: portarii Cimpeanu, Dulcianu, Luca si Dohot si jucatorii de cimp Bozianu, A. Ilie, C. Ilie, Petrache, Pietrariu, Gheban, Danut Munteanu, Dragoi, Cotan, Tiron, Boghean, Andrusi, Robu, Cabalau, Suru, Cristea, Dobrea, Brighiu, Manole, Grigore, Medeleanu si Murgu. Ultimii doi sint mutarile surpriza, Medeleanu revenind in Iasi duminica iar Murgu are o noua sansa de a face cale intoarsa la Poli dupa naveta la CFR. Climinte si Ciocanaru au fost anuntati ca vor ramine sa se pregateasca la juniori.
Nici "telefonistii" nu vor ramine in Iasi, astazi fiind prevazuta plecarea lor spre Cimpulung Moldovenesc acolo unde vor sta in cantonament pina pe 31 iulie. Antrenorul Corneliu Costachescu a anuntat ca va deplasa urmatorul lot: Dobos, Pintilie, Cotea, Tudorache, Lohan, Dediu, Cordas, Dascalu, Moisii, Raileanu, Ciocoiu, Condurache, Marian, Iosub, Basascu, Anton, Badarau, Scinteie, Etcu si probabil Chiper de la Unirea 2000. Miron, Toma si Costin se vor pregati in Iasi. O noutate la Telecom este reintrarea lui Romeo Zlavog in circuitul echipelor iesene, fostul vicepresedinte de la Poli fiind numit organizator de competitii al divizionarei C.
In conditiile in care ambele echipe sint in nordul Moldovei saptamina aceasta, partida de Cupa Romaniei, programata miercuri, pe stadionul Tepro (acolo unde va juca Telecom in viitorul sezon) va fi una in care vor juca mai multi juniori in ambele garnituri.
Si cealalta echipa ieseana de divizia C, RATC CFR Moldova a disputat simbata un meci de verificare, la Tirgu Frumos, cu divizionara D, Viitorul. Transportatorii s-au impus cu
5-1 (3-1) datorita reusitelor lui Pavel, Voicu, Ilade, Paun (2). Tehnicienii Dorinel Toiu si Dorel Stafie i-au trimis in primii "11" pe: Comisu – Raileanu, Pricop, Vasluianu, Luiuz, Popescu, Voicu, Ilade, Agape, Paval, Botezatu. Pe 27 iulie, RATC CFR va merge pentru 10 zile la Muncel pentru cantonamentul specific acestei perioade. (Ovidiu MINEA)

Comentarii