Francezii au emotii

miercuri, 14 iunie 2000, 23:00
2 MIN
 Francezii au emotii

– Youri Djorkaeff, care este impresia ta despre cehi?
– Este echipa cea mai imprevizibila a turneului. In 1996, cind am jucat cu ei in semifinale, se spunea ca meciul va fi o formalitate. Din toata epoca Jacquet, este singurul meci pentru care am regrete. Este echipa cea mai rafinata, cea care simte cel mai bine pulsul unui meci, si, in plus, foarte bine asezata in teren si disciplinata tactic.
– Cum te simti, pe plan personal?
– Deoarece n-am jucat de doua luni, imi lipsesc citeodata citeva sutimi de secunda. Am jucat nu prea bine cu Danemarca, dar nu ma simt frustat. Daca mi s-a spus sa joc in aparare de la inceput pina la sfirsit, as fi facut-o fara probleme. Esential e sa fii prezent pe teren.
– Cum consideri batalia cu Olanda pentru primul loc?
– Deocamdata, sintem mai buni, fiindca am cistigat cu 3-0. Ideal ar fi sa cistigam primele doua meciuri si, dupa aceea, daca vom putea sa-i eliminam pe olandezi in meciul decisiv, nu ne vom rusina.
Emanuel Petit crede in tandemul Henry – Anelka
Increzator dupa victoria in fata danezilor si inainte de a-i infrunta pe cehi, Emmanuel Petit nu este deloc nelinistit de meciul de la Bruges. "Cu Danemarca, a fost in primul rind o problema de concentrare si comunicare ", marturisteste "Manu". "Nu conteaza prea mult tactica adoptata. Important e sa cistigi.", spune el, evitind sa comenteze ideile lui Roger Lemerre . "Nu ma intereseaza prea mult daca jucam cu doi mijlocasi recuperatori sau cu trei. Inainte de meci se incearca de trei ori fiecare varianta inainte de a se stabili tactica pentru meci. Tactica care poate fi schimbata din mers, in functie de ostilitatile de pe teren." Reiterind rolul "concentrarii si comunicarii" de care francezii s-au lovit in meciul cu danezii, mijlocasul lui Arsenal spune ca apararea agresiva a danezilor i-a amintit de meciurile din campionatul englez.
Cu toate acestea, jucatrul lui Arsenal crede ca francezii isi cunosc aceasta lacuna, intrevazuta si in partidele cu Slovenia, Japonia si Danemarca . "Echipa noastra a inceput destul de des meciurile in dezavantaj, tocmai din cauza acestei lacune. Intotdeauna am asteptat, ca la box, ce poate adversarul, inainte de a ataca. Asta ne-a ajutat de multe ori, dar trebui sa fim atenti sa n-o patim odata si odata. In ceea ce priveste explozia talentului lui Henry, Petit a a subliniat calitatile colegului sau de la Arsenal, care si-a aratat clasa, chiar daca, moralmente, nu se afla chiar in cea mai buna dispozitie, dupa esecul de la Juventus. In mod intrinsec, calitatile lui Henry si Anelka sint esentiale pentru echipa. Ei sint jucatori complementari si ofera o multitudine de solutii, cind joaca impreuna. Si daca ne gindim si la virsta lor, viitorul echipei Frantei se arata promitator", a incheiat Emmanuel Petit. (N.G.)

Comentarii