Frica de arbitri

miercuri, 09 noiembrie 2011, 21:29
3 MIN
 Frica de arbitri

CSMS pleaca astazi, cu autocarul, la Constanta, echipa ieseana urmind sa intilneasca pe Sageata Navodari simbata, intr-o partida contind pentru etapa a XIII-a a Ligii a II-a de fotbal. Ieri, intre cele doua antrenamente ale zilei, clubul din Copou a organizat o conferinta de presa la care au participat antrenorul principal, Ionut Popa, si managerul clubului, Leo Grozavu.

Ambii au tras un semnal de alarma in legatura cu arbitrajele din ultima perioada. "Mi-e teama sa nu apara si anul acesta o echipa cum a fost FC Bihor anul trecut. Aproape meci de meci, oradenii au cistigat din 11 metri sau cu un om in plus iar anul asta, cind lucrurile s-au mai schimbat, au ajuns la retrogradare! In acest sezon vad ca aproape in fiecare joc Tulcea si Sageata au penaltiuri sau superioritate numerica. Iar noi nu primim nici macar penaltiuri clare ca lumina zilei, asa cum a fost si la partida cu Branesti, cind Straton a fost trintit in careu si toata lumea s-a facut ca ploua. Eu imi doresc sa se mentina echilibrul din punct de vedere al corectitudinii si cel mai bun sa invinga. Vreau sa avem la Navodari un arbitru care sa nu se teama de joc". Pe aceeasi linie s-a situat si Grozavu: "Jocurile echipei din Navodari au trezit mereu suspiciuni, mai ales cele de acasa. Sper sa nu fie cazul si simbata, la meciul cu noi. Nu am facut cerere pentru a fi arbitrati de un arbitru de top pentru ca nu este etapa la Liga I si Comisia Centrala de Arbitri are suficiente abilitati. Oricum, in trecut, cind am facut o astfel de cerere, am fost pusi la punct". Exact cind Grozavu discuta despre arbitri, ofiterul de presa al clubului, Mircea Ungureanu, a anuntat ca meciul Sageata – CSMS va fi condus de galateanul Marius Bocaneala. Daca Popa s-a aratat rezervat cind a auzit numele arbitrului, Grozavu a parut bucuros: "Eu cred ca Bocaneala va incerca sa nu-i insele increderea lui Ion Craciunescu, care l-a delegat in ultimele doua runde la Liga I".

Referitor la partida de simbata, Popa a anuntat ca isi doreste sa nu piarda. "Eu ramin credincios principiului de a cistiga mereu. Totusi, la Navodari, este important sa nu pierdem. Si anul trecut si anul asta Sageata a demonstrat ca are o echipa foarte buna",  a spus antrenorul. Acesta a dat si citeva detalii legate de echipa pe care o pregateste: "Am decis sa plecam de joi spre Constanta pentru ca ne asteapta un drum de circa noua ore. Poate si faptul ca plecam cu doua zile mai devreme ii va face pe jucatori sa constientizeze importanta partidei, linistea sau nelinistea urmatoarei perioade depinzind de rezultatul de simbata. In aceasta saptamina am pus multe lucruri la punct, atit din punct de vedere tactic cit si psihologic. Din pacate, avem iarasi mari probleme de efectiv. Pe linga mai vechii accidentati, Orac, Vatavu si Avramia, nu si-au revenit nici Boestean, Bilba si Aldea, iar Marinkovic a devenit si el indisponibil. Singura veste buna este ca Ghindaru a facut astazi primul antrenament al saptaminii, raminind de vazut daca va putea fi apt simbata. In ce-l priveste pe Gado, care a revenit dupa o lunga accidentare, acesta va face deplasarea la Constanta, dar va fi rezerva".

Comentarii