Frumoasa tarantella

Subtitlu

vineri, 30 iunie 2006, 23:16
2 MIN
 Frumoasa tarantella

Stadion: AOL Arena, Hamburg
Italia: Buffon – Zambrotta, Barzagli, Cannavaro, Grosso – Camoranesi (’68 – Oddo), Pirlo (’68 – Barone), Gattuso (’76 – Zaccardo), Perrotta – Toni, Totti Antrenor: Marcello Lippi.
Ucraina: Sovkovski – Sviderski (’19 – Vorobei), Gusin, Rusol (’44 – Vasciuk), Nesmacinii – Gusev, Selaev, Timosciuk, Kalinicenko – Sevcenko, Milevski (’71 – Belik). Antrenor: Oleg Blohin.
Arbitri: Frank De Bleeckere – Peter Hermans, Walter Vromans (Belgia).
Cartonase galbene: Sviderski, Kalinicenko, Milevski
1-0, min. 6: patrundere a lui Zambrotta si sut de la 22 metri, care l-a facut mat pe Sovkovski.
2-0, min. 59: Toni, cu capul, in urma unei centrari in fata portii a lui Grosso.
3-0, min. 69: Toni, din 4 metri, in urma centrarii lui Zambrotta.
Cronica pe italieneste
„De ce ne injurati fratilor? Avem si noi farmecul nostru azuriu. Ne dam morti pentru deruta adversarului, dar stim sa ne trezim la timp. Istoria Cupei Mondiale este plina de exemple cu italienii care au pornit ca melcii la vinatoare si au terminat acolo sus, daca nu chiar in triumf. Hai sa terminam repede cu portocalele astea estice. Trage, Zambrotta, nu vezi ca portarul viseaza? Giusto! Ne-am facut treaba, jucati voi! Poftim, Sevcenko, arata ce poti, daca te ajuta Gusev si Gusin! A, va e frica, nu e cazul, va lasam si in repriza a doua. Cum, bara? Il intindeti pe Zambrotta pe linia portii? Il puneti pe Buffon la treaba, ati uitat ca e cel mai bun portar din lume? Luca, ia vezi tu ce-i prin careul lor! La 2-0, mai merge. Nu va astimparati? Luca, ia mai fa-o odata, poate ajungfi ca Paolo Rossi in Spania! Nu-i asa ca stim si cu mingea, dar mai ales stim stiinta jocului? Oricum, sinteti buni, peste patru ani poate ca aveti mai multa bafta. Dar v-a pacalit Blohin asta al vostru a crezut ca se bate cu Trapattoni! Iar voi, estetii din tribune, sinteti satisfacuti? Va credem ca tinjiti dupa samba, dar e frumoasa si tarantella noastra! Si o sa va mai facem tarantele de astea!”
Nemtii n-au batut niciodata Italia!
Asadar, prima semifinala a Cupei Mondiale se va disputa marti, la Dortmund, intre Germania si Italia. Desi calitatea de gazda le confera germanilor statutul de favoriti, palmaresul intilnirilor directe spune altceva. Din patru meciuri, doua s-au incheiat cu victorii italiene (4-3 in 1970) si 3-1 (finala din 1982, de la Madrid), si doua la egalitate (0-0 in 1962 si 1978). Germania si Italia s-au intilnit in doua rinduri si la Campionatul European, ambele partide incheindu-se cu scorul de 0-0 (in 1988, la München si in 1996). Semifinala din 1970 a fost unul dintre cele mai dramatice meciuri din istoria fotbalului, dintre cele sapte goluri, sase fiind marcate in prelungiri. Dar, asupra istoriei semifinalelor vom mai reveni!

Comentarii