Galaxia fara stele

miercuri, 25 februarie 2009, 23:48
2 MIN
 Galaxia fara stele

Dintre cele 16 echipe participante in optimile de finala ale Ligii Campionilor, una singura are calificarea certa in faza urmatoare si aceasta este Bayern München, care s-a jucat la Lisabona cu Sporting, razbunindu-si rateurile din campionat cu un scor greu de gasit si in Liga a II-a romaneasca, daramite in Liga Campionilor. In rest, dispute echilibrate, a caror finalitate va fi aflata de-abia dupa doua saptamini, cind vor avea loc retururile. Nici chiar Liverpool nu poate fi sigura de calificare, dar dupa meciul jucat pe "Bernabeu" se poate spune, fara tagada, ca formatia lui Rafa Benitez este mult mai inchegata, Realul aratind a Galaxia de altadata, fara faimoasele supernove care aducea munti de bani in seifurile clubului, dar zero performante. Fata de asezarea ultraofensiva a Realului, sistemul 4-2-3-1 implementat de Benitez la "cormorani" a avut eficienta maxima, diferenta fata de precedentul meci Inter – Manchester fiind golul prin care echipa din estuarul Mersey a cistigat disputa de pe Bernabeu. O lovitura libera perfect executata de pe dreapta de Fabio Aurelio si capul lui Yossi Benayoun a proptit mingea in poarta, peste un Casillas care se remarcase in prima repriza la suturile inselatoare ale lui Torres si Xabi Alonso.

Ca si Arsenal cu o zi in urma, Chelsea a inregistrat un scor minim cu o alta echipa italiana, Juventus. Furia de start a echipei lui Hiddink, materializata prin reusita lui Drogba, a fost diluata de revenirea torinezilor, in cautarea cu luminarea a golului egalizator, care n-a mai venit in ciuda paselor luminoase date de Del Piero. Partida Villarreal – Panathinaikos a fost neasteptat de sclipitoare, insa, dupa ce Karagounis a scufundat "submarinul" cu un traznet de la 25 de metri, a venit si penaltiul, nu prea izbavitor pentru spanioli.

Rezultate, marcatori: Real Madrid – FC Liverpool 0-1. Benayoun (’82); Chelsea – Juventus Torino 1-0. Drogba (’14); Sporting Lisabona – Bayern München 0-5. Ribéry (’42, ’63 – penalty), Klose (’57), Toni (’84. ‘90); Villarreal – Panathinaikos 1-1. Rossi (’67 – penalty) / Karagounis (’59)

Comentarii