Gaz pe foc

sâmbătă, 08 noiembrie 2003, 00:00
2 MIN
 Gaz pe foc

Fara a avea un derby autentic, etapa a XII-a a Diviziei A este nu mai putin interesanta ca anterioarele, din meciuri aparent fara sare si piper putind rasari mari surprize. Desigur, daca privim etapa prin prisma luptelor pentru suprematie din virful clasamentului (intre cele trei mari bucurestene), meciurile etapei se disputa la Timisoara si Ploiesti, Steaua fiind aprioric favorita in intilnirea din Ghencea cu Otelul Galati. Echipa timisoreana, care a umilit Brasovul lui Lacatus chiar sub Timpa, primeste replica Rapidului si vizeaza cel putin egalul, rezultat frecvent pentru elevii lui Basarab Panduru, care au scos sapte remize din 11 meciuri disputate. Nici Rapid, dar nici Dinamo, nu-si pot permite pasi facuti pe jumatate in meciurile care le sustin in deplasare. Vizavi de „ciinii rosii”, umiliti la Moscova, au un palid prilej de reabilitare pe terenul Petrolului, o echipa chinuita de acel „minus cinci” din clasamentul adevarului, pe care il simt in continuare, desi echipa pare a reveni pe linia de plutire. Va avea, credem noi, viata grea (chiar de ciine) Andone in fata fostului sau coleg Gigi Multescu, pe stadionul din Vestul Ploiestiului. Dincolo de aceste meciuri, mai retinem un derby de traditie la Pitesti, intre echipele din stinga si dreapta Oltului, FC Arges si Universitatea Craiova. Apulum Alba Iulia, cu Maier din nou la pupitru, spera sa stearga rusinea de la Constanta in fata Brasovului, echipa la care rusinile s-au adaugat una dupa alta. De asemenea, meciuri care influenteaza zona inferioara a clasamentului sint cele de la Piatra Neamt si (mai ales) Oradea, lanterna clasamentului, nemaisimtind gustul victoriei de cinei etape. (GIN)
Programul etapei a XII-a
Astazi: FC Arges – Universitatea Craiova (13,30, National TV), Apullum Alba Iulia – FC Brasov (13,45, TVR 2), Poli AEK Timisoara – Rapid (14,00, Prima TV), FC Oradea – FCM Bacau (14,00).
Miine: Ceahlaul – Farul Constanta (13,30, National TV), Steaua – Otelul Galati (17,00, TVR 1), Petrolul – Dinamo (20,00, Pro TV)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii