Gilceava antrenorilor

vineri, 12 mai 2006, 20:58
3 MIN
 Gilceava antrenorilor

„Sintem inaintea celui de-al zecelea meci direct si Popa nu m-a batut pina acum niciodata. Am 7 victorii si doua egaluri in duelurile directe” s-a laudat antrenorul Jiului, Aurel Sunda, in aceasta saptamina. „Lasa sa ma bata el, dar Poli sa fie mereu deasupra echipelor pe care le antreneaza Sunda, asa cum a fost anul trecut cu CFR Cluj, in tur, cu Otelul ori acum, cu Jiul” a venit ieri replica antrenorului Politehnicii. Sub aceste auspicii, a rivalitatii dintre antrenori se va derula partida de miine din Copou intre doua echipe oarecum linistite pe acest final de sezon. „Oarecum” apare datorita faptului ca Jiul nu este scapata matematic de retrogradare, asa cum e Poli, minerii avind si un final dificil.
Pe linga orgoliile tehnicienilor, numarul ridicat de absenti este o alta coordonata de baza a partidei programata duminica, de la ora 17,00. Poli nu poate conta pe Toma si Gavatorta (suspendati), Miclea si Saric (accidentati). „Cel mai rau imi pare de Saric, de care imi legam sperante ca ar putea reveni dupa grava accidentare din vara trecuta” a spus Popa, ce va fi silit sa faca iarasi permutari in sistemul defensiv: „Faptul ca unicul nostru fundas dreapta, Toma, e suspendat, ma face sa-l mut acolo pe Onut. Am noroc ca Radu Ciobanu a revenit din prima la antrenamente normale, fara a se mai menaja”.
Problemele de lot ale Jiului sint insa si mai mari, petrosenenii anuntind ca nu vor conta in Copou pe nu mai putin de 8 jucatori: Hotoboc, Badoiu, Soltuz si I. Voicu sint accidentati, Paleacu, Piclesan si Ciprian Petre stau datorita suspendarii in timp ce Dinita este invoit pentru a juca la nunta fratelui sau.
Tinind cont de aceste date, dar si de rezultatul din tur (2-0 pentru Politehnica, goluri Bilba, din penalty si Onofras) ori de dorinta lui Ionut Popa de a mai arata o data „alb-negrilor” ce antrenor au pierdut, gazdele pleaca totusi cu prima sansa, chiar daca Sunda mustaceste un nou rezultat pozitiv in fata lui Popa.
Formatiile probabile
Poli: Branet – Onut, Ciobanu, Bernard, Bordeanu – Onofras, Iurisniti, Dianu, Rednic – Bilba, Cernoch.
Jiul: Miron – Ilin, Mihart, Cip. Dianu, Kalai, Perenyi – M. Gheorghe, M. Voicu, Drida – Dulcea, Dragan.
Arbitrii partidei sint bucurestenii Alexandru Tudor; Florin Stanescu, Iulian Radu. Observatori: Victor Ciocan (Bistrita), Constantin Gheorghe (Suceava).
Licenta, aproape rezolvata
Ionut Popa a spus ca prezenta pe banca la meciul de miine este sub semnul intrebarii. „Plec simbata dimineata la Arad, la inmormintarea fratelui soacrei si apoi vin imediat inapoi. Sper sa nu intervina evenimente neprevazute si sa ajung cu 2-3 ore inainte de meci” a spus Popa. ^ Presedintele Politehnicii, Sorin Boca a linistit spiritele, spunind ca a facut rost de fondurile necesare achitarii datoriilor care au dus la aminarea acordarii licentei cu o saptamina. „In proportie de 99,9%, vom obtine licenta luni pentru ca din vinzarea de abonamente, din aportul unor actionari ori imprumuturi am reusit sa facem rost de bani” a precizat Boca, ce a adaugat: „Speram ca finalul sezonului sa ne prinda fara datorii”. ^ Miine dimineata, la ora 10,00, presedintele CA, Gheorghe Nichita, va explica pe Pro TV, in cadrul emisiunii „Sport Show” modul cum a fost rezolvata problema licentei si va prezenta planurile de viitor ale clubului, din punct de vedere financiar ^ Unul dintre vicepresedintii Politehnicii Iasi, Neculai Ciulu a demisionat, invocind motive personale. Presedintele Sorin Boca a declarat ca va inainta demisia spre aprobare CA al clubului. ^ Dupa mai multe etape in care nu a fost nici rezerva, mijlocasul Iulian Arhire a fost retinut in lotul Politehnicii. „Nu am nimic cu el. Chiar mi-a propus sa-i fiu nas! A avut si probleme de sanatate, e si cu gindul la plecare, asa ca nu am putut sa-l bag pina acum” a comentat antrenorul Ionut Popa, care a adaugat: „Niciodata nu voi face favoruri vreunui jucator. Uitati-va la cit joaca Ciubancan si Plesca, aradeni de-ai mei! La mine intra pe teren doar cine merita”. (OM)

Comentarii