Gradinita din Copou

vineri, 04 mai 2001, 23:00
2 MIN
 Gradinita din Copou

In mijlocul unui ocean se afla un om, care in ciuda eforturilor indelungate, nu vede la orizont nici un petec de pamint. Nu mai conteaza ca pe drum a pierdut tot, ceea ce isi doreste, este un petec de pamint, fie si o insula pustie. Cam asa arata de ceva vreme si FCM Poli a carui obiectiv in actualul sezon s-a diminuat pe masura scurgerii timpului: s-a plecat cu gindul la locul de baraj, s-a dorit apoi mentinerea in B, pe parcurs multumirea putea fi data si de atingerea baremului, iar acum tot ce se doreste este terminarea campionatului!
Supliciul formatiei din Copou va continua cu siguranta astazi cind va fi vizitata de ARO Cimpulung, o formatie solida. Daca nu apareau rezultatele din ultimele etape (esecurile de acasa cu Callatis si Cimentul Fieni, doua formatii cu griji de retrogradare) ce te duce cu gindul la gesturile unui samaritean, ARO putea fi una dintre fruntasele seriei. Chiar si in aceste conditii, muscelenii stau destul de confortabil pe locul 7 cu 37 de puncte si -2 la adevar. Pentru a nu avea totusi complicatii pe viitor, elevii fostului dinamovist Ionel Augustin vin la Iasi cu un singur gind, victoria.
Pe linga valoarea unei grupari care se afla de multa vreme in relatii de colaborare cu Dinamo, oaspetii mizeaza bineinteles si pe haosul de la Poli. Amintirea tabolului existent in tabara gazdelor nu mai merita a fi evocata, toti iesenii cunoscind ce se intimpla la Poli. Totusi, situatia de astazi depaseste cu mult limita intelegerii. Alaturate vechilor probleme, ultimele disponibilizari, Rupedeal si Acatrinei, plus accidentarea portarului Mihalache au rupt de tot sperantele de aliniere a unui prim "11" cit de cit redutabil. Mai mult, Urdaru va arbitra in divizia C iar Capusa nu este recuperat. Drept urmare, tot ce poate fi vazut este daca juniorii promovati in masa in ultima perioada vor sti sa profite de sansa uriasa de se impune in echipa mare. Astazi se vor mai consemna inca doua debuturi, Climinte si Tesoi, formatia pe care directorul sportiv Danut Munteanu o va trimite in teren nefiind usor de recunoscut nici de obisnuitii Copoului. De remarcat ca titulari vor fi 5 juniori, Dumitru va fi folosit virf, iar pe banca de rezerve vor fi inca 4 juniori!
Inaintea meciului de astazi Poli ocupa ultimul loc cu 9 puncte si un pasiv de 30 de puncte in clasamentul adevarului. Formatiile probabile:
Poli: Luca – Climinte, Petrache, I. Serban, Tesoi, Etcu – Besleaga, Medeleanu, Butnaru – Soponariu, Dumitru.
ARO: Dumitrascu – Jitaru, Talpeanu, Ceapraz, Cumpanasu, Dumitrescu – Butoiu, Stefanica, Din, Constantin – Butaru.
Celelalte meciuri ale etapei: Fulgerul Bragadiru – Apemin Borsec (in tur, 2-2), Metalul Plopeni – FC Onesti (1-3), Callatis Mangalia – Farul Constanta (1-4), Juventus Colentina – Precizia Sacele (3-1), Tractorul Brasov – Midia Navodari (0-2), Cimentul Fieni – Poiana Cimpina (1-4), Laminorul Roman – Unirea Focsani (1-0), Sportul Studentesc – Metrom Brasov (0-1). (Ovidiu MINEA)

Comentarii