Gura de oxigen de la Liverpool

luni, 02 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Gura de oxigen de la Liverpool

Derbiul etapei a VIII-a a campionatului Diviziei A s-a disputat la Craiova, intre primele doua clasate si a constituit o partida extrem de indirjita, ambitiile jucatorilor prezenti in teren estompind cota de spectacol care se astepta la un asemenea meci. Pina la urma, craiovenii au cistigat la limita, desi au jucat cea mai mare parte a meciului in inferioritate numerica. Este interesant faptul ca, daca acest campionat s-ar fi incheiat aici echipa din Banie ar fi cistigat campionatul, datorita acestei victorii.
Trecind peste evenimentul numarul unu al etapei, trebuie sa observam ca, in afara Stelei, celelalte echipe bucurestene inoata in mediocritate. E drept, Rocarul a invins cu 2-0 pe FCM Bacau, dar faptul ca dupa inscrierea celor doua goluri in primele 10 minute, banca tehnica a bercenarilor a sunat stingerea da nastere la speculatii. FC National sta la -5 in clasamentul adevarului. Bancarii lui Lacatus au pierdut greu, la Piatra Neamt, in urma unui penalty discutabil, iar declaratiile de dupa meci ale antrenorului Marius Lacatus pot arunca din nou gaz peste focul mereu nestins care mocneste sub Pietricica. Dinamo s-a batut de una singura chiar la revenirea pe arena pe care a cucerit ultimul titlu. Antrenorul Cornel Dinu stia, de buna seama, ca ploiestenii sint periculosi pe contraatac, dar apararea imediata si, mai ales portarul Preda, au comis din nou fapte de dizgratie si Petrolul nu a iertat, tocmai cind se spunea ca intre cele doua cluburi exista ceva mai mult decit o prietenie de serviciu. Tot in zona aceea calduta sta si Rapidul, care plateste pacatele unui start dezastruos de campionat. Amenintat cu decapitarea, antrenorul rapidist Anghel Iordanescu a stiut, insa, sa gaseasca o serie de solutii bune si, dupa remiza prestigioasa de pe "Anfield Road" a obtinut in nocturna de duminica seara o victorie cit se poate de justa pe terenul Astrei din Ploiesti.
In concluzie, ajuns un sfert din distanta, campionatul Diviziei A nu si-a gasit inca nici o favorita la titlu. Stelistii si craiovenii stau la trena unui pluton relativ compact, Dinamo si Rapid sint inchise pe coarda, iar in coada clasamentului, Gaz Metan Medias a apucat virtos lanterna si nu se prea vad sanse s-o predea altcuiva… (Nic. G)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii