Hai si cu apararea

luni, 22 martie 2010, 22:48
2 MIN
 Hai si cu apararea

Dupa ce au ratat simbata o sansa imensa sa-si mai treaca in cont un succes care le prindea de minune, baschetbalistele de la Politehnica n-au avut prea mult timp la dispozitie sa-si plinga soarta pentru ca astazi se deruleaza o noua etapa din campionat. In vizita la Iasi vine U LPS Alba Iulia, formatie pe cai mari de la inceputul anului atita vreme cit a pierdut un singur meci pina acum, la Bucuresti, cu Olimpia. In rest, oaspetele de astazi au cistigat pe linie, inclusiv la Cluj-Napoca dar si in partida tur cu iesencele (scor 65-58). Echilibrata in joc, cu o aparare buna si un atac suficient cit sa aduca victorii, U LPS nu mai este echipa lipsita de experienta din sezonul trecut dupa ce a facut citeva implanturi de efect. La 33 de ani Luiza Voinea este de departe piesa de baza si principala marcatoare a echipei, specialitatea ex-rapidistei fiind aruncarile de la distanta. Departamentul fundasilor este completat cu succes si in conditiile in care play-maker este Laura Bocos-Budean, o baschetbalista care la 22 ani are deja in spate experienta acumulata la Cluj, Tirgoviste si Govora. Si sub panouri Alba Iulia are greutate cita vreme mizeaza pe una dintre cele mai inalte jucatoare din campionat, Ana-Maria Chirila (1.94 m), iar de la inceputul acestui an compartimentul s-a completat cu Andreea Nemes, o baschetbalista masiva sosita de la Satu Mare si care a fost pe punctul sa vina la Iasi in urma cu doi ani. Chiar daca mizeaza constant pe un grup foarte restrins de jucatoare, echipa oaspete se prezinta ca o forta si gazdele stiu ce le asteapta. "Va fi un meci greu insa vom incerca sa anihilam jocul adversarului printr-o aparare eficienta. Am incredere ca vom trece peste prestatia nereusita din etapa trecuta.", spune Sorana Gavrilescu, antrenorul secund care se ocupa de pregatirea echipei in ultima vreme. Fara probleme de lot Politehnica va trebui sa incerce astazi sa-si echilibreze din nou raportul victorii-infringeri din clasament sperante fiind legate de o prestatie buna in defensiva atita vreme cit atacul si-a dovedit eficienta in precedentele runde.

Celelalte partide ale etapei a IX-a

Seria A1: LMK Sf. Gheorghe – Rapid Bucuresti (in tur, 84-32), CSM Oradea – MCM Tirgoviste (46-98), CSM Satu Mare – SCM Craiova (81-70) si ICIM Arad – Teleorman Alexandria (78-68).

Seria A2: Sportul Studentesc Bucuresti – Galactica Brasov (54-57) si U Cluj-Napoca – Bega Timisoara (76-68). Olimpia Bucuresti sta.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii