Haos, numele tau este Poli!

Subtitlu

vineri, 24 noiembrie 2006, 23:01
4 MIN
 Haos, numele tau este Poli!

Poli: Branet – Toma (’82 – Buta), Onut, Ir. Ionescu, Bordeanu – Onofras, Iurisniti, Saric, Sfirlea (’75 – Ciubancan) – Cernoch, Palimaru (’60 – Tincu). Antrenor: Ionut Popa.
Otelul: Vitca – Brujan, Costin, Baciu, Semeghin –  Marginean, Tanase (’74 – Badescu), Paraschiv, Craciun (’90 – Tismanaru) – D. Stan (’90^4 – Elek), Jula. Antrenor: Petre Grigoras.
Cartonase galbene: Tincu (’90) – Brujan (’65), Baciu (’69), Vitca (’87).
Arbitri: A. Ionita (Bucuresti); G. Szabo (Cluj), C. Florescu (Huedin).
Spectatori: 7 500.

0-1, min. 66: Jula, plecat aproape de jumatatea terenului, a facut o cursa solitara, pe care a finalizat-o din careu;
1-1, min. 89: Buta a aruncat mingea in careu, aceasta ricosind in plasa dintr-un carambol, Cernoch fiind creditat ca autor al golului.

Orgoliile ascunse in spatele zimbetelor protocolare ale capilor celor doua cluburi ce s-au intilnit aseara nu puteau sa ramina doar la birouri, ele fiind transmise si in teren. Din nefericire pentru spectacol, ele au ajuns in iarba cu tot cu efecte secundare, principalul fiind diminuarea la extrem a luciditatii, fapt ce a generat o lupta aspra (dar, in general, sportiva), cu multe gafe individuale de ambele parti.

Poli a inceput mai cu tupeu, insa primele incercari de gol au aparut la cealalta poarta, la suturile lui Stan (‘5 – pe linga poarta) si Semeghin (‘9 – respins de Branet). Dupa ce a executat bine o serie consistenta de cornere, din care, paradoxal, nu a iesit, insa, nici o ocazie de gol, Sfirlea si-a incercat norocul si dintr-o lovitura libera de la 25 de metri (min. 32), trimisa pe linga poarta. Abia dupa alte zece minute a aparut si singura ocazie cu adevarat importanta, Onofras sutind slab din sase metri!

Actul doi a aruncat Politehnica adinc in haos. Intr-un peisaj din care nu mai intelegeai nimic, Otelul, care a avut si o lovitura libera respinsa cu greu de Branet (’47 – Costin), a speculat dezordinea totala a gazdelor si a deschis scorul prin Jula, care a ridiculizat defensiva ieseana. Scapat de KO, Iasul isi revine si are un final halucinant: Cernoch (’84) trimite in bara o minge pe care toata lumea o vedea in plasa, Ciubancan (’87), singur, singurel, de la 8 metri, reia total aiurea o centrare ce-i adusese balonul pe cap, pentru ca penultimul minut sa aduca golul ce s-a opus celei de-a cincea infringeri consecutive a Politehnicii.

Urari cu degetele incrucisate

^ Presedintele oaspetilor, Marius Stan, a sosit in Copou cu o Toyota RAV 4 cu numar de Iasi. Acesta a intrat inainte de meci in vestiarul Politehnicii, discutind pret de citeva secunde cu jucatorii gazdelor. Dupa ce galateanul a iesit, Popa a spus: "Le-a urat succes baietilor, insa tinea degetele incrucisate!".

^ Inainte de meci, fostul jucator al Politehnicii, Dragos Urdaru, a primit o cupa cu prilejul retragerii din arbitraj, el activind in esalonul al treilea.

^ Petre Grigoras a urmarit meciul din tribuna oficiala, tehnicianul spunind la final ca "nu mi-a placut deloc acolo, desi de la oficiala jocul se vede mai bine. Am luat destule pastile ca sa rezist. Nu am dat prea multe telefoane pe banca, pentru ca toata lumea stia ce are de facut".

^ Citeva voci razlete din tribuna l-au contestat aseara pe Ionut Popa. "Trebuiau sa-mi ceara sa plec in vara, cind am fost pacalit ca vom avea bani sa aducem jucatori. Acum nu mai vreau eu sa plec! Am contract si-l respect!" a replicat antrenorul. Acesta l-a luat in colimator pe Gavatorta ("Isi bate joc de noi. Toti avem probleme psihice, insa ne facem datoria. Nu mai contez pe el!") si pe Tincu: "Dupa 10 minute trebuia sa-l schimb!" ^ Galeria Politehnicii s-a rafuit mai intii cu galatenii, dovada ca episodul de la amicalul din vara, cind fanii ieseni s-au batut cu cei ai Otelului, nu a fost uitat, apoi cu jucatorii, carora le-au reprosat lipsa de devotament. Probleme au avut si jandarmii cu citiva fani ai oaspetilor, care urinau din microbuzele aflate in mers spre stadion!

Antrenorii au cuvintul

Ionut Popa: "Dupa ce ca sintem prosti, nu avem nici noroc! Am ratat ocazii rarisime si am luat gol la sigura ocazie mare a lor. Multi dintre jucatorii nostri au dovedit ca nu au ce cauta in Liga I si ma mir ca am reusit sa facem in acest tur 21 de puncte cu o asemenea echipa, cu cinci peste cit credeam eu ca se poate. E si normal asa, de vreme ce noi am dat 40 000 de dolari pe transferuri, iar Galatiul citeva sute de mii. Cei patru jucatori importanti ce ne-au lipsit s-au simtit din plin".

Petre Grigoras: "Nu am mai resuscitat o echipa cu probleme, asa cum am facut cu Vasluiul sau Argesul. E al doilea meci in care pierd puncte dupa minutul 80 si ceva. Echipa mea a facut un joc mai bun decit cele din ultima perioada si, la 1-0, daca Stan pasa bine celor doi jucatori scapati singur cu portarul cred ca puteam invinge. Totusi, cred ca rezultatul a fost echitabil".

Vezi fotografii de la meci.

Comentarii