Iar s-a remaniat Divizia A!

luni, 01 decembrie 1997, 00:00
2 MIN
 Iar s-a remaniat Divizia A!

S-a sfirsit turul, a inceput si returul Diviziei A la fotbal, c-asa-i la noi, pe la calificari, in loc sa joace pina la Craciun internationalii care merg in Franta, se chinuie alde Tinel Petre, Florentin Petre si Vijiiala de la Petrosani, pina le ajunge zapada peste glezne. La Piatra Neamt, in derbiul circotasilor, "Il Luce" a trebuit sa se incline in fata lui Pinalty, dar deja, dupa primele declaratii a tras cu arbitrii, cu tactica si alte chestii de genul acesta. Intr-o partida sucita si imbicsita, Otelul a cistigat in Regie, dintr-un penalty, transmis si pe TVR. Cele doua din careul galatean, Stan Prodan din Alexandria nu le-a vazut, ca era conectat pe alt canal. La Cluj, Ciocoiu(l) vechi a inscris de doua ori, ca si in meciul cu englezii, in timp ce Ciocoi(ul) nou n-a fost in vina la Ploiesti, resitenii pierzind iarasi dupa ce au condus cu 1-0. In meciul suferintei de la Tirgoviste, bacauanii au avut bafta de un arbitraj corect (Florin Chivulete) astfel incit s-au ales cu un punct de aur. Chiar daca ramin in umbra lanternei, la cinci puncte de Chindia, e bine de vazut ca, la ora actuala, conform clasamentului adevarului, nu sint retrogradati, Sportul Studentesc potcovindu-se cu un "minus 13" de toata frumusetea. FC National a demonstrat la Constanta ca mai trebuie sa ia lectii de la turci, iar la Bistrita, Gloria a inscris doua goluri Jiului, dupa care i-a cam iertat.
In sfirsit, asa-zis-ul derby al etapei (ce fel de derby o mai fi si ala, intre locul V si locul VI?), ex-craioveanul Vrajitoarea l-a plesnit cu coada de matura pe Craciunescu-Samsung, urmind sa deguste in continuare aromele otetite ale fotbalului oltean. In poarta "Stiintei" un debut: Tiberiu Lung-junior care si-a etalat, din ADN-ul mostenit, doar secventele Kosice. A cistigat Dinamo cu 3-0, dar spre final si-a mai dat odata cu dreptu-n stingul, Cotora si Hildan luind doua cartonase inutile, parca pentru a-si complica existenta.
Simbata viitoare, noul lider, Otelul Galati joaca acasa cu Gloria Bistrita, Steaua sta din nou (ar fi trebuit sa primeasca Ceahlaul), iar in Giulesti, Lucescu se va lupta cu propria tinerete, intilnind Dinamo. In zona crepusculara, un nou meci de soc, Foresta – Chindia, in timp ce bacauanii vor avea de furca acasa cu incomoda echipa a lui Andone. In rest: FC National – Sportul Studentesc, CSM Resita – Farul, Universitatea Craiova – FC Arges si Jiul – Universitatea Cluj. E rost de puncte ascunse sub cozorocul rosu! (Nic. G)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii