Ienicerii s-au dezlantuit

joi, 13 iunie 2002, 23:00
2 MIN
 Ienicerii s-au dezlantuit

Turcia: Rüstü (’35-Omer) – Fatih, Emre Asik, Bülent, Hakan Ünsal – Ümit Davala, Tugay, Emre, BastÜrk (’70-Ilhan) – Hakan Sükür, Hasan Sas.
China: Jiang Jin – Xu Yunlong, Li Weifeng, Du Wei, Wu Chengying (’46-Shao Jiayi) – Yang Pu, Li Tie, Zhao Junzhe, Li Xiaopeng – Hao Haidong (’73-Qu Bo), Yang Chen (’73-Yu Genwei).
Cartonas rosu: Shao Jiayi (’59).
A arbitrat: Oscar Ruiz Acosta (Columbia).
1-0, min. 4: Hasan Sas deschide scorul cu un sut din careu, profitind de o indecizie a fundasilor chinezi;
2-0, min. 9: Bülent sare la cap impreuna cu un fundas advers si mingea ricoseaza in poarta din capul fundasului turc, la centrarea lui Hasan Sas;
3-0: min. 84: din nou centreaza Hasan Sas si Ümit Davala expediaza mingea din volé pe coltul lung, de la marginea careului mic.
Ceea ce se anticipa s-a intimplat pina la urma, Turcia reusind sa se impuna in fata Chinei si sa se califice pentru prima data in istorie in faza a doua a Cupei Mondiale. Prestatia excelenta a echipelor de club turcesti si exportul masiv de jucatori in campionatele tari din Europa nu avea cum sa se lase fara urmari, astfel ca selectionerul Senol Gunes culege roadele unei generatii extrem de capabile. Superioritatea turcilor in intilnirea de ieri nu avea cum sa nu iasa in evidenta, astfel ca echilibrul s-a rupt inca din primele zece minute. Cu un Hasan Sas in aceeasi forma de zile mari (autor sau coautor la toate cele trei reusite), Turcia a apasat pe accelerator doar atit cit a fost nevoie, pentru a se desprinde: in debut si in final, cind ocazii cu poarta goala au ratat Ilhan si Hakan Sükür. Pe chinezi i-a ars dorinta unui gol marcat si s-au zbatut extrem de mult, insa nici norocul n-a fost de partea lor, avind in vedere bara fulgeratoare a lui Yang Chen. Pentru "magul" Bora Milutinovic prestatia modesta a asiaticilor inseamna prima mare dezamagire dupa parcursurile de exceptie cu Mexic, Nigeria, Costa Rica si SUA. (L.M.)

Comentarii