Iesirea din scena

marți, 11 decembrie 2007, 22:23
2 MIN
 Iesirea din scena

Fotbalul romanesc isi incheie astazi una dintre cele mai nefericite aventuri europene din ultimele 10 ani, participarea romaneasca in Cupele Europene. Dupa eliminarea echipelor Otelul Galati si CFR Cluj inca din turul preliminar al Cupei UEFA, a dinamovistilor in turul I, Steaua joaca ultimul meci din grupa H a Ligii Campionilor, dupa ce a pierdut, in recenta partida cu Slavia Praga, si sansa de a continua in cea de-a doua competitie europeana a cluburilor. Astfel incit, echipa lui Marius Lacatus face un voiaj de placere la Londra, pentru ca nu mai are nimic de cistigat, nici de pierdut.

Calificata in optimi, Arsenal nu este lipsita cu desavirsire de interes in partida de pe stadionul "Emirates", deoarece, in cazul unui semiesec al Sevillei la Praga, "tunarii" lui Arsène Wenger vor putea cistiga grupa, obtinind statutul de cap de serie la viitoarea tragere la sorti. Cu toate acestea, Arsenal (invinsa pentru prima data in aceasta toamna, simbata, de Middlesbrough) nu vrea sa riste in campionat si va menaja o serie de titulari pentru partida cu Steaua, pe care o considera aproape sigur cistigata. Mai ales ca "tunarii" vor avea un meci de foc, simbata cu Chelsea. Flamini, Diaby, van Persie (toti reveniti dupa accidentari), Hleb, Fabregas (accidentati) sint jucatorii pe care aproape sigur nu-i vom vedea evoluindimpotriva romanilor.

In privinta Stelei, victoria de la Piatra Neamt a tensionat mai degraba atmosfera, recentele declaratii ale lui Gigi Becali (ca va schimba "oile batrine" cu "mioare tinere", ori ca se va amesteca, din nou, in alcatuirea formatiei) nefiind in masura de a da sperante la o iesire cu capul sus de pe scena europeana. In afara accidentatilor mai vechi (Ghionea, Radoi, Plesan), de la Londra vor lipsi Nicolita si Iacob. Partida va incepe la ora 21,45 si va fi transmisa in direct pe Pro TV.

Formatiile probabile

Arsenal: Lehmann – Sagna, Touré, Clichy, Eboué – Walcott, Diarra, Denilson, Rosicky – Eduardo, Bendtner.

Steaua: Zapata – Emeghara, Goian, Rada, Nesu – Ov. Petre, Lovin – Badoi, Dica, Neaga – Badea.

Arbitri: Iuri Baskakov – Tihon Kalughin, Anton Averianov (Rusia).

Meciurile de astazi

Grupa E: Glasgow Rangers – Olympique Lyon (in tur, 3-0), VfB Stuttgart – Barcelona. Clasament: 1. Barcelona – 11 p; 2. Rangers – 7 p; 3. Lyon – 7 p; 4. Stuttgart  -3 p.

Grupa F: Roma – Manchester United, Sporting Lisabona – Dinamo Kiev. Clasament: 1. Manchester – 15 p; 2. Roma – 10 p; 3. Sporting – 4 p; 4. Kiev – 0 p.

Grupa G: PSV Eindhoven – Inter Milano, Fenerbahçe Istanbul – TSKA Moscova. Clasament: 1. Inter – 12 p; 2. Fenerbahçe – 8 p; 3. Eindhoven – 7 p; 4. TSKA – 1 p. Fenerbahçe este avantajata la rezultate directe in disputa cu Eindhoven (2-0, 0-0).

Grupa H: Arsenal Londra – Steaua, Slavia Praga – FC Sevilla. Clasament: 1. Sevilla – 12 p; 2. Arsenal – 10 p; 3. Slavia – 5 p; 4. Steaua – 1 p.

Comentarii