Ilie, pe Bega!

sâmbătă, 17 decembrie 2005, 00:00
2 MIN
 Ilie, pe Bega!

Pronosticul „Ziarului de Iasi” vizavi de transferul la Poli Timisoara a fotbalistului Adrian Ilie, dat joi in exclusivitate in presa locala, s-a confirmat.
Plecati ieri dupa amiaza de urgenta spre Bucuresti, presedintele Sorin Boca si vicepresedintele Neculai Ciulu si-au dat acordul pentru trecerea jucatorului in Banat. Dupa cum v-am informat ieri, negocierile intre parti s-au derulat intens in ultima saptamina, banatenii urcind miercuri cu 50 000 $ oferta initiala de 300 000 $. Poli a cerut timp de gindire inca o zi, incercind sa aduca pretul tranzactiei la 350 000 euro. Pina la urma s-a batut palma pentru o valoare de circa 360 000 $. La aceasta suma se adauga TVA-ul, Timisoara urmind sa achite pentru Ilie 432 000 $. Poli ar putea rentabiliza si mai tare tranzactia, daca trupa pregatita de Gheorghe Hagi il va vinde ulterior pe fotbalist, situatie in care 30% din suma de transfer va revine gruparii din Copou. Contractul a fost parafat la sediul firmei de impresariat a fratilor Becali, Timisoara urmind sa negocieze in zilele urmatoare cu jucatorul, caruia se pare ca i se va oferi un salariu anual de 50 000 $, in functie de randament.
Aseara, Ilie a declarat telefonic: „Deocamdata nu am semnat nimic, dar daca cele doua cluburi s-au inteles, nu pot sa ma bucur ca voi lucra sub comanda lui Gica Hagi, lucru care-l onoreaza pe orice fotbalist. Voi merge la Timisoara sa ma bat sa fiu titular si ma bucur ca am ajutat clubul care m-a format sa incaseze o suma importanta”.
Prin transferul parafat ieri, Ilie devine cel mai scump jucator vindut vreodata de Poli, depasind recordul detinut de Daniel Pancu inca din 1996, cind Rapidul a platit Iasului 250 000 $ si surclasind tranzactia de anul trecut, cind Dinamo a platit pentru Cristea doar 200 000 $. (Ovidiu MINEA)

Comentarii