In asteptarea banilor de la Liga

vineri, 15 ianuarie 2010, 23:08
3 MIN
 In asteptarea banilor de la Liga

Politehnica Iasi asteapta cu sufletul la gura a doua transa a banilor cuveniti din drepturile de televizare pentru sezonul in curs, suma care va fi virata de Liga Profesionista de Fotbal urmind a fi folosita pentru acoperirea unei parti din restantele avute la bugetul de stat. "LPF a primit saptamina aceasta banii de la posturile de televiziune care transmit meciurile din Liga I. Este vorba de a doua si ultima transa a drepturilor de televizare, prima fiind achitata la inceputul sezonului. In mod normal, banii vor fi redirectionati catre cluburi saptamina viitoare. Noi asteptam sa primim in jur de 450 000 de euro, bani pe care, asa cum am mai spus, ii vom folosi la achitarea datoriilor catre stat. Din pacate, nici aceasta suma nu este suficienta, pentru ca restantele pe care le avem la stat depasesc 2,5 milioane de lei. Ca urmare, ar mai fi nevoie de aproximativ 150 000 de euro pentru a ajunge la zero. Eu cred ca vom obtine acesti bani si vom lichida restantele in scurt timp, astfel incit Poli sa nu aiba nici o  emotie legata de licentierea pentru sezonul viitor" a declarat presedintele Politehnicii, Cristi Starica. Acesta nu excludea varianta ca astazi sa plece spre Poiana Brasov, pentru a lua pulsul echipei, care si-a stabilit, incepind de luni, cartierul general la hotelul "Piatra Mare".

La hotelul amintit, dupa cum am anticipat in numarul de vineri, a aparut ieri si

fundasul stinga Florin Acsinte, botosaneanul, care implineste in aprilie 23 de ani, fiind in probe la Poli. Fotbalistul a fost legitimat in tur la Dinamo, el jucind doar intr-un meci, in Cupa Romaniei, la echipa mare, in rest fiind folosit la satelitul "ciinilor". Cum Dinamo nu a platit gruparii din Botosani nici un eurocent din cei 50 000 de euro care au fost solicitati pentru transfer, Acsinte a fost rechemat la Botosani si directionat catre Politehnica. Presedintele echipei de liga a doua, Cornel Sfaiter, a anuntat ieri ca vinderea jucatorului amintit este ca si rezolvata, sefii gruparii din Copou nuantind insa si afirmind ca legitimarea lui Acsinte depinde de modul in care acesta se va comporta la testele la care va fi supus. Botosaneanul a inceput ieri dupa amiaza pregatirea, insa intr-un ritm mai scazut fata de componentii lotului, Miclea si Birladeanu, care au fost menajati in ultimele zile, fiind companionii noului venit. Daca ultimii doi jucatori amintiti sint asteptati sa lucreze astazi in ritm normal, alti doi fotbalisti ieseni, Ignatov si Avramia, vor intra in grupul menajatilor, ei suferind tendinite.

Pina la ora inchiderii editiei, nu se clarificase situatia fundasului lateral Eugen Craciun si nici cea a atacantului Georgian Paun, jucatori care apartin de Dinamo Bucuresti si care, in tur, au jucat la Astra Ploiesti, oficialii ieseni fiind, in continuare, optimisti in privinta transferului celor doi in Copou. In week-end se va limpezi si "cazul" Mihai Pintilii, sefii de la Poli, care au anuntat ca abandonasera aceasta pista, cochetind cu ideea reluarii tratativelor cu inchizatorul care a obtinut recent statutul de jucator liber, dupa ce a fost legitimat ultima data la Jiul Petrosani.

Comentarii