In genunchi, pe Litoral

duminică, 13 noiembrie 2011, 21:42
4 MIN
 In genunchi, pe Litoral

Sageata: Gordin – Gosa, Miselaricu, Popa – Costachi, Petean (’80 – Sicu), V. Apostol, N. Cretu, Tosca – D. Zaharia (’90 – Samata), S. Chitu (’87 – E. Nanu). Antrenor: Constantin Gache.

CSMS: Balan – Onofras, R. Tincu, Mitrea, Badic – Ghindaru, Straton – Ciucur, Cl. Tudor (’68 – Herghelegiu), Vladu – Ghiceanu (’56 – Gado). Antrenor: I. Popa.

Cartonase galbene: Straton (’36), Ghindaru (’56, ’70), Mitrea (’63).

Eliminat: Ghindaru (’70).

Arbitri: Marius Bocaneala (Galati); Catalin Teodor (Braila), Catalin Guloiu (Tisau – Buzau).

1-0, min. 47: Tosca executa un corner de pe dreapta, iar Miselaricu, complet liber  la 6 metri, inscrie cu capul;

2-0, min. 53: sut al lui Chitu de la 22 de metri, in apropierea vinclului portii.

Filmul jocului

min. 9: liber la 10 metri, usor lateral dreapta, Ciucur suteaza pe linga poarta; min. 27: Balan prinde mingea trimisa de Chitu de la 14 metri; min.43: sutul lui Miselaricu, din 8 metri, este parat de portar; min. 47: Balan nu iese la o centrare trimisa din corner, Miselaricu e lasat liber la 6 metri si deschide scorul; min. 53: Tincu il tatoneaza pe Chitu, Onofras rateaza alunecarea, Ghindaru nu reuseste sa blocheze sutul navodareanului, care majoreaza diferenta; min. 57: Vladu suteaza peste poarta din lateral stinga; min. 58: Balan prinde mingea sutata de Zaharia, de la 25 de metri; min. 59: Ghindaru suteaza peste poarta, de la 22 de metri; min. 64: Gosa suteaza in… Apostol, de la sase metri; min. 69: "foarfeca" Gado, pe linga poarta; min. 72: sutul lui Gado, de la 20 de metri trece peste poarta; min. 87: Straton trimite peste poarta, de la 16 metri, lateral dreapta.

CSMS Iasi a calcat gresit simbata, la Navodari, pierzind un meci in care nu a reusit sa trimita nici un sut pe poarta! Decisive in economia partidei au fost gafele defensive aparute in minutele 47 si 53, care au generat cele doua reusite ale gazdelor. Pina la goluri, meciul a avut putine faze de poarta. Dupa marea ocazie irosita de Ciucur in startul jocului, primul act a fost echilibrat pina in ultimul sfert de ora, cind gazdele au inceput sa domine cu autoritate. In ciuda erorilor defensive ale oaspetilor, navodarenii nu si-au creat decit doua ocazii mai clare, ambele fiind anihilate de Balan. Golurile marcate in startul actului doi au schimbat cursul jocului, Iasul iesind mai mult la atac. Lipsa de inspiratie la creatie si imprecizia la finalizare au facut insa ca Gordin sa stea linistit, portarul gazdelor avind ceva emotii doar la suturile puternice trimise de Ghindaru (’59) si Gado (’72) la mica distanta de poarta. Mai trebuie precizat ca in ciuda superioritatii numerice avute in ultimele 20 de minute, dobrogenii nu au mai atacat, preferind sa puna in continuare accent pe o defensiva sigura, care nu a putut fi depasita de oaspeti. Astfel, fara sa joace grozav, Sageata s-a impus fara probleme in fata unei palide echipe iesene.

 

Declaratiile tehnicienilor

Constantin Gache: "Jucatorii mei sint niste eroi. Nu stiu de unde au gasit puterea de a se concentra tinind cont de problemele financiare severe existente. Azi a fost o diferenta clara in favoarea noastra. Daca la Iasi se vede o lipsa de valoare, la noi valoarea exista. Avem fundasi care au evoluat la Liga I, un mijloc puternic, ca sa nu mai vorbesc de atacantii pe care-i am. Avem valoare, insa nu avem cu ce sa o impingem de la spate. Situatia actuala nu poate ramine la infinit. Daca problemele financiare se vor rezolva, avem sanse la Liga I".

Ionut Popa: "Asta ne e valoarea! Nu s-au prea nimerit jucatorii care au fost adusi in vara, asa ca am ajuns sa contam acum pe un portar care a aparut citeva meciuri in cinci ani ori pe un stoper adus de la Liga a III-a (n.r. – Mitrea). Nu avem fata de promovare, ci maximum de locul sase intr-o serie modesta. E trist, dar adevarat, vrem, dar nu putem. Nici Mourinho, nici Guardiola nu poate face mai mult cu actualul lot".

Fata nevazuta a meciului

^ GSP TV, care a anuntat saptamina trecuta, in mod repetat, ca va transmite partida, inclusiv in preziua jocului, nu a mai facut acest lucru. Meciul a fost transmis tot de doua televiziuni, Neptun TV (NTV) si Digi Sport 2. Ultimul post amintit a ajuns la un acord cu Sageata simbata dimineata, preluind semnalul de la NTV. Informatia a fost oferita de oficiali ai Sagetii^ Gazdele au evoluat in alb complet, iar oaspetii in albastru complet. ^ Banderola de capitan de echipa la CSMS a fost purtata de Tudor si Gado. ^ Bocaneala a acordat o multime de lovituri libere gazdelor, multe dintre acestea fiind acordate cu usurinta. Galateanul a gresit in minutul 70, cind a fluierat fault la un duel Ghindaru – Apostol derulat la mijlocul terenului. Enervat, ieseanul a trintit cu mingea de pamint, arbitrul acordindu-i al doilea cartonas galben. ^ Ionut Popa a facut mai multe permutari de jucatori in scopul de a schimba soarta partidei, Iasul terminind jocul cu Ciucur si Vladu fundasi laterali, Herghelegiu si Badic in fata lor si Onofras si Gado in atac. ^ Chitu a marcat simbata al 11-lea gol stagional, cu doua mai putine decit a inscris intreaga echipa ieseana in acest sezon! Si celalalt virf al Sagetii, Zaharia, are un randament bun, el marcind de sase ori. ^ La meci a asistat si o galerie ieseana, formata din circa 30 de persoane. La final, intre grupul de fani ieseni si galeria locala s-a iscat o bataie, jandarmii intervenind pentru calmarea spiritelor.

Comentarii