Inca un esec in deplasare

duminică, 02 octombrie 2011, 22:16
3 MIN
 Inca un esec in deplasare

Bacau: Stamatin – St. Apostol (’65 – Curiliuc), Lozneanu, Ursu, Luncanu (’59 –  Lipovanu) – Mihalachioaie, E. Baciu – Vraciu, Intuneric, Dobos – Boghian (’79 –  Hurdubei). Antrenor: Gheorghe Poenaru.

Iasi: C. Popa – Boestean, R. Tincu, Mitrea, Badic – Straton – Onofras (’76 – Nalati), D. Orac (’41 – Ghiceanu), Cl. Tudor, Vladu – Herghelegiu (’84 – Paval). Antrenor: Ionut Popa.

Cartonase galbene: Mihalachoaie (’74), Stamatin (’90) – Onofras (’51), Vladu (’64), Boestean (‘90^1).

Arbitri: Adrian Illyes (Ploiesti); Eduard Ungureanu (Bucuresti), Mircea Orbulet (Bucuresti).

1-0, min. 4: Luncanu, cu un sut de la 20 de metri, usor lateral stinga, la coltul lung.

CSMS a pierdut al doilea meci consecutiv disputat in deplasare, iesenii cedind simbata, la Bacau, in fata unei echipe care a excelat doar la capitolele daruire si disciplina. Ca si in etapa precedenta, de la Braila, Iasul a facut o prima repriza buna si a cazut dupa pauza, cind, in ciuda dominarii permanente, a reusit sa-si creeze o singura ocazie de gol importanta, (semnata de Vladu), lipsa de prospetime ducind la scaderea drastica a vitezei de joc. Rezultatul este, pe ansamblu, nedrept, daca aducem aminte si de modul in care au curs ostilitatile in primul act. Desi a incasat un gol rapid, imediat dupa doua ratari ale lui Herghelegiu, Iasul a dominat, a desenat destul de frumos, insa a platit tribut lipsei de forta in atac si de inspiratie la finalizare.

Filmul jocului

Min. 1: Stamatin respinge cu greutate, in corner, un sut trimis de Herghelegiu; min. 3: Herghelegiu suteaza peste poarta, de la 12 metri; min. 4: 1-0; min. 15: Stamatin respinge sutul lui Orac de la 25 de metri, mingea ajunge la Badic, care suteaza puternic de la 25 metri, portarul gazdelor respingind in corner; min. 19: Popa prinde lejer sutul slab trimis de Boghian de la 11 metri; min. 20: Herghelegiu iroseste o alta ocazie mare, trimitind peste poarta din careul mic, dupa o faza construita de Tudor si Onofras; min. 30: Stamatin prinde sutul slab trimis de Badic din lovitura libera de la 20 metri; min. 32: "cap" Vraciu, din 6 metri, pe linga poarta; min. 44: Popa respinge sutul trimis din lovitura libera de Dobos, de la 22 de metri; min. 67: Vladu suteaza pe linga poarta, de la 16 metri; min. 77: Badic incearca o reluare spectaculoasa, de la 8 metri, fara efect.

Orac s-a accidentat grav

^ La partida a asistat si presedintele Politehnicii Timisoara, Gheorghe Chivorchian, care l-a remarcat pe Claudiu Tudor. ^ Fostul stelist Eugen Baciu a jucat 90 de minute, in ciuda faptului ca este supraponderal. Celalalt veteran al gazdelor, Fane Apostol, a rezistat 65 de minute. ^ Galeria Bacaului a scandat "D.N.A" in minutul 29, atunci cind arbitrul a acordat eronat o lovitura libera in favoarea oaspetilor. Si iesenii s-au plins de maniera de arbitraj a lui Illyes, care nu a gresit insa decisiv. ^ CSMS a fost incurajata de o galerie formata din circa 30 de persoane. ^ Daniel Orac a fost inlocuit din cauza unei accidentari, care pare a fi foarte grava. Ieseanul a fost purtat pe brate la autocar, perioada in care va lipsi de pe gazon urmind a fi aflata in aceasta saptamina. ^

Ce-au spus tehnicienii

Gheorghe Poenaru: "Am ales bine tactica de joc, anihilind piesele de baza ale oaspetilor.  Plasarea lui Mihalachioaie linga Tudor, jucatorul care face tot jocul Iasului, a fost inspirata. In plus, am avut sansa deschiderii rapide a scorului. Baietii s-au daruit total, iar publicul merita felicitari. Este cea mai importanta victorie a noastra de pina acum, obtinuta in fata unei echipe foarte bune. Le doresc iesenilor sa-si revina dupa acest meci".

Ionut Popa: "Am dominat in totalitate acest meci. Gazdele si-au atins obiectivele, apelind la toate mijloacele. In repriza a doua, mingea a stat 24 de minute pe afara. Degeaba jucam frumos daca nu marcam. Din pacate, nu avem atac!"

Comentarii