Indragostitii de fotbal

luni, 16 februarie 1998, 00:00
2 MIN
 Indragostitii de fotbal

Chiar de Ziua Indragostitilor, unele femei din Iasi au ramas singure acasa pentru doua ore, deoarece pe terenul II din Copou dragostea pentru fotbal a atras citeva sute de spectatori ce nu au vrut sa rateze primul meci de acasa din acest an al Politehnicii. Si, in ciuda terenului foarte greu si a faptului ca in garnitura bacauana au evoluat doar vreo cinci jucatori mai cunoscuti, cei prezenti nu au avut ce regreta, generoasa risipa de efort, jocul barbatesc si chiar unele reusite tehnice pigmentind placut atmosfera dominata de noroiul de pe teren. Prima repriza a apartinut bacauanilor, care s-au instalat in jumatatea gazdelor, insa nu au reusit sa ameninte serios buturile lui Campeanu decit in minutul 25, cind, dupa ce a fost faultat in careu de portarul iesean, Pavel a ratat penalty-ul acordat, sutind pe linga poarta. Dupa pauza de cinci minute, mingea a continuat sa se simta bine in aceeasi jumatate a terenului, principalul "vinovat" de acest lucru fiind nou-intratul Sava, care a dinamizat ofensiva "alb-albastra". Unciul gol al partidei a cazut in mod stupid, in minutul 61: Ciobanu, care s-a complicat inutil in propriul careu, a sutat in piciorul lui Caunei, mingea ricosind din iesean in poarta. Dupa gol, gazdele, mai proaspete din punct de vedere fizic, au continuat sa aiba initiativa, insa scorul nu s-a mai modificat.
Politehnica: Campeanu (’46 Dohot) – Abalasei, Cantea, Paraschiv, Urdaru – Cotan, Dragoi, Botan (’46 Caunei), Onut – Dobrea (’46 Sava), Bordeanu.
FCM: Ignatescu – Condurache, Ciobanu, Stingaciu, Ciurlea, Munteanu – Vetrea, Pavel, Manta – Ute, Manoliu.
Oaspetii, care au fost condusi de secundul G. Popa si de antrenorul echipei de tineret G. Penoff, au evoluat in aceasta formula deoarece echipa a fost impartita in doua, prima jumatate, "dirijata" de secundul Constantin Stefan, evoluind in aceeasi zi la Onesti intr-un alt meci amical. (Ovidiu MINEA)

Comentarii