Armasarii au ajuns mirtoage!

Subtitlu

duminică, 26 aprilie 2009, 05:34
4 MIN
 Armasarii au ajuns mirtoage!

 

Poli: Plesca – Buta, Onut, Munteanu, Ad. Ilie – Viveiros, Bersnjak, Milea (’67 – Ignatov), Cristea – Bratu – Bilba (’24 – Oprea; ’58 – Lamine). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Unirea: Arlauskis – Nicu, Galamaz, Fernandes, Brandan – D. Varga (’77 – Todoran), Burns (’86 – Birladeanu), Ricardo Gomes, Frunza – Rusescu, Danalache (’89 – Bilasco). Antrenor: D. Petrescu.

Cartonase galbene: Bratu (’89) / Arlauskis (’79).

Arbitri: Cr. Balaj (Baia Mare); Fl. Stanescu (Bucuresti), M. Artene (Vaslui).

0-1, min. 6: dupa un aut de pe partea dreapta, mingea ajunge la Danalache, ce inscrie cu un sut de la marginea careului mare;

0-2, min. 9: actiune Rusescu pe stinga, centrare la Varga, care ii paseaza, cu capul, lui Ricardo Gomes, ultimul inscriind din careu.

De mult timp nu a mai fost dominata Poli de o maniera asa de autoritara cum s-a intimplat simbata in Copou! Chiar daca nu i-a avut in lot pe Bordeanu, Paduretu, Apostol ori T. Balan si i-a pastrat pe banca pe Onofras si (89 de minute) pe Bilasco, Unirea a zburdat pe "Emil Alexandrescu" in fata unei echipe impiedicate, ai carei jucatori au trecut in doar o saptamina de la statutul de armasari (capatat dupa victoria cu Dinamo) la cel de mirtoage.

Blitzkrieg-ul Urziceniului a durat noua minute, timp suficient pentru ca ialomitenii sa penetreze de doua ori o defensiva moldava abulica. In rest, a fost distractie. Pentru oaspeti! Care au trecut in minutul 14 pe linga 3-0, Plesca parind sutul lui Rusescu si au jucat, apoi, relaxat, din placere. Poli a avut doar vreo 20 de minute in care a amagit lumea ca vrea ceva, insa Cristea (min. 34 – primul sut spre poarta al Iasului (!) si min. 51 – lovitura libera "peste" de la 18 metri) nu a gasit tinta. Oaspetii au mai apasat putin pe accelerator in actul doi, insa bara (min. 58 – Danalache) ori Plesca (min. 60 si 68, la actiunea lui Danalache si sutul lui Rusescu) au stopat drumul spre bisarea scorului de forfait de la Timisoara. Pe final, incercarile lui Ignatov (’87) si Cristea (‘90^1) nu au facut decit sa lase un umilitor zero la capitolul suturi cadrate pentru o echipa care a jucat pe teren propriu.

"Cel mai slab joc din campionat"

^ Presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca, a taxat evolutia echipei iesene: "A fost cel mai slab joc facut in acest campionat, chiar daca Unirea a aratat ca este o echipa puternica. Astept revansa de la jucatori pe acest final de campionat in care nu ne mai permitem sa pierdem vreun punct acasa si trebuie sa aducem ceva si din deplasare". ^ Primit cu simpatie in Copou, Mihai Stoica, care a stat pe banca de rezerve in timpul jocului, a declarat la final: "Am facut un meci excelent. Baietii au facut spectacol". Pozitia managerului general al Unirii Urziceni, care a afirmat ca obiectivul echipei este calificarea in Europa League nu in Champions League, a fost preluata si prezentata de toti fotbalistii ialomiteni care au dat declaratii. Printre acestia si ex-ieseanul Onofras, care a spus ca a fost emotionat de revenirea in Copou. ^ Premiere pentru cei doi marcatori: Ricardo Gomes a inscris pentru prima data in Liga I, iar Danalache pentru prima oara in retur! ^ Dan Petrescu s-a aratat nemultumit de statutul lui in cursa pentru fotoliul de selectioner: "Nu-mi place sa fie scosi altii din carti pentru a intra eu. Mi-am dat viata pentru tara asta, am aproape 100 de meciuri la nationala, inclusiv la citeva turnee finale, am facut ceva si ca antrenor. De aceea, nu-mi place cind sint ultimul pe lista. Acum ma gindesc doar la cele sapte finale pe care le mai am de jucat cu Unirea pe acest final de campionat". ^ Invitat la emisiunea Total Sport, difuzata ieri de Antena 1 Iasi, Razvan Plesca i-a luat apararea lui Bergodi: "Dinsul si-a luat responsabilitatea esecului pentru a ne salva pe noi. Totusi, noi sintem principalii vinovati". Plesca a mai spus ca echipa are o obligatie mare in acest final de retur. "Daca in tur au fost cele mai proaste conditii de cind sint eu la Iasi, in retur avem cele mai bune conditii! De aceea, avem responsabilitatea de a obtine rezultate pe masura conditiilor. Trebuie sa raminem in Liga I pe munca noastra, nu ne intereseaza ce se intimpla cu Argesul".

Cuvintul tehnicienilor

Cristiano Bergodi: "Nu am facut un meci bun. Imi asum toata vina. Eu am gresit. N-am ce sa reprosez jucatorilor. Am pierdut identitatea jocului nostru prin modul in care am inceput meciul, cu Ilie si Cristea pe stinga. A iesit un alt meci fata de cel pe care l-am gindit. In acelasi timp, Urziceniul a fost una dintre cele mai bune echipe pe care le-am intilnit. In plus, am avut si un inceput de cosmar. Trebuie insa sa nu facem o tragedie si sa mergem mai departe".

Dan Petrescu: "Sint foarte fericit, mai ales ca ne-am temut foarte mult de acest joc, Iasul avind rezultate bune acasa in acest retur. Stiam ca trebuie sa inscriem repede pentru a ne face jocul usor si asta am facut. Nu ma asteptam insa sa cistigam de o asemenea maniera. Iasul a avut doar doua lovituri libere, in timp ce noi am controlat jocul tot timpul. Nu cred ca o alta echipa va cistiga la Iasi asa cum am facut-o noi, mai ales ca am avut opt absente!"

Comentarii