Istoria s-a repetat

luni, 15 ianuarie 2001, 00:00
3 MIN
 Istoria s-a repetat

Universitatea Ursus Cluj – CFR-CSM Iasi XXI 22-24 (12-11), in etapa a doua a Ligii Nationale
U. Cluj : Munteanu (Grecu) – Petrache 2, Virtic 4, Rogoz 3, Ilies 1, Pop 6, Ariton 2, Chirila 3, Urcan, Vlad 1. Antrenor : G. Covaciu.
CFR-CSM Iasi XXI : Nitu – Ionescu 1, Abalasei 2, Sandu 6, Lenuta Lupan 5, Pinteala 5, Grosu 5, Tomuleac. Antrenor : V. Lupan.
Au arbitrat : C. Sandulescu si V. Calina (ambii din Pitesti)
Dupa ce, in sezonul trecut, iesencele au invins la Cluj – rezultat ce a permis elevelor lui Veniamin Lupan sa ramina in cursa pentru un loc in Liga Nationala – acum istoria s-a repetat. In primul joc din acest an pe teren propriu, handbalistele de la U. URSUS au avut o prestatie jalnica. Este drept ca nici CFR-CSM Iasi XXI nu reusise un rezultat bun la debut, pierzind la Vaslui cu Fibrex Nylon Savinesti, insa simbata, in cea de-a doua etapa a Ligii Nationale, moldovencele s-au impus pe merit in fata unei echipe care nu realizase incheierea sarbatorilor de iarna. Partida de pe Somes a fost echilibrata si de un nivel tehnic destul de bun. In prima repriza cele doua adversare au mers "cap la cap" pina in min. 21 cind, prin reusita lui Petrache, U. URSUS s-a distantat la doua goluri: 10-8. Totusi, per ansamblu cele doua echipe au practicat un joc static, trimitind multe aruncari spre poarta, majoritatea insa peste transversala. Desi echipa ardeleana a intrat la vestiare cu un avantaj de un gol, in repriza secunda iesencele au facut minuni, reusind sa se impuna destul de lejer. Apararea ardeleana a fost extrem de usor de depasit, iar in atac elevele lui Covaciu au efectuat un continuu "nati-o tie da-mi-o mie" pe semicerc, tactica falimentara, care i-a exasperat pe cei prezenti in tribuna. Pasele gresite au fost la ordinea zilei, asa ca nu a mirat pe nimeni faptul ca, in min.48, iesencele au luat un avantaj de doua goluri: 17-19. In plus, timorata de rezultat, clujeanca Chirila a ratat un 7 metri, iar Petrache a uitat cum se dau pasele, chiar si cele de la un pas distanta. Au profitat iesencele, ce s-au distantat la 18-21, cit indica tabela de marcaj in min. 53. Gazdele au continuat sa joace slab si, desi s-au ambitionat spre final, nu au mai reusit nici macar sa egaleze. Momentul psihologic s-a petrecut in min. 56, cind U. URSUS s-a apropiat la un singur gol de iesence (20-21), dar Ariton a ratat un contraatac; apoi apararea clujeana a fost depasita si diferenta de doua goluri s-a restabilit.
De la gazde, doar Andrea Pop si Virtic au avut o prestatie cit de cit acceptabila, restul jucatoarelor evoluind ca la un meci de antrenament, dovada fiind si cele 4 aruncari de la 7 metri ratate. De cealalta parte, portarul iesean Nitu a prins o zi buna, iar Daniela Grosu si Lenuta Lupan au demonstrat ce inseamna sa arunci decis si precis de la 9 metri. In schimb evolutia clujencei Alina Ariton i-a facut pe spectatori sa se intrebe ce a cautat aceasta la "Europenele" din luna decembrie.
Imediat dupa partida, vizibil iritat de rezultat si mai ales de jocul echipei sale, antrenorul de la "U" URSUS s-a razbunat pe reprezentantii mas-media. Intrebat fiind daca nu crede ca obiectivul propus pentru acest an, participarea in cupele europene, adica un loc 1-4 la finele sezonului, este mult prea indraznet pentru echipa actuala, Covaciu a replicat: "Poate dumneavoatra sunteti prea indraznet sa a intrebati asa ceva! Odata stabilit, obiectivul ramine acelasi! La revedere !". De cealalta parte, Veniamin Lupan, antrenorul echipei iesene, a mentionat ca " toata echipa a jucat bine, drept dovada fiind si faptul ca fiecare jucatoarele a inscris" . In plus, tehnicianul iesean a subliniat aportul portarului Nitu-Spatariu, ce a aparat si 4 aruncari de la 7 metri, spre deosebire de doar 2 ratate de iesence.
Celelalte rezultate ale etapei : Rapid CFR Bucuresti – RAT Antilopa 29-17; ERA Baia Mare – Hidrotehnica Petromin Constanta 18-23; Partidele Universitatea Remin Deva – Oltchim Rimnicu Vilcea, scor 23-25, si Otelul Galati – Rulmentul Brasov, scor 23-17, s-au desfasurat miercuri, in devans. Partida dintre Fibrex Savinesti si Silcotub Zalau a fost aminata pentru data de 17 ianuarie. ( Mihai PETEAN, Leonard C. )

Comentarii