„Joc prost si victorie!”

joi, 06 octombrie 2011, 21:45
3 MIN
 „Joc prost si victorie!”

"Pina acum, am jucat frumos si am pierdut. Simbata, cu Viitorul Constanta, imi doresc sa scapam de erorile individuale ale jucatorilor si arbitrilor care au dus la pierderea meciurilor cu Braila si Bacau, echipe care, alaturi de Dinamo II, care ne-a batut si ea, sint printre cele mai slabe din serie. Eu sint pragmatic: vreau sa jucam prost, dar sa cistigam!" a fost inceputul abrupt al conferintei de presa organizata ieri de CSMS Iasi, la care in prim-plan a fost antrenorul Ionut Popa. Tehnicianul a spus ca lipsa de omogenitate si accidentarile sint principalele cauze ale faptului ca echipa ieseana nu are rezultatele dorite: "Nu trebuie sa punem caruta inaintea cailor. Intii trebuie sa facem echipa, apoi sa ne gindim la promovare. Problema noastra este lipsa de omogenitate si accidentarile. De exemplu, simbata, cu Viitorul, avem sapte accidentati, nici un fundas si nici un mijlocas rezerva, in afara de juniori! In ceea ce priveste omogenitatea, Mircea Lucescu a spus ca e nevoie de minimum sase-sapte luni pentru a pune la punct o echipa. Noi, care am adus atitia jucatori in vara, nu avem acest timp. E nevoie sa obtinem cit mai multe puncte in acest tur, pentru a nu avea presiune mare in retur. Din punctul meu de vedere, reconstructia trebuia inceputa iarna trecuta, cind Poli nu mai avea sanse la promovare. Ii dadeai mina libera lui Falub si abia acum il trageai la raspundere. O echipa nu se face peste noapte. Trebuie facuti pasi marunti, ca nemtii. Daca te grabesti, chiar daca intri in A, te faci de ris acolo, cum fac Petrolul ori Mioveni, care iau cinci acasa. Orice echipa din seria asta are nevoie de multi jucatori pentru a face fata in Divizia A".

Popa a refuzat sa comenteze politica de transferuri adoptata in aceasta vara sau modul in care echipa a fost pregatita in perioada precompetitionala. "Eu nu sint sifonar, nu dau vina pe altii. Nu comentez vizavi de cine si de ce a adus jucatorii, vizavi de pregatire. Ar fi indecent sa fac acest lucru. Trebuie sa muncesc cu ce am, am responsabilitatea rezultatelor" a spus antrenorul, care a transmis un mesaj suporterilor: "Ca orice antrenor, eu cred ca tin la aceasta echipa mai mult decit oricine. In nici o perioada in care am lucrat la Iasi nu am petrecut atit de mult timp cu echipa. La meciul de simbata, jucatorii au mare nevoie sa fie sustinuti deoarece e un meci foarte important, care, cistigat, poate schimba radical atmosfera. Daca insa, Doamne fereste, n-o sa iasa rezultatul dorit, ii rog pe spectatori sa lase jucatorii in pace. Sa nu se uite ca, desi important, nu e un joc decisiv. Tulcea a pierdut primele doua jocuri acasa si tot si-a revenit".

Seful bancii tehnice a gruparii din Copou a glumit apoi vizavi de arbitrul partidei de simbata, Alexandru Deaconu: "E cel mai simpatic arbitru din tara! Si o spune unul care nu iubeste arbitrii! Deaconu, la valoarea lui, trebuie sa duca jocul perfect. Daca va arbitra bine inseamna, de fapt, ca a arbitrat slab!".

 

Chiribici: "Sint loial antrenorului Popa!"

La conferinta de presa a participat si preparatorul fizic al CSMS, Ovidiu Chiribici, care a precizat: "Intr-un ziar local a aparut un articol in care mai multe declaratii ale mele au fost denaturate. Am explicat acest lucru domnului Popa, care m-a inteles. Ii multumesc pentru intelepciune domnului profesor. Poate altul, in locul dinsului, imi spunea «Baiatule, ia-ti bagajele si pleaca». Eu ii sint loial domnului Popa si nu voi comenta niciodata pregatirea tehnico-tactica".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii