Lectia de volei

marți, 22 noiembrie 2011, 23:30
2 MIN
 Lectia de volei

Penicilina: Mihaela Stinga, Mihaela Ionescu, Cristina Lungu, Melinda Sipos, Alina Melinte, Tatiana Popa, Magda Siminiceanu (libero) / Andra Streasina, Daniela Popovici, Lidia Timofte, Simona Mocanu. Antrenor: Catalin Stirbu.

Dinamo: Elena Koleva, Ana-Maria Stefan, Anna Podolec, Liana Smarandache, Daniela Minca, Alida Marcovici, Andreea Demeny (libero) / Diana Carbunaru. Antrenor secund: Branko Kovacevic.

Asa cum era de asteptat, Penicilina nu a reusit mai nimic in partida cu dinamovistele, chiar daca antrenorul Zoran Terzic, care este si selectionerul Serbiei este plecat in Japonia la Cupa Mondiala si chiar daca oaspetele au folosit o formula restrinsa, fara toate titularele, in marea majoritate a partidei jucind doar sapte voleibaliste, incluzind libero-ul. Ce-i drept, motive de oboseala n-au prea avut, partida a durat aproximativ 45 de minute, dinamovistele realizind o victorie fara probleme. Singurele momente care au marit temperatura salii au fost cele de la inceput, in care Penicilina a condus cu 3-1, 4-3 si 6-5 si finalul, in care Dinamo a redus vizibil concentrarea, permitindu-le iesencelor sa obtina ceva mai multe puncte. Cit despre setul secund, simplul fapt ca din cele opt mingi cistigate de iesence, sase au fost din erori banale ale adversarelor, spune totul.

Sigur, prezenta in sextetul de baza  a patru jucatoare din vechea garda spulbera, la o prima vedere lipsa de experienta a Penicilinei, insa este greu de crezut ca, in aprigele dispute pentru evitarea retrogradarii, cum este si cea de simbata, de la Cluj, jucatoare ca Tatiana Popa, Mihaela Ionescu si Cristina Lungu (jucatoare de la care restul lotului are ce invata!) pot face fata unor maratoane de cinci seturi, grosul efortului cazind pe umerii tinerelor coechipiere. In aceste conditii, o intarire a lotului in perioada de iarna este obligatorie chiar si pentru evitarea retrogradarii, o operatiune care n-a putut fi facuta in vara, cind se stia ca Penicilina va juca in A2.

Celelalte meciuri ale etapei a IV-a au loc astazi, dupa urmatorul program: Stiinta Bacau – CSM Sibiu; SCMU Craiova – Medicina Tirgu Mures; Arges Pitesti – Tomis Constanta; CSM Lugoj – CSM Ecorec Bucuresti; Unic Piatra Neamt – "U" Cluj.

Comentarii