Liniste ca sa nu fie furtuna

joi, 23 noiembrie 2006, 00:00
3 MIN
 Liniste ca sa nu fie furtuna

Dupa esecul cu Gloria Bistrita, am facut o analiza a situatiei existente la Politehnica Iasi, semnalind faptul ca echipa e in criza, verdictul pe care l-am dat fiind determinat nu numai de rezultatele sportive ci si de tabloul general existent in Copou. Din nefericire pentru microbistii ieseni, semnalul de alarma a avut acoperire reala, recunoscuta pina si de conducere si jucatori, trupa lui Ionut Popa bifind ulterior, in afara unei victorii cu mare sansa, in Cupa, alte doua esecuri fara drept de apel in campionat. La ora actuala, Politehnica este la doar trei puncte de retrogradare si criza s-ar putea acutiza in ipoteza in care iesenii nu string minimum sase puncte din cele trei partide programate in acest an, cu Galatiul si Urziceniul acasa si cu Ceahlaul, la Piatra Neamt. Tradusa in clasamentul adevarului, afirmatia anterioara inseamna iernarea la actualul pasiv, de un punct, ce este suficient de "caldut" in conjunctura generala actuala, desi obiectivul oficial tinteste cu un nivel mai sus.
In materialul scris acum citeva saptamini semnalam ca principalele cauze ale degringoladei ce s-a instaurat in Copou sint nefundamentarea unui buget stabil la timpul potrivit si reactiile declarative eronate ale capilor clubului, ce au rol important si la o grupare puternica, daramite la una cu un permanent echilibru instabil. Daca primul aspect (si consecintele lui, intre care si faptul ca Poli a avut probleme serioase atunci cind fotbalistii de baza au clacat) nu are cum sa fie rezolvat peste noapte, cele 15 zile decisive (cu punct de start miine) pentru tihna sarbatorilor pot fi gestionate eficient in cazul rezolvarii celui de-al doilea aspect. Aceasta deoarece, la orice echipa, exista perioade in care elanul ce poate fi pompat verbal compenseaza orice problema. Pe termen scurt, si mai ales in fata unor adversari de calibru apropiat, o stare de spirit viguroasa a vestiarului face uitate orice lipsuri, umane, materiale, tactice sau de alta natura. De aceea, cu o atitudine adecvata, cu maxima atentie atit in bucataria interna, cit si in exteriorul clubului, Politehnica ar putea capata forta de a plasa un sprint de final de an care sa aduca linistea dorita, liniste de care e nevoie ulterior si pentru rezolvarea celeilalte cauze importante a starii de relativitate din Copou, stabilitatea materiala.
Concluzionind, miine, cu Otelul, dar si in celelalte doua partide din acest an, totul va depinde de modul in care conducerea si jucatorii vor sti sa stringa rindurile.

Bilba scapa de cutit!
Golgeterul din sezonul trecut al Politehnicii Iasi, Ionut Bilba a fost ieri prezent la Bucuresti pentru a rezolva doua situatii. In primul rind, jucatorul a efectuat un control RMN, care a stabilit ca genunchiul din cauza caruia nu joaca de peste doua saptamini nu are nevoie de o interventie chirugicala. "Am doar o ciupitura de menisc, care nu necesita o operatie, asa cum mi-era frica. Nu stiu daca voi mai juca anul acesta, pentru ca am nevoie de o recuperare atenta, insa de cutit scap sigur", a spus Bilba. Acesta a scapat cu fata curata si de Comisia de Disciplina, care l-a chemat sa dea explicatii vizavi de afirmatiile facute intr-un saptaminal local. "Nu stiu daca am stat 10 minute la discutii. Le-am spus si domnilor din comisie ca am facut misto de ziaristii ce s-au dat drept reprezentanti ai Politehnicii Timisoara, spunindu-le ca am primit bani de la Dinamo pentru remiza cu Steaua, ca am un contract dublu fata de cel real si alte lucruri nereale. Sint sigur ca nu va fi nici o sanctiune" a afirmat atacantul iesean.

Comentarii