Macar acum, fetelor!

vineri, 31 octombrie 2008, 23:57
3 MIN
 Macar acum, fetelor!

Doar cosaverajul putin mai bun tine echipa ieseana de baschet feminin la o minima distanta de lanterna clasamentului dupa un start de sezon lipsit de vlaga. Daca primele doua runde produc regrete in rindul conducatorilor vizavi de oportunitatile pierdute Politehnica-National chiar n-avea sanse de cistig in urmatoarele doua etape, cind a avut in fata finalistele sezonului trecut. Din pacate, ceea ce-si pot reprosa iesencele in ultima perioada este jocul incilcit si lipsit de clarviziune, problema care ar trebui sa dispara daca formatia ieseana vrea sa schimbe cifra de pe coloana cu victorii. Aparent o prima sansa de succes ar putea veni astazi in confruntarea cu CSM Satu Mare, formatie care a luat abia in acest an contact cu elita. Insa, la fel de bine satmarencele n-au jucat chiar rau pina acum si ar putea pune probleme dintre cele mai mari. Cu un succes trecut in cont la Alba Iulia, CSM Satu Mare a continuat cu o infringere pe teren propriu cu U-TCRE Cluj, apoi inca una la Oradea si in fine o alta saptamina trecuta acasa cu CET Govora, rezultat care a pus insa serios pe ginduri tehnicieni din pricina rezultatului foarte strins consemnat la final (61-62). Cu fostul antrenor de la Magic Sibiu pe banca, Dan Fleseriu, CSM a achizitionat sase baschetbaliste de baza in perioada de vara. Daca de la Cluj au adus-o pe americanca Cherrisse Graham (fundas, 1.71 m, 26 ani), de la Sportul Studentesc Bucuresti au venit alte trei jucatoare: Adriana Pricop (extrema, 1.80 m, 34 ani), Monica Urse (extrema/pivot, 1.86 m, 27 ani) si Laura Dragoescu (fundas, 1.78 m, 23 ani). Din Germania a venit apoi unguroaica Tünde Czukor (extrema, 1.83 m, 24 ani) iar din Elvetia Fleseriu au recuperat-o pe fosta lui jucatoare, Andreea Nemes (extrema, 1.84 m, 20 ani), cea care in vara anului trecut a fost la un pas de un transfer la Iasi. De partea cealalta Politehnica-National mizeaza pe aceeasi formula de pina acum dar noutatea absoluta in acest sezon ar putea-o reprezenta revenirea Monicai Bordeianu, jucatoare care a suferit o interventie chirurgicala la genunchi in urma cu o luna dar a revenit la antrenamente din aceasta saptamina.

Celelalte partide ale etapei a V-a: U-TCRE Cluj – Teleorman Alexandria, CSM Oradea – U-LPS Alba Iulia, CET Govora – Sportul Studentesc Bucuresti, MCM Tirgoviste – CSS-LMK Sf. Gheorghe, Olimpia Bucuresti – ICIM Arad si Rapid Bucuresti – SCM Craiova.

 

Derby la baieti

Dupa doua runde lejere in care au cistigat detasat si au trecut de fiecare data bariera celor 100 de puncte marcate, baietii lui Costel Moscalu joaca astazi un prim derby in conditiile in care vor intilni una dintre adversarele puternice cu care s-au confruntat si in sezonul trecut. Antrenata de acelasi cuplu cunoscut Vasile Popa-Mihai Braboveanu CSM Bucuresti ramine un adversar redutabil in ciuda faptului ca in campionatul trecut a pierdut majoritatea confruntarilor directe cu iesenii. Mergind pe aceeasi linie gazdele cauta un nou succes chiar daca nu va beneficia de aportul veteranului Viorel Nanescu, care a suferit o entorsa. Dupa ce s-a antrenat pe unde a apucat in aceasta saptamina, Politehnica a fost pe punctul sa nu aiba nici unde juca meciul insa a primit pina la urma acceptul sa joace in Dacia la sala Scolii 39, de la ora 14.00, dupa partida de Divizia A feminina.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii