„Mai bine la Poli, decit la Steaua!”

sâmbătă, 31 ianuarie 2004, 00:00
2 MIN
 „Mai bine la Poli, decit la Steaua!”

Jucatorul iesean cu cele mai multe galoane pe cartea de vizita este Marius Luca, care, inainte de a veni in Copou, a evoluat in liga a doua doar… in Spania, la Getafe, exceptie facind un episod pasager, la Mizil. Ani la rind jucator al Stelei, atacantul ajuns la 27 de ani a bifat cele mai multe cantonamente din cariera de fotbalist la Forban, acolo unde se afla si acum lotul pregatit de Victor Piturca.
Deja obosit ieri, in ultima zi a cantonamentului iesenilor de la Vatra Dornei, pe Luca l-au trecut fiorii atunci cind i-a fost adus aminte de Forban. „Acolo am trait cele mai urite zile din viata mea. In comparatie cu Forbanul, la Vatra Dornei este super. Mai vezi oameni si simti ca esti in mileniul trei macar uitindu-te la televizor. La Forban nu vedeam decit coechipieri, ciini sau animale salbatice” , spune virful pe care Vasile Simionas il asteapta sa devina golgeterul echipei.
Rascolit de amintirile dure ale antrenamentelor din trecutul sau, Luca a trecut mai usor peste avatarurile stagiului centralizat al liderului B1: „Cind am vazut atita zapada, ne gindeam sa facem oameni de zapada sau vreo bataie cu bulgari, insa dupa antrenamente eram rupti de oboseala, asa ca relaxarea s-a limitat la un rummy sau cite o partida de carti. Iar cind veneam dupa 12 kilometri de alergare in limita de timp, abia asteptam sa ajungem in pat. Nu mai aveam forta nici sa facem un bulgare sau sa ridicam vreo piatra de la rummy! De aceea, nici duminica trecuta, cind am fost liberi dupa amiaza, nu am facut ceva deosebit”.
Pe linga duritatea antrenamentelor, iesenii au acuzat si frigul patrunzator de la Vatra Dornei, sedintele de pregatire derulindu-se regulat sub -10 grade Celsius, recordul fiind de -19 grade. In ciuda gerului, „polistii” nu si-au luat masuri suplimentare de protectie, in afara clasicelor manusi sau fesuri. „La Vatra Dornei sint si turisti. Daca apaream noi cu masti pe fata, speriam lumea si, poate, plecau acasa si le stricam incasarile hotelurilor de aici. Si era pacat, la cit de frumos s-au purtat” a reusit sa glumeasca Luca, care se gindeste la reluarea antrenamentelor cu mingea: „A fost buna si perioada asta, pentru ca am ajuns la nivelul de pregatire optim. Abia astept insa sa revenim la fotbalul adevarat”.
Astazi, delegatia lui Poli isi va lua ramas bun de la Vatra Dornei, planul disputarii unui ultim test fiind abandonat. Iesenii se vor intoarce in fosta capitala a Moldovei, iar fotbalistii din alte orase vor pleca acasa, de unde vor trebui sa revina si cu pasapoarte, pentru a se evita alte surprize nedorite in ipoteza in care in saptamina viitoare se va concretiza efectuarea unui turneu in strainatate. (Ovidiu MINEA)

Comentarii