Marea cu degetul

vineri, 09 mai 2003, 23:00
2 MIN
 Marea cu degetul

Marile dezamagiri ale rugbiului iesean de saptamina trecuta, reflectate de infringerile de la Suceava si Mangalia (ultima, absolut neasteptata) au avut un ecou negativ in clasament, echipa noastra fiind una dintre cele mai amenintate la retrogradare. Si daca n-am reusit nimic pe Litoral, in fata modestei Callatis, acum trebuie sa incercam marea cu degetul si sa invingem Farul in Copou, echipa clasata pe locul IV, cu misiunea de a-si consolida sau depasi aceasta pozitie, in vederea accederii in semifinale. Dupa meciul de la Mangalia, antrenorul secund al echipei iesene, Clement Nemesniciuc, considera ca o victorie in fata puternicei echipe din Constanta nu este imposibila, plusul de motivatie al iesenilor putind invinge o formatie care (poate) se considera invingatoare „avant la lettre”.
Trebuie spus, insa, ca in aceasta etapa mai sint citeva meciuri care ne intereseaza in mod deosebit. Astfel, la Suceava, lanterna Callatis intilneste Bucovina si spera intr-o victorie care sa-i mai alimenteze firavele sanse la salvare.
Ca sa fim sinceri, noi nu speram intr-o asemenea minune, deoarece prezenta mangaliotilor in tintarul echipelor cu sanse mai mult incurca socotelile elevilor lui Petre Florescu si Clement Nemesniciuc. Mai ales ca, din nefericire, Callatis (ca si Bucovina, de altfel) are scoruri directe superioare in compania iesenilor. „Calul de bataie” pentru rugbistii ieseni ramine Rulmentul Birlad, care se va deplasa in Valea Jiului, pentru a intilni Stiinta Petrosani, inainte de a se lupta cu iesenii, in etapa viitoare, la Birlad. In fine, etapa mai este completata de meciurile: Dinamo – „U” Cluj siSteaua – Remin Baia Mare. Partida de pe „Agronomia” va fi condusa de Emil Partoc, ajutat la margini de Paul Nechifor si Constantin Bostan. (GIN)

Comentarii