Meci cistigat tactic

luni, 10 octombrie 2011, 22:08
2 MIN
 Meci cistigat tactic

De regula super-optimista inaintea meciurilor programate acasa, CSMS Iasi a privit cu rezerve derbiul disputat simbata trecuta, cu Viitorul Constanta. Problemele severe de lot, generate de accidentari, atmosfera incarcata de infringerile neasteptate suferite la Braila si Bacau, presiunea data de clasament (doar o victorie pastra Iasul in plasa locurilor fruntase) si valoarea adversarului, trupa preparata in laboratorul lui Gica Hagi ocupind primul loc al seriei, erau citeva dintre argumentele care faceau ca partida sa nu fie privita doar de "1" solist. Desfasurarea jocului a facut insa ca toate temerile gazdelor sa fie risipite, scorul de 1-0 fiind mult prea blind fata de realitatea din teren.

Pe linga prestatia sub asteptari a oaspetilor, decisiva in cistigarea jocului a fost tactica aleasa de antrenorul Ionut Popa. Constient ca apararea a sciritit serios in mai toate meciurile disputate in acest sezon si ca echipa sa are probleme serioase de moral dupa ce primeste gol iar dobrogenii au un apetit ofensiv consistent (Viitorul are cel mai bun atac al seriei, constantenii marcind, pina la meciul de simbata, de doua ori mai mult decit CSMS!), tehnicianul gazdelor nu a comandat atacul din primul minut, asa cum a facut-o in ultimele partide. Popa a preferat o tactica mai prudenta, in care primul pas a fost o organizare defensiva buna. Atentia lui Boestean, cel mai bun joc de pina acum facut de tandemul de stoperi Razvan Tincu – Mitrea si continuarea urcusului inceput de Badic i-au asigurat linistea portarului Catalin Popa, care nu a fost deranjat de nici un sut din careu (!), oaspetii neavind nici o ocazie importanta de gol. Cu spatele asigurat, Iasul a jucat cu rabdare, neprecipitindu-se nici dupa un prim act in care constructia a lasat de dorit, doar Tudor avind o oportunitate importanta de gol. Reusita lui Straton, cazuta in minutul 48, dupa o faza fixa, capitol la care s-a lucrat mult saptamina trecuta, s-a mulat perfect pe jocul gindit de ieseni. La 1-0, oaspetii au riscat mai mult, efectul fiind insa de bumerang. Atenta in aparare, cu Straton renascut dupa pauza si cu Vladu alergind de parca era decupat din reclamele la bateriile Duracell, CSMS nu a avut nici o emotie defensiva. De suferit, a suferit Viitorul, Onofras si Herghelegiu reusind, in mod repetat, sa se infiltreze pe culoarele deschise in apararea constanteana. Drept urmare, in afara a doua lovituri libere din pozitii perfecte, Iasul a avut sase ocazii importante de a inscrie, trei dintre ele – uriase, doar nesansa si imprecizia facind ca portarul Bolboasa sa nu mai umble prin plasa portii sale dupa minge.

Pentru a continua urcusul in clasament, importantul succes cu Viitorul trebuie insa confirmat si in meciurile din deplasare. Jocul de simbata, de la Otopeni, este un important prilej pentru imbunatatirea situatiei in clasamentul adevarului, ierarhie la care Iasul sta destul de slab (^1) pentru o formatie care ataca promovarea.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii