Meci superb, rezultat urit

marți, 06 decembrie 2005, 00:00
5 MIN
 Meci superb, rezultat urit

Cinci goluri, doua penaltiuri ratate, doua bare, cel putin zece ocazii uriase si doua eliminari. Matematic, acesta este bilantul freneticei partide dintre Poli si FC National, disputata duminica, in Copou, pe o vreme si un teren care te faceau inainte de meci sa te astepti la tot ce e mai slut in fotbal!
Pe linga firul spectaculos al cifrelor la vedere, mutatiile celor doi antrenori au completat tabloul unui meci in care doar rezultatul a fost trist pentru ieseni. In fata unui adversar puternic, care a etalat clasicul „4-4-2”, Poli a inceput prudent, antrenorul Ionut Popa preferind surprinzator, o distributie pe care nu o mai folosise de mult, „5-3-2”, cu Onut la dublaj in spatele perechilor Toma – Oprea (pe dreapta), Bordeanu – Abiodun (stinga), Ciobanu – Griffiths si Ilie – M. Savu, in centru, la mijloc aparind alte doua dueluri directe, Gavatorta – Bundea si Mitruc – Srhoj. Responsabili cu ofensiva gazdelor erau Onofras (de care se ocupa Mozacu), avansat linga Pacurar, plasat intre cei doi stoperi ai oaspetilor, si, din linia a doua, Rednic, ce actiona in raza lui Ghindeanu
La 0-1, Ilie a inceput sa urce mai mult, eliminarea lui Ghindeanu lasindu-l la mijloc pe iesean, in conditiile in care tehnicianul Nationalului, Cristiano Bergodi a renuntat la un virf, Savu, introducindu-l pe Iancu fundas dreapta. Desi in superioritate numerica, Iasul avea in continuare mari probleme in aparare, ceea ce l-a facut pe Popa sa mai faca o mutare: Ilie a fost trecut in marcaj la Abiodun, Bordeanu capatind libertatea de a urca pe stinga, pentru a-si plasa sprinturile ori centrarile asteptate. Raspunsul lui Bergodi nu a intirziat sa apara, nigerianul fiind lasat la cabine la pauza, in ciuda randamentului foarte bun de pina atunci. In locul lui „Abi” a fost introdus un jucator de talie (Nationalul a prevazut si ploaia de centrari care va cadea in careul lui Nae), Sapunaru, folosit fundas dreapta, iar Iancu a fost urcat la mijloc. In aceste conditii, Ilie a revenit in centru (mai ales ca Mitruc ii lasase locul lui Bilba pe finalul primei reprize, Poli jucind 4-4-2, cu Onofras si Rednic pe benzi si Ilie si Gavtorta in centru, in spatele noului cuplu de atacanti Pacurar – Bilba), insa constructia lui Poli raminea in suferinta. Solutia? O dubla schimbare, post pe post: Ciubancan – Rednic; Vrajitoarea – Pacurar. Rezultatul s-a vazut imediat, prin improspatarea fortei ofensive, golul de 2-0 pentru oaspeti (cazut intr-o faza in care Ciobanu l-a scapat din marcaj pe Griffiths) fiind urmat de prima reusita a lui Vrajitoarea in tricoul lui Poli. Reusita a dat aripi gazdelor, care au trecut la 4-3-3, Onofras refiind avansat linga Vrajitoarea si Bilba, ultimul actionind mai mult pe stinga. In conditiile in care terenul ceda si atacurile se bazau din ce in ce mai mult pe mingi aeriene, Popa a fortat chiar mai mult, Ciobanu fiind trimis virf impins, Ilie fiind retras pentru a acoperi spatele. Mutarea a fost utila, ex-bacauanul obtinind citeva lovituri libere, inscriind chiar si un gol, insa fara prea mare folos in conditiile in care, cu un minut inainte, Iancu inscrisese pe fondul restabilirii echilibrului numeric, datorita eliminarii lui Bilba. (Ovidiu MINEA)
Poli-catalog
Branet (6) – a avut o interventie nereusita la bara lui Abiodun, a luat trei goluri care nu i se pot imputa si a bifat alte citeva interventii de efect.
Toma (4) – depasit cu regularitate de Oprea, pe care l-a scapat inclusiv la faza primului gol al oaspetilor.
Ciobanu (5) – nu i-a facut fata lui Griffiths, a ratat un penalty; pe final, cind a fost avansat, a impulsionat atacul, reusind chiar sa inscrie.
Onut (5) – confirma regresul de forma de pe final de sezon.
Ilie (5) – sub asteptari, indiferent de pozitia pe care a ocupat-o pe parcursul jocului.
Bordeanu (4) – surclasat de Abiodun in primul act, a dat citeva centrari bune in repriza secunda, insa l-a scapat pe Iancu la golul de 3-1.
Gavatorta (5) – cenusiu.
Mitruc (4,5) – sacrificat inainte de pauza pe considerente tactice, dar si datorita unei prestatii modeste.
Rednic (4,5) – departe de asteptari.
Onofras (5) – a avut citeva curse bune in primul act, stingindu-se treptat; a ratat un penalty pe care l-a obtinut cu cap.
Pacurar (5) – singura realizare este inteligenta cu care a tratat faza din minutul 24 care a dus la obtinerea celui de-al doilea penalty si eliminarea lui Ghindeanu.
Bilba (3,5) – neinspirat in joc, a luat stupid doua „galbene” in 7 minute, egalind numeric raportul fortelor intr-un moment in care Poli forta egalarea.
Vrajitoarea (5,5) – a inscris pentru 1-2, fiind sters in rest.
Ciubancan (6) – a impulsionat vizibil flancul sting, reusind ambele centrari din care Poli a marcat.
Sanctiuni aminate
Dupa ce ameninta cu amenzi si chiar excluderi din lot la finele partidei pierdute cu FC National, antrenorul principal al Politehnicii Iasi, Ionut Popa a facut ieri un referat pe marginea comportarii elevilor sai. Consiliul Director al gruparii din Copou a analizat materialul antrenorului insa a evitat sa ia sanctiuni impotriva jucatorilor, principalul motiv fiind meciul de miine, cu Rapid, considerat foarte important. ” Oricum, urma sa facem la sfirsitul saptaminii o analiza asupra turului, asa ca nu avea rost sa ne grabim sa tulburam apele inaintea unui asemenea meci”, a spus presedintele Politehnicii, Sorin Boca. Conform Regulamentului de Ordine Interioara, fotbalistii ieseni pot fi penalizati cu 400 $. Bilba, care a fost eliminat, poate primi suplimentar o alta amenda de 400 $. Poli pleaca astazi spre Focsani, dupa antrenamentul de dimineata. Conducerea clubului a anuntat ca va pune la dispozitia suporterilor ieseni care vor sa urmareasca meciul minimum 4 autobuze, care vor pleca spre orasul vrincean miercuri dimineata, la ora 7.30, din fata Salii Polivalente. (Ovidiu MINEA)
Adi Ilie, curtat de elvetieni
Cel mai valoros produs de export al Politehnicii Iasi la aceasta ora pare a fi Adrian Ilie. Urmarit de mai multe echipe din tara, intre care Rapid, CFR Cluj si SC Vaslui, jucatorul are insa si alternative din strainatate. „In turneul de la Norcia, Ilie a fost remarcat de un bun prieten de-al meu, patronul de la Errea, Angelo Gandolfi, care l-a monitorizat in continuare. Gandolfi finanteaza acum echipa elvetiana de liga secunda Bellinzona, unde antreneaza un alt prieten de-al meu, Maurizio Batistini. Cum sint foarte aproape de promovare si vor sa-ssi intareasca lotul, elvetienii, care l-au urmarit pe Ilie dupa turneu, mi-au spus ca vor sa trimita un reprezentant la meciul de Cupa cu Rapid, si chiar sa urgenteze un transfer, care ar putea fi incheiat pina la finele saptaminii”, a spus ieri antrenorul Politehnicii, Ionut Popa. (Ovidiu MINEA)

Comentarii