Moartea la Amsterdam

luni, 21 aprilie 2008, 20:33
2 MIN
 Moartea la Amsterdam

Pentru sporturile dure de contact din Romania, participarea ieseanului Catalin Morosanu, supranumit "Moartea din Carpati", la gala K1 de la Amsterdam este o premiera. Gala, care va avea loc simbata, pe celebra "Amsterdam ArenA", este o anticamera pentru cea mai puternica intrecere din lume, gala finala de la Osaka, la care se califica primii doi din aceasta competitie.

Catalin Morosanu il va intilni pe luptatorul francez Freddy Kemayo si, in caz de victorie, va lupta pentru biletul de avion cu destinatia Osaka, cu invingatorul dintre neo-zeelandezul Doug Viney si Zabit Samedov din Belarus. Pe cealalta parte de tablou, se vor disputa meciurile: Jan Nortje (Africa de Sud)-Björn Bregy (Elvetia) si Errol Zimmerman (Olanda)-Attila Karacs (Ungaria). Cistigatorii celor doua finale vor merge la Osaka, iar invinsii, la o alta gala prestigioasa, programata la Las Vegas.

In cadrul unei conferinte de presa organizata ieri, Catalin Morosanu a marturisit ca vrea sa-l bata pe Kemayo: "Eu nu sint ca alti sportivi, care spun ca isi respecta adversarul. Nu-l iubesc, n-am nicio treaba cu el, nu il respect si ii transmit ca vreau sa-i rup capul. Dupa meci, poate bem un sprit sau o bere, dar in ring ma urc pe el si il bat de-i sar fulgii", a spus Morosanu. Acesta a precizat ca in cantonamentul din Thailanda si-a imbunatatit foarte mult tehnica de picior: "Timp de o luna am stat in Thailanda si pot sa spun ca am invatat multe. M-am pus la punct in toate privintele, in special cu tehnica de picior. O sa simta francezul loviturile mele. Vreau sa-l bat pe Kemayo si sa ajung apoi sa ma lupt in al doilea meci pentru o prezenta la Osaka. Daca nu va fi sa fie Osaka, e buna si participarea la Las Vegas. Sunt pregatit si voi da totul din mine pentru a ajunge cit mai sus in K1".

Antrenorul lui Catalin Morosanu,ieseanul Mihai Constantin, a afirmat ca elevul sau are sanse mari sa treaca de Kemayo: "Il simt in forma pe Catalin si cred ca va face un meci mare cu Kemayo. S-a pregatit foarte bine in Thailanda, s-a pus la punct cu loviturile de picior, pentru ca era deficitar la acest capitol, iar acum putem emite pretentii la Amsterdam. Va fi foarte greu, dar luptatorul francez nu este de neinvins. Vrem sa-i facem pe romani fericiti si vom incerca sa le oferim o bucurie in plus cu prilejul Sarbatorilor Pascale", a spus tehnicianul de la gruparea Scorpions.

Gala de la Amsterdam va fi transmisa in noaptea de Inviere, in direct pe Pro TV, cu incepere de la miezul noptii (NewsIn)

Comentarii