Moment de rascruce pentru retur

vineri, 25 noiembrie 2011, 22:50
3 MIN
 Moment de rascruce pentru retur

CSMS Iasi incheie astazi, la Constanta, unul dintre cele mai agitate tururi de sezon din ultimii ani. Perioada plina de gafe, divergente, acuze, certuri ori scandaluri a facut ca echipa privita ca mare favorita la promovare sa depinda de rezultatele ultimei etape a primei jumatati a campionatului pentru a vedea daca mai are sens sa se gindeasca la Liga I si in retur. Dupa cum a declarat si antrenorul CSMS, Ionut Popa, iarna trebuie sa gaseasca Iasul la sase puncte de locul II daca se doreste ca sperantele legate de elita sa depaseasca stadiul de teorie. Pentru a atinge obiectivul amintit si a nu depinde de celelalte rezultate ale etapei, CSMS trebuie sa bata astazi, pe Farul. In ciuda faptului ca atmosfera la vestiar este in continuare tensionata, unii jucatori gindindu-se chiar la neefectuarea deplasarii pe litoral, din cauza restantelor financiare, iar problemele de lot ramin la cote importante (Badic este suspendat din cauza cumulului de cartonase galbene, Orac, Vatavu, Avramia, Gado si Florea sint accidentati, Onofras e incert), Popa spera intr-o tresarire de orgoliu a elevilor sai. "E ultimul meci din acest an. Macar din orgoliu ar trebui ca jucatorii sa se mobilizeze la maximum. Toata saptamina am avut discutii intense cu ei, incercind sa-i duc pe drumul cel bun, sa-i fac sa creada in fortele lor. Daca vor intra hotariti pe teren, avem sanse sa ne gindim la un rezultat pozitiv in fata unui adversar puternic, de traditie" a spus tehnicianul.

In ceea ce le priveste pe gazde, acestea isi fac calcule asemanatoare cu ale oaspetilor. "Partida cu Iasul este cea mai importanta a campionatului. In functie de rezultat, ne vom face strategia pentru retur. Daca batem, mai avem sanse de promovare si in retur. In caz contrar, trebuie sa ne gindim la evitarea retrogradarii" , a spus antrenorul constantenilor, Marian Pana. Patronul "rechinilor", Giani Nedelcu, cel care i-a exclus din lot, dupa remiza inregistrata in ultimul joc disputat acasa, cu FC Snagov, pe Cernea, St. Ciobanu, L. Stefan si Posteuca, a recunoscut ca si echipa sa se confrunta cu probleme financiare, insa a punctat ca "din cite stiu eu, sintem singura echipa cu primele la zi". Farul nu are accidentati ori suspendati inaintea duelului de astazi.

CSMS nu s-a antrenat ieri, iesenii facind deplasarea la Constanta cu autocarul, in preziua jocului. Dupa meci, trupa pregatita de Ionut Popa se va intoarce in Copou, saptamina viitoare urmind a fi programate citeva antrenamente.

Partida de astazi va putea fi urmarita la televizor, Digisport 1 anuntind ca va transmite jocul in direct.

Formatiile probabile

Farul: M. Toma – L. Dobre, Stegaru, I. Barbu, Sascau – Al. Paraschiv, R. Stancioiu, R. Neagoe, F. Voicu – Patulea, Husein.

CSMS: C. Popa – Ciucur, R. Tincu, Mitrea, Vladu – Nalati, Straton – Onofras, Tudor, Herghelegiu – Ghiceanu.
Arbitri: Marcel Birsan (Bucuresti); Bogdan Velicu (Bucuresti), Mihaela Gomoescu (Bucuresti).

Observatori: Vasile Bratu (Slobozia); Grigore Ciupitu (Bucuresti).

Celelalte meciuri ale etapei: Delta Tulcea – FC Snagov, Dinamo II – Callatis Mangalia, Dunarea Galati – FCM Bacau, Sageata Navodari – Viitorul Constanta, Victoria Branesti – CS Otopeni, FC Botosani – Astra II Giurgiu; CF Braila – Gloria Buzau (miine).

Comentarii