Ne-au facut in singe!

marți, 05 septembrie 2006, 22:25
2 MIN
 Ne-au facut in singe!

Romania avea pole-position spre turneul final al Campionatului European „under 21”. Doua sanse din trei: victorie si meci egal. Un singur impediment, neesential pentru Emil Sandoi: meciul se juca in Germania, o tara cu un potential fotbalistic infinit mai mare decit al nostru. „Meci egal?. Nici pomeneala! Mergem la victorie!”, clama Sandoi, al doilea mare oltean din fotbalul romanesc contemporan, dupa Piturca. Dupa citeva minute de studiu, germanii au pornit ofensiva spre reduta Minca, un portarel care a produs destule infarcturi in inimile visinii. Nemtii trageau din toate pozitiile, in timp ce aparatorii se uitau unul la altul, contribuind activ-pasiv la umiditatea echipamentului lui Minca. In min. 9, vajnicul goal-keeper a reusit sa respinga un sut al lui Trochowski, dar mingea a ajuns la vechiul cosmar al rapidistului de la Stuttgart, Gomez, care l-a executat. De pe banca, Emil s-a gindit ca nu-i totul pierdut si a pastrat formula de joc cu un singur virf si cu improvizatia Sapunaru pe flancul drept. Dar in min. 17, pasa lui Trochowski i-a transormat in lampi de gaz pe toti aparatorii tricolori si Helmes a indeplinit formalitatea: 2-0. Acelasi Helmes a stiut sa-l provoace pe nervosul Sapunaru, care a incercat sa aplice neamtului strategia Materazzi, arbitrul belgian sanctionind intentia cu cartonas rosu. Daca, prin absurd, in locul nemtilor s-ar fi aflat tricolorii mari, poate ca li s-ar fi facut mila de Sandoi si soldateii lui si – cine stie – ar mai fi fost o sansa. Da’ de unde: nemtii sint nemti si… 3-0 in min. 37, prin Helmes. De-abia atunci, lui Emil i-a copt mintea sa intareasca defensiva pentru a evita dezastrul.
In repriza secunda, germanii au lasat-o mai moale frecind mingea la mijlocul terenului, fara a-si crea ocazii de gol. Nu de mila lui Marius sau Cosmin, ci de a lor, fiindca mai au treaba prin Bundesliga. In mod surprinzator, insa, un sut de la distanta al lui Stefan Radu si-a nimerit tinta in min. 75, reducind handicap. Gol mai degraba intimplator, decit o realizare deosebita. Atit le-a trebuit nemtilor. Din doua miscari, in minutele 80 si 85, diferenta de valoare s-a materializat, Castro si Hunt facind slalomuri speciale prin apararea noastra brinzita si transformind in magarusi pe Marius Constantin si Romica Surdu. Astfel incit, cel mai fericit moment al partidei a fost fluierul final.
Cascadorii risului
Romania: Minca – Sapunaru, M. Constantin, Moti, Pulhac – Surdu, Prepelita (’39 – St. Radu), Herea (’61 – Ropotan), Florescu, Keseru (’78 – Chiacu) – Cristea. Asa-zis selectioner: Emil Sandoi.

Comentarii