Ne bagati in spital!

duminică, 23 octombrie 2011, 21:40
5 MIN
 Ne bagati in spital!

Iasi: Popa – Ciucur, R. Tincu, Mitrea, Badic – Onofras (’74 – Aldea), Nalati, Tudor, Vladu – Bilba, Ghiceanu (’58 – Herghelegiu). Antrenor: Ionut Popa.

Astra II: Lungu – C. Gheorghe, Nogo, Santmare, Vadrariu – William, Ochia, Ologu, Tigoianu (’78 – Gafita) – Rusu (‘90^2 – Rotaru), Tiago Fonseca (’70 V. Dinu I). Antrenor: Imilian Serbanica.

Cartonase galbene: Bilba (‘9), Tudor (’49), Badic (’82), Vladu (’86), Aldea (’88) – C. Gheorghe (’37), Tiago (’55), William (‘90^2).

Arbitri: A. Antonie (Bucuresti); D. Hulubei (Vaslui), O. Arusoaie (Piatra Neamt).

0-1, min. 5: Sut deviat al lui Ologu de la 20 de metri;

0-2, min. 21: Ologu, cu un sut de la circa 22 metri, lateral dreapta;

0-3, min. 65: C. Popa respinge sutul lui Tiago pina la Rusu, care inscrie lejer, din apropiere;

1-3, min. 69: Bilba, cu un sut din careu, usor lateral dreapta;

2-3, min. 82: Badic, cu capul, din 6 metri, dupa o centrare trimisa din lovitura libera de Tudor;

2-4; min. 90^1: William, cu un sut de la 20 de metri.

Cu moralul deja zdruncinat de evenimentele petrecute in ultima perioada, CSMS a inceput cum nu se poate mai rau meciul cu Astra II, primind un gol stupid, in minutul 5. Chiar cind se parea ca Iasul reuseste sa-si revina si sa intre in joc, bolovanul legat de picioare a devenit si mai greu. Asta pentru ca Onofras, scapat singur cu portarul, a tras in acesta, de la 15 metri, in minutul 18, iar C. Popa a fost spectator, peste trei minute, la un sut trimis de Ologu. Totusi, CSMS are din nou reactie, insa Bilba (min. 27), scapat singur cu Lungu, nu reuseste sa inscrie, Onofras trage modest in minutele 36 si 39, iar Ghiceanu – mult peste poarta in minutul 38. Finalul primului act apartine Astrei, Tigoianu (’42 – "cap" pe linga poarta, din 6 metri), Rusu (’43 – sut pe linga poarta, din 8 metri) si Vadrariu (min. 45 – sut pe linga poarta) fiind la un pas de a scrie un scor de forfait la pauza. Pina la urma, s-a ajuns la 0-3, in minutul 65, insa, in ciuda acestei diferente, Iasul a avut sansa de a intoarce rezultatul. Asta pentru ca, mai intii Bilba a pus capat unei serii incredibile de zece (!!!) ratari monumentale: Bilba (’51 – Lungu pareaza sutul de la 16 metri; ’57 – sut in portar al atacantului iesean; ’64 – nu inscrie din 6 metri; ’68 – Lungu respinge o incercare de la 10 metri), Ghiceanu (’55 – singur cu portarul, a preferat sa reia cu "calciiul" (!), de la 8 metri, trimitind in Lungu; ’58 – ratare din careul mic; ’59 – lob de la 20 de metri direct in bratele portarului, care se afla pe la 13 metri!), Onofras (’58 – "cap" din 6 metri; ’60 – sut de la 11 metri, pe linga poarta) si Herghelegiu (’62).  Apoi, Badic, dupa alte trei ocazii mari (’75 – Lungu a respins un sut puternic trimis de Nalati, de la 16 metri; ’76 – Mitrea a trimis cu capul, din 2 metri, peste poarta; ’76 – Lungu a aparat sutul lui Herghelegiu, din 8 metri), a strins scorul la 2-3. Iluziile s-au spulberat in prelungiri, cind oaspetii, care au avut doar doua zvicniri periculoase in actul doi, irosite de Tigoianu (’64 – Popa a respins) si Ologu (’80 – sut peste poarta, de la 10 metri), au inchis jocul ca urmare a reusitei lui William.

Iasul a pierdut astfel un joc in care ratarile rarisime, care au curs pe banda rulanta, au dus lumea la exasperare si a ajuns la doua puncte de retrogradare si sapte de promovare!

Diplomatia lui Popa

^ Banderola de capitan de echipa a gazdelor a fost purtata de Onofras si Bilba. ^ Opt dintre titularii oaspetilor au fost sau sint componenti ai primei echipe a Astrei. ^ Asa cum am anuntat, Valentin Sinescu, "secundul" lui Marius Sumudica la Astra Ploiesti, a fost prezent la meci. Printre spectatori s-au mai numarat si presedintele FCM Bacau, Daniel Scinteie, si antrenorul bacauanilor, Gheorghe Poenaru. ^ Legitimat vineri, Bilba a fost integralist, desi atacantul care a inscris simbata un gol nu a mai evoluat din campionatul trecut. ^ Inca din prima repriza, galeria gazdelor l-a contestat pe Ionut Popa si pe jucatorii ieseni. Dupa meci, citeva prietene si sotii ale fotbalistilor au fost injurate de unii spectatori. La final, Popa a discutat cu un grup de suporteri venit la una din portile stadionului pentru a cere socoteala in legatura cu jocul echipei. ^ Intrebat dupa meci daca ia in calcul faptul ca unii jucatori il "lucreaza" , Ionut Popa a dat un raspuns diplomatic: "Fotbalistul ar trebui sa joace la nivel maxim, indiferent de cine-l antreneaza, indiferent de cine e conducator". ^

Optimistul Bilba

Unul dintre putinii ieseni optimisti la finalul jocului era Bilba: "Atitea ocazii nu am vazut intr-un meci de cind ma stiu. Cind iti creezi atitea ocazii, nu inseamna ca nu ai valoare, ci ca ai ghinion. Daca scapam de ghinion, vom arata altfel. Avem in continuare sanse de promovare". ^ Fara a lua decizii gresite care sa influenteze soarta jocului, arbitrii i-au iritat pe ieseni in citeva momente in care au judecat in favoarea oaspetilor anumite faze la limita.

  

Declaratiile tehnicienilor

Ionut Popa: "Ce poti sa spui cind ratezi 20 de ocazii? E incredibil cum unii isi spermit sa dea cu calciiul, cind sint singuri cu portarul, la 0-2! Nu cred ca s-a ratat atit in istoria fotbalului iesean. Eu, de cind ma stiu in fotbal, nu am mai vazut meci in care sa se rateze atit. Mai sint cinci jocuri din tur. Daca le cistigi, esti acolo, in fata. Trebuie insa sa raminem cu picioarele pe pamint, mai ales atunci cind te uiti la banca si nu poti face o schimbare, cind vezi ca nici un accidentat nu-si revine".

Imilian Serbanica: "Fiind la «minus» in clasamentul adevarului, ne-am mobilizat la maximum pentru acest joc. Meciul a fost decis de valoarea jucatorilor, echipa noastra, in care au evoluat mai multi fotbalisti de la echipa mare, fiind superioara. In plus, am avut si sansa, Iasul ratind mult si in prima repriza, cind Onofras si Bilba puteau egala, si in repriza a doua. Victoria poate fi atribuita lui Lungu, portarul nostru aparind foarte bine".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii