„Nichita blocheaza tot!”

Subtitlu

vineri, 11 ianuarie 2008, 21:58
2 MIN
 „Nichita blocheaza tot!”

Consilierul local democrat Daniel Oajdea sustine ca primarul Gheorghe Nichita alunga investitorii interesati de preluarea clubului de fotbal. Democratul a anuntat ca in prima sedinta a Consiliului Local va solicita analizarea problemelor de la Politehnica.

"La clubul de fotbal trebuie facute controale serioase. Nichita s-a opus de fiecare data la realizarea de controale la club. Este vorba de bani publici si e normal sa vedem cum s-au cheltuit banii. Chiar primarul ar trebui sa ceara astfel de controale, daca totul ar fi corect. El blocheaza tot si ma pot gindi ca banii au alta destinatie. Acum a plecat Ioan Zapodeanu, dar primarul a refuzat si firma Cotnari, care acum sponsorizeaza echipa Ceahlaul Piatra Neamt", a declarat Oajdea. El a mai spus ca primarul a mintit in legatura cu noii actionari de la club si ca foloseste clubul in scopuri electorale.

"A afirmat ca investitorii au semnat actele de preluare a actiunilor. In urma cu citeva zile, primarul a spus ca Zapodeanu nu a semnat. Eu am vorbit cu Zapodeanu si el a spus ca a dat 900.000 de lei ca aport de capital, pe baza unui proces verbal. Trebuia sa primeasca o chitanta. Apoi, daca nu au fost semnate actele, clubul nu trebuia sa cheltuiasca banii. Este ilegal. Primarul a spus ca banii au fost deja cheltuiti. Eu sint pentru privatizarea clubului, dar sa se faca transparent", a daugat Oajdea.

Contactat telefonic, Zapodeanu sustine ca nu este interesat de recuperarea banilor dati pina acum la club, dar ca isi mentine decizia de a renunta la a mai cumpara actiuni. "Eu i-am spus doar ca am dat 900.000 lei. El a tras concluziile. Poate ca stie mai bine legile. Banii i-am dat prin banca. Am ordinul de plata. Nu imi pare rau ca i-am dat. In total a fost o suma de 2 milioane lei. Nici nu stiu ce au facut cu banii", a afirmat Zapodeanu.

Primarul Gheorghe Nichita nu a putut fi contactat pentru a-si spune punctul de vedere.

Comentarii