Nota de plata

joi, 06 martie 2008, 23:29
4 MIN
 Nota de plata

Actionarii Politehnicii care se lauda de o lunga perioada de timp ca vor aduce la zero balanta clubului au un nou alibi in privinta intirzierii lichidarii datoriilor, groapa ce trebuie astupata adincindu-se cu 30 000 de lei ca urmare a comportamentului unor suporteri ieseni la meciul de la Buzau. In ciuda faptului ca regulamentele, bune, rele, asa cum sint ele, sint clare, stipulind ca gruparile sportive achita nota de plata a greselilor fanilor, presedintele clubului iesean, Sorin Boca, a contestat verbal amenda, atacind principiul care a fundamentat-o.

Pina la a vedea paiele din ochii altora, Boca ar fi trebuit sa vada birna din curtea proprie, curte in care politica generala de ascundere a gunoiului sub pres a favorizat, printre altele, germinarea si dezvoltarea elementelor contaminante din galerie.

Sefii lui Poli au stat pasivi, ba chiar au "jucat la acoperire", si cind capi ai galeriei au falsificat bilete si cind fanii au furat din magazine ori au generat batai ca in filme si cind pietrele aruncate in Copou au facut victime (culmea, interne, antrenorul Popa ori fotbalistul Toma!), infractiuni grave care fac chiar ca implicarile in campaniile politice ori de alta natura (ca ultim exemplu poate fi data declaratia lui Popa care a spus ca Zapodeanu a platit galeria sa-i ceara demisia), sa treaca pe planul doi.

Culpabilitatea conducerii Politehnicii (a carei responsabilitate vizavi de comportamentul fanilor provine fie si din simplul motiv al sprijinirii activitatii galeriei) este si mai mare de vreme ce galeria ieseana nu este in topul turbulentelor Ligii I, lucrurile fiind astfel mult mai usor rezolvabile. Ca in orice gradina, exista uscaturi, insa intr-o limita care este, chiar si la aceasta ora, controlabila.

Daca cioturile ar fi fost "tunse" la timp, s-ar fi putut obtine o asanare a peluzei si, implicit, existenta unui nucleu de spectatori fideli, care sa constientizeze unde este granita dintre pasiune sau, poate, teribilism spre huliganism. Iar o galerie "curata" (indiferent de dimensiuni), protejata in deplasari, acolo unde fortele de ordine pot judeca evenimentele tinind cont de patriotismul local, nu ar face numai economii in bugetul clubului, scutindu-l de amenzi, ci ar da si tuse frumoase Politehnicii.

La tribunal!

Liderul galeriei formatiei Poli Iasi a declarat joi ca gruparea pe care o conduce va actiona in instanta Jandarmeria Buzau, dupa ce la finalul partidei cu Gloria, scor 1-1, 20 de suporteri ieseni au fost batuti de fortele de ordine.

"Am aflat si eu cu surprindere de amenda pe care a primit-o clubul Politehnica. Au fost, intr-adevar, vreo patru sau cinci suporteri ieseni care au fost surprinsi aruncind cu pietre, dar gestul lor a fost ca raspuns la actiunile similare ale fanilor buzoieni. Am consultat un avocat si vrem sa dam in judecata Jandarmeria din Buzau, pentru ca suporterii ieseni au fost realmente bataia de joc a fortelor de ordine", a spus liderul galeriei iesene, Marius Srainer, care sustine ca 20 de suporteri ai lui Poli Iasi au fost batuti de jandarmi la finalul meciului si ca exista probe care sa confirme excesul de zel al oamenilor de ordine.

Partida Gloria Buzau-Politehnica Iasi, scor 1-1, din etapa a XXI-a a Ligii I, a fost una bogata in incidente. Pe linga conflictul dintre fanii celor doua echipe, in ultimul minut al jocului un suporter buzoian a intrat pe teren si l-a bruscat pe Andrei Cristea.

Antrenorul lui Poli, Ionut Popa, a declarat la conferinta de presa de dupa partida ca suporterul respectiv avea asupra sa un pistol, lucru infirmat de Jandarmerie.

Striblea il reprezinta pe Popa

Declaratiile antrenorului Politehnicii Iasi, Ionut Popa, cu privire la reclamarea suporterului buzoian care a patruns pe teren la finalul meciului Gloria – Poli nu au fost vorbe in vint.

Ieri, tehnicianul iesean a avut o intilnire cu avocatul Marius Striblea, care a acceptat sa-l reprezinte pe Popa in instanta. "Am urmarit si eu imaginile incredibile de la Buzau, am discutat cu domnul Popa, care mi-a povestit cele intimplate pe gazon, si m-am decis sa-l reprezint in instanta. Nu este posibil ca un simbol al Iasului, asa cum e domnul Popa, prin functia pe care o are, de antrenor al unei echipe ca Politehnica, sa fie tratat intr-o asemenea maniera. In urmatoarele zile vom inainta plingerea", a declarat Striblea, care nu a ascuns ca nutreste o simpatie deosebita fata de antrenor: "Domnul Popa a facut lucruri excelente pentru imaginea orasului, asa ca nu am ezitat nici un moment sa il ajut".

La rindul sau, Popa a spus: "Am muncit enorm sa ajung in pozitia pe care o am si nu accept ca imaginea sa-mi fie terfelita intr-o asemenea maniera. Prin gestul pe care-l fac sper sa si atrag atentia asupra faptului ca cei care trudesc pe gazon trebuie sa fie respectati".

Comentarii