„Nu-l lucram pe Falub!”

luni, 15 noiembrie 2010, 22:05
4 MIN
 „Nu-l lucram pe Falub!”

Prin infringerea de la Turda, CSMU Politehnica a ajuns la cinci puncte de un loc promovabil cu trei etape inainte de sfirsitul turului. Dincolo de rezultat, suparatoare a fost evolutia echipei iesene, care, conform martorilor oculari, a fost dominata la toate capitolele de o echipa gazda "subtire". Ingrijorator este faptul ca randamentul avut de ieseni in meciul din judetul Cluj nu pare a fi un accident, ci devine o obisnuinta, Poli jucind extrem de modest si in precedenta deplasare, de la Craiova, si in meciul de acasa, cu Silvania, primul fiind cistigat la "masa verde", al doilea – cu ajutorul arbitrilor.

"Ziarul de Iasi" a incercat ieri sa afle parerea unor jucatori despre prabusirea echipei, raspunsuri deschise fiind aflate abia dupa ce fotbalistii au primit asigurari ca identitatea lor nu va fi dezvaluita, motivatia fiind teama de repercusiuni din partea conducerii.

"Totul s-a rupt dupa meciul cu Petrolul, cind am jucat excelent si aveam un optimism ridicat. Nea Popica reusise sa ne mobilizeze, incepusem sa fim o familie. Stia cum sa ne ia, sa ne faca sa trecem peste faptul ca nu am facut pregatirea impreuna, ca unii sint straini iar altii – romani, ori sa uitam ca avem salarii si prime mult mai mici decit la Ploiesti ori Mioveni. In plus, era singurul din club care sarea la arbitri cind acestia ne furau si ne lua apararea in fata presedintelui Sichitiu, care ne privea de sus. Atunci cind a fost schimbat, nu ne-a venit sa credem, am crezut ca domnul Negoita glumeste. Doar citeva rezerve s-au bucurat de schimbare, pentru ca nea Popica era mai dur uneori, mai si jignea, insa multi s-au gindit sa faca greva pentru a-l sustine. S-a vorbit si cu domnul primar, insa s-a renuntat la plan pentru ca am fost lamuriti de conducere ca nu se mai schimba nimic. Atunci s-a rupt ceva in vestiar, pentru ca, dupa plecarea dumnealui, nu ne-a mai legat nimeni" a fost ideea de baza relatata. Jucatorii infirma zvonurile care afirma ca vor sa-l "lucreze" pe inlocuitorul lui Popa, Adrian Falub: "Citiva dintre jucatori au fost adusi de nea Ionut la Iasi. Ceilalti am fost adusi de domnul Sichitiu, care ne-a convins sa facem pasul spre Copou atunci cind ne-a spus ce antrenor are Poli. Chiar daca m-am atasat de nea Ionut, dupa plecarea lui am incercat sa-mi fac treaba in continuare, pentru ca doar asa pot cistiga bani si ma pot remarca. De aceea, desi exista unii care spun ca unii dintre noi jucam tot pentru fostul antrenor, eu zic ca nu e adevarat! Adi Falub isi doreste mult, lucreaza tactic, ne explica tot, are tot felul de planse, insa lucrurile nu se leaga. Nici el nu are sarmul lui nea Ionut, dar lucrurile nu se leaga din cauza atmosferei existente la club" spune un jucator, sustinut de un altul, care intra in detalii: "Degeaba se merge in cantonamente, degeaba se pleaca la meciuri cu citeva zile mai devreme. Trebuie sa ne si uneasca cineva. Cind patronul da afara antrenorul dupa ce cistiga derbyul iar apoi spune ca la iarna va fi remaniata toata echipa, nu mai ai nici o siguranta. Cheful piere total cind presedintele ne ameninta, sefii se cearta ori fac mare caz cind maresc primele cu 300-400 lei inaintea unor meciuri. Primarul, care am auzit ca era tot timpul la echipa pina acum, nu ne baga in seama, domnul Negoita spune azi una, miine – alta. Dupa meciul cu Petrolul zicea ca nu jucam bine, desi sintem 17 care am fost la divizia A, dar trebuie sa ne batem la promovare, dupa Turda – ca nu sintem pregatiti, ca mai bine nu fortam promovarea! Ce sa mai intelegem? Acum, multi isi cauta echipe, nu se mai gindesc la Iasi. Pestele de la cap se strica!".

Exista si jucatori care-si asuma o parte din vina rezultatelor: "Am jucat extrem de slab si la Craiova si la Turda. Cred ca e si vina noastra. Cind ma gindesc insa ca in celelalte meciuri pierdute, la Oradea si Vilcea, am dominat net, am avut bare si ocazii multe, nu pot sa cred ca e numai vina noastra. De ACU nu mai vorbesc, ca acolo a jucat Breaza…".

Cind e vorba de gasirea unei solutii de iesire din criza, apare consensul: "Trebuie schimbata atmosfera la vestiar si la club, pentru ca toata lumea e nemultumita si suspicioasa! Sa se promita niste prime mai mari pe final de sezon, sa vina cineva din conducere sa ne imbarbateze, sa simtim ca tragem in aceeasi directie. Chiar daca unii vor pleca din iarna, nu cred ca nu vor trage tare in ultimele etape, daca li se va promite o suma frumusica. Cinci puncte pot fi recuperate, dar, daca distanta se mareste in ultimele trei runde, va fi extrem de greu in retur, chiar daca sefii il aduc si pe Messi! Anul asta e un culoar favorabil promovarii, care poate fi speculat, la anul, nu se stie ce va mai fi".

Comentarii