Nu s-au facut de ris

marți, 29 martie 2011, 23:13
2 MIN
 Nu s-au facut de ris

Politehnica: Dawson (26 puncte, 4×3), McCullough (16, 3×3), Kabengele (17), Nicolae (7), Anghel (4) apoi Fl. Moscalu (4, 1×3), Huludet (3), Marinkovic (3, 1×3), Amarghioalei si Chidiu.

U-Mobitelco: Chetreanu (7, 1×3), Cuic (5), Dykes (16), Silvasan (13, 3×3), Krstanovic (23, 1×3) apoi Morris (13, 3×3), Thomson (14), Fometescu, Santa (2), Bercean si Corpodean (2).

Pentru ca Polivalenta este ocupata cu box pina vineri, Politehnica Iasi a jucat ieri in deschiderea penultimei etape din sezonul regulat de baschet masculin. Chiar daca meciul era unul interesant iar adversarul (vicecampioana en-titre) unul pe masura, ora matinala de disputare a adus destul de putini spectatori in tribune si destui jucatorii amortiti pe teren. Una peste alta, echipa gazda a aratat ca se simte bine in fata fruntaselor de clasament si, dupa ce recent a incurcat-o trei sferturi de meci pe Asesoft Ploiesti, a repetat figura ieri cu U-Mobitelco. Desi a inceput condusa cu 0-9 (‘3) si parea ca nu va face fata adversarului care in tur i-a produs cea mai severa infringere de pina acum, Politehnica a revenit pentru ca a facut un prim sfert bun si a combinat in atac cum n-a prea aratat ca poate in multe dintre meciurile din acest sezon. Chiar daca Krstanovic a fost pragmatic sub panoul advers, iesenii au intors tabela pina la 18-17 (‘9), intr-o perioada in care Dawson, McCullough si Kabengele au fost eficienti. "In carti" a ramas Politehnica si in urmatoarele doua sferturi si nu i-a lasat pe clujeni sa se desprinda, insa jocul parca n-a mai fost la fel. Dawson a dus aproape singur trena in sfertul secund si a fost lider la eficienta dintre ieseni, Kabengele a mai redus putin din cota de individualism, McCulough s-a zbatut mult si a terminat bine in ciuda procentajelor mai slabute la aruncari, in vreme ce la Nicolae si Anghel au ajuns mai putine mingi in atac dar ei s-au vazut mai mult in defensiva. Mustruluiti de antrenorul Marcel Tenter clujenii s-au intrebuintat mai mult dupa pauza, Dykes, Silvasan si Krstanovic au apasat pe pedala de acceleratie iar de pe banca au venit solutii cita vreme Morris si Thomson au fost activi pe tabela. Asa se face ca echilibrul s-a rupt in ultimul sfert, cind Politehnica n-a avut inlocuitori pe masura iar U-Mobitelco s-a desprins pina la un maxim de 20 de puncte avans.

Comentarii